Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Holmberg får lämna Norrköping

En betydligt yngre Holmberg på ett målgörarfoto från år 2011. Här tillsammans med Adam Botvidsson. ÖSK Ungdom besegrade Jonsered i den aktuella matchen med 2-1.


ÖSKs föredetting Kalle Holmberg har gjort sitt i IFK Norrköping. När hans kontrakt nu löpt ut med klubben visar det sig, att man inte var villiga att förlänga. Inte riktigt vad Kalle förväntade sig av hans kommentar att döma.
– Senaste dialogen med IFK var att det är slut här. Det är det jag har att förhålla mig till. Nu får vi se vad som händer framöver, det är absolut inget klart med någon klubb, säger han till Norrköpings Tidningar skriver FotbollDirekt.

Ett abrupt slut för en spelare som så sent som år 2016 2017 vann den allsvenska skytteligan. Det har tidigare skrivits att man från IFK Norrköpings sida gärna ville förlänga kontraktet, men så blev det inte. Förmodligen kom man inte överens om villkoren. Eller så hade Norrköping ändrat uppfattning.

Hur som helst så är det slut nu på hans tid i Norrköping. Någon bestämd plan för sin framtid verkar han ännu inte ha. Gärna utlandet, men Sverige skulle kanske också kunna vara aktuellt.

Märkligt nog har IFK Norrköping inte skrivit något om uppbrottet på sin webbplats. De kanske fortfarande hoppas att man trots allt skall kunna komma överens om en fortsättning.

I och med att Holmberg nu lämnar Norrköping i samband med ett utgående kontrakt så blir det inga vidareförsäljningspengar till ÖSK, om det nu fanns någon sådan klausul.

FotbollDirekt: Tidigare skytteligavinnaren lämnar
NA: Inget nytt kontrakt för Holmberg med Peking – kan lämna Sverige


Kalle Holmbergs statistik från Elitefootball.com.

2 kommentarer – kommentera

Berra

En liten petitess bara.
Han vann skytteligan 2017 inte 2016 som du skriver.

Ficedula hypoleuca

OK, noterat. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.