Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Frågetecken kring finansieringen av Holmberg

NA rapporterade igår käckt om hur värvningen av Kalle Holmberg finansierades.

Så finansieras storvärvningen av Kalle Holmberg lyder artikelrubriken.

Men när jag läser artikeln blir jag förvirrad. Istället för att skapa klarhet kring hur ÖSK kunde finansiera en värvning som man egentligen inte borde ha haft råd med, så blir frågetecknen i mitt huvud definitivt inte omvandlade till utropstecken.

Till NA:s utsända sommarvikarie Erik Karlsson kommenterar (eller i alla fall citeras) ÖSKs VD Jonas Lindegren finansieringen av övergången: Kalle bröt sitt kontrakt med sin tidigare klubb på Malta och det blir ingen övergångskostnad, hans personliga del av kontraktet rymmer vi i dagsläget inom ordinarie budget, säger Lindegren..

Alltså. Vad mear Lindegren med ”rymmer vi i dagsläget”.

Lindegren har en bakgrund som ekonom och jag tror inte att han uttrycker sig så vagt om det inte finns någon orsak till det.

Jag får väl närmast intrycket, att även om det ännu inte finns någon extern finansiär klar så räknar/hoppas ÖSK på att man skall kunna lösa finansieringen externt.

Det kan ju (för att spekulera) ha varit så, att det plötsligt blev väldigt bråttom att göra klart med övergången eftersom det – till exempel – fanns andra intressenter. ÖSK tog därför risken det innebär att ta värvningen över den egna ekonomin för att inte riskera att tappa en spelare, som man väldigt gärna ville ha. Det kan ju mycket väl ha finnas en eller flera finansiärer i bakgrunden, som man kommit rätt långt med, även om allt så här i semestertider är klart än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.