Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Freja valde Norge

Freja Olofsson (september 2014)

ÖSK Söders och KIF Örebros mittfältare Freja Olofsson har valt en ny klubb. Trots ett erbjudande om en kontraktsförlängning valde hon det lite äventyrligare alternativet att flytta utomlands. I den mån nu en flytt till norska Bergen och klubben Arna-Bjørnar kan klassas om en utlandsflytt. Det är väl på sätt och vis ett gränsfall.

KIF Örebro: KIF Örebro tackar av Olofsson, Svensson och Holm
NA: Kif Örebro-stjärnan tackade nej till nytt kontrakt
Arna-Bjørnar: Spennende spiller signert

Söderspelare till landslaget

Två av talangerna från ÖSK Söders damlag har blivit uttagna till landslagsuppdrag. Båda två fick sin första kontakt med seniorfotboll i ÖSK Söder och har sedan gått vidare till KIF Örebro.

Freja Olofsson.
Freja Olofsson är uttagen till den landslagstrupp som skall spela Elite Round för F19. Under första halvan av april kommer Sverige att möta Italien, Norge och Serbien. Gruppsegraren är kvalificerad för deltagande i EM-slutspelet för F19.

SvFF: Truppen till Elite Round för F19


Emma Östlund.
Emma Östlund är uttagen till den landslagstrupp som skall spela Elite Round för F17. I slutet av mars och början av april avgörs detta gruppspel i Portugal. Sveriges motståndare är Island, Portugal och Spanien. Gruppsegrarna och de sex bästa grupptvåorna går vidare till EM-slutspelet.

SvFF: F17/00-landslagets trupp till Elite Round

Två Söderspelare i KIF-matchen mot Eskilstuna

Två spelare med ÖSK Söder i sitt CV fanns med på planen, då KIF Örebro idag var i Eskilstuna för match mot United. Mimmi Paulsson Febo fick starta, eftersom den ordinarie målvakten Carola Söbert hade skadekänningar. Inte värre dock än att Söberg satt på bänken. För Mimmi var det här den andra allsvenska matchen. Hon startade i en även förra året.

Freja Olofsson har den här säsongen varit snudd på ordinarie. I de 21 matcher KIF spelat i år har Freja har spelat i 19 och från start i 11. Förra året hade hon bara 5 inhopp. Lite hjälp till speltid i år har hon nog haft av skador i truppen. Nu på slutet har dessutom KIFs nya tränare Martin Skogman ställt upp fem spelare på mittfältet, vilket givetvis hjälpt till en del. I dag spelade hon längst ut till vänster i detta mittfält.

Dagens match som dominerades kraftigt av hemmalaget slutade med en 3-0 seger för Eskilstuna United. Samma siffror som de slog ut ÖSK Söder ur svenska Cupen med.

Freja fick full tid då Sveriges 98:or gick till Elite Round

Sveriges juniorlandslag i klassen F18 har varit i Bosnien för att kvalificera sig till F19-EM som kommer att avgöras nästa år.  Det svenska laget besegrade i tur och ordning Georgien (4-0) och Bosnien (5-1). I den avslutande gruppfinalen vann sedan Sverige över Portugal med 1-0 och slutade därmed som gruppetta, vilket skulle kunna innebära en något lättare lottning i Elite Round.

KIF Örebros talangfulla Freja Olofsson, som tidigare representerade ÖSK Söder, kan nu se tillbaka på ett framgångsrikt gruppspel. Hon startade alla tre matcherna och genomförde dem också fullt ut. I de första två matcherna spelade hon som  central mittfältare och i den tredje som kantspelare till höger.

SvFF: Ebba Hed matchvinnare mot Portugal

Elite Round som kvalificerar till F19-EM kommer att avgöras under våren nästa år.

Freja förlängde med KIF Örebro

Freja, som då ännu inte hunnit fylla 14, seriedebuterade för ÖSK Söder i mitten av maj år 2012. På Lundby IP I en bortamatch mot IF Eker säkrade hon Södersegern genom att göra det sista målet i matchen som slutade 3-2.

Freja, som då ännu inte hunnit fylla 14, seriedebuterade för ÖSK Söder i mitten av maj år 2012. På Lundby IP i en bortamatch mot IF Eker säkrade hon Södersegern genom att göra det sista målet i en match som slutade 2-3.

