Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ståhl och Rohlén i landslaget.

Det svenska P15-landslaget. Andreas Ståhl är den spelare som når högst - alltså spelare nr fyra frånvänster i den bakre raden. David Rohlén står direkt till höger om honom (Foto: Svenska Fotbollförbundet)

090827.
Två ÖSKare samtidigt i ett landslag. När hände det senast? Idag har det i alla fall hänt. Andreas Ståhl gör sin andra match från start som vänsterback och David Rohlén är uttagen som mittback, då Sverige skall försöka ta revansch på Finland i den dubbellandskamp som spelas i Västerbotten. Kul för killarna och givetvis även för de ledare i Talangtruppen, ÖSK Söder och ÖSK Ungdom som tränat dessa två talanger de senaste åren. Ja, när det gäller Andreas Ståhl är man säkert glada hos Lillån också, klubben han kom från förra sommaren.

090812.

andreasstahl-pontus-jacobsson-och-david-rohlen

Andreas Ståhl och David Rohlén, nyuttagna landslagsmän, tränar fasta situationer tillsammans med talangtruppens Pontus Jakobsson.

Talangtruppens två 15-åringar Andreas Ståhl och David Rohlén finns med i den 18-mannatrupp, som tagits ut till dubbellandskampen mot Finland i slutet av denna månad. Matcherna spelas den 25 augusti i Norsjö och den 27 augusti i Skellefteå.

Det blir de första landskamperna för åldersgruppen och vägen till truppen har för de båda ÖSKarna gått via distriktlagens sammandragning i Halland och elitlägret på Bosön, som avslutades förra veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.