Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Paulsson-Febo till BK 30

Mimmi Paulsson-Febo lämnar KIF Örebro för Västerås BK 30.


ÖSK Söders tidigare målvakt Mimmi Paulsson-Febo tar ett nytt steg i sin fotbollskarriär. Hon lämnar den väl uppvärmda bänkplatsen hos KIF Örebro för att i stället (förhoppningsvis) få Ringvallsplast under fotbollsskorna. Ett klokt val tror jag. Att sitta som andramålvakt bakom KIFs Carola Söberg var i princip liktydigt med en roll som reservalternativ om något skulle hända Söberg. Vilket det väl efter några år ännu inte gjort.

Mimmis nya klubb är en gammal Söderbekant som förra året tog steget upp till Elitettan – den näst högsta damserien. Där har det gått rätt så bra för klubben – om man nu tycker att det är rätt så bra att etablera sig som ett mittenlag första året i den högre serien. Laget verkar dock att släppa in en hel del mål och förhoppningen är väl att Mimmi skall kunna bidra till en positiv målskillnad (och bättre tabellplacering).

Målvakten väljer att lämna KIF Örebro: ”Känt att hon behöver få mer speltid”.
KIF Örebro: Mimmi Paulsson-Febo lämnar KIF Örebro
Västerås BK 30: Välkommen till BK30 Mimmi!
NA: Lämnade Kif Örebro – nu är hon klar för ny klubb

Jag noterar för övrigt att man på NA:s utlokaliserade sportredaktion inte verkar veta vad Mimmi heter. Inte för att det gör så mycket, alla i Örebro vet väl ändå vem det handlar om. Men det ser fruktansvärt slarvigt och nonchalant ut. Så kan det gå när man lokaliserar ut den lokala sportjournalistiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.