Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2023: Holmberg klar!

Bild från ÖSKs hemsida

Nu är det klart att Kalle Holmberg återvänder till Örebro SK. Den 30-årige anfallaren har skrivit på ett kontrakt på 3,5 år och ansluter ”gratis” som bosman efter ett halvår på Malta med seriesegrande Hamrun Spartans.

Bloggen skriver ”gratis” med tanke på att de skatteregler som finns gällande intjänade pengar utomlands sannolikt medför att ÖSK behövt betala en lite större summa i någon form av ersättning så att Holmberg inte ska gå förlorande ur det troligen ganska lukrativa kontraktet han hade på Malta. Ett land som är känt för sina förmånliga skatteregler.

Mellan raderna blir det också tydligt att Holmberg kanske egentligen hade planerat för en något längre tid på Malta än vad som blev fallet. Ett tränarbyte gjorde att Holmbergs speltid helt tog slut och till NA säger Holmberg att klubben då gick med på att köpa ut honom från det kontrakt som annars verkar skulle ha gällt över ytterligare en säsong.

Bloggen skrev ett längre inlägg om Holmbergs karriär för några dagar sedan.

Till ÖSKs hemsida säger huvudtränare Christian Järdler att han är glad ”att Kalle väljer att komma tillbaka till Örebro och ÖSK. Han kommer hem i en bra ålder och kommer att bidra med kvalité och mycket rutin till vår unga trupp. Kalle är en människa med helt rätt attityd, inställning och som alltid jobbar hårt vilket jag uppskattar mycket. Jag har haft bra möten och samtal med Kalle och han har många egenskaper som kommer att passa in i vårt sätt att spela. Han är en skicklig avslutare med både fötter och huvud och hans blick för ytor och öppningar nära motståndarmålet blir en tillgång för oss.

Holmberg själv säger att ”Det känns jättebra att vara hemma och det ska bli otroligt roligt att få gå ut på Behrn Arena och visa vem man är. Sedan jag var här senast har jag blivit klokare och mer erfaren i mitt sätt att spela och jag hoppas kunna bidra med energi och vilja för att vi ska vinna fler fotbollsmatcher. ÖSK är en klubb som ska vara i Allsvenskan och mitt mål för de här åren att vi ska ta oss tillbaka dit.

Bloggen vill inget annat än att hälsa Kalle välkommen åter och det ska bli mycket intressant att se vilken påverkan han kan få på ÖSK.

Till NA säger Holmberg att det är lite pappersarbete kvar att lösa, men att han hoppas kunna vara spelklar när ÖSK möter Öster hemma på Berhn Arena den 7 juli.

ÖSK: Välkommen hem, Kalle Holmberg!
ÖSK: ÖSK PLAY: Kalle Holmberg: ”ÖSK är en klubb som ska vara i Allsvenskan och mitt mål för de här åren Är att vi ska ta oss tillbaka.”
NA: Klart: Kalle Holmberg presenterad av ÖSK
NA: Holmberg vill ta ÖSK till allsvenskan
Fotbollskanalen: Officiellt: Holmberg återvänder till ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.