ÖSK Söders talang Freja Olofsson har förlängt sitt kontrakt med damallsvenska KIF Örebro. På sin hemsida skriver KIF att de kommit överens med mittfältaren om ett flerårigt kontrakt.

Ett återbesök på GPP IP för Frejas del kan det mycket väl bli nästa tisdag. Då möts nämligen ÖSK Söders damer och KIF Örebro i en DM-final.

KIF Örebro: Unga landslagsspelare förlänger med KIF Örebro

statistik-freja-olofsson

Tiden går (snabbt). Fyra år senare är hon på väg att bli en viktig kugge i KIF Örebros fotbollsmaskineri.

KIF Örebro: Freja debuterade från start

KIF Örebro är ju inte ett lag som Bloggen följer speciellt noga. Noterar dock att i helgens bortamatch mot topplaget Rosengård fick ÖSK Söders tidigare talang Freja Olofsson göra sin första damallsvenska match från start. Resultatet,  en förlust med 3-0,  var väl inte så mycket att hurra över, men en första allsvensk start är ändå något att glädja sig över. Freja är för övrigt på god väg att etablera sig som en nyttig truppspelare i hos KIF. Utöver startplatsen i den senaste matchen har hon hunnit med att bli inbytt i sex av de övriga sju matcherna.

Freja Olofsson avgjorde mot IF Eker i maj 2012.

Freja Olofsson avgjorde mot IF Eker i maj 2012.

Anledning nog att ytterligare en gång att plocka fram den här bilden tagen på Lundby IP i maj 2012. Freja, som då var på väg att fylla 14, avgjorde med ett mål i den 70:e minuten. Söders andralag vann div 3-matchen över IF Eker med 3-2. Övriga målgörare för Söder var den gången Elin Segerstedt och Erika Karlsson.

Efter den här lilla nostalgitrippen väntar Bloggen nu på Frejas första damallsvenska mål.

Allsvensk debut för Olofsson

Freja Olofsson, tidigare i ÖSK Söder men sedan några veckor tillbaka i KIF Örebro, gjorde idag sin allsvenska debut i KIFs bortamatch mot Umeå IK. Freja bytte av Julia Spetsmark i den 82:a matchminuten. KIF Örebro vann matchen med 2-0.

Även Sejde Abrahamsson, förra hösten på lån hos ÖSK Söder, fick några allsvenska minuters spel. Det bör – såvitt jag vet – även ha varit Sejdes allsvenska debut.

Freja Olofsson har nu gjort sin allsvenska debut.

Freja Olofsson har nu gjort sin allsvenska debut.

Freja debuterade i KIF Örebro

Freja Olofsson debuterade för KIF Örebro i Svenska Cupen.

Freja Olofsson debuterade för KIF Örebro i Svenska Cupen.


Det blev inte någon lång väntan för ÖSK Söders Freja Olofsson innan hon fick göra debut i sin nya klubb KIF Örebro. Idag spelade och förlorade KIF en semifinal i svenska cupen mot Linköping med 3-0. Freja som började på bänken blev inbytt i den 83:e minuten.

Därmed har två duktiga ungdomar från ÖSK-familjen den här helgen fått göra debut med Örebros allsvenska lag. Igår blev ju Jonathan Lundberg inbytt i ÖSKs bortamatch mot Malmö FF.

NA: Kif-talangens tuffa debut

Inget EM-slutspel för Freja

Ett oavgjort resultat mellan Sverige och Norge räckte inte för att ta det svenska laget till sommarens EM-slutspel på Island. ÖSK Söders Freja Olofsson spelade hela matchen på sin vanliga position som central mittfältare.

Slutspelat för Freja i landslaget för den här gången alltså. Nu får hon i stället hjälpa ÖSK Söder att komma igång med årets seriespel innan hon i sommar tar steget över till KIF Örebro.

SvFF: Tapper insats mot Norge

Seger för Freja och Sverige

Sveriges F17-landslag håller sig kvar i kampen om en plats till sommarens EM-slutspel på Island. Ett sent kvitteringsmål (hörna direkt i mål) med två minuter kvar innebär att torsdagens match mot Norge blir helt avgörande för vilket lag som skall gå vidare. För det svenska laget gäller, att det bara är seger som räknas. Vid ett oavgjort resultat tar Norge hand om EM-platsen.

ÖSK Söders Freja Olofsson spelade centralt på mittfältet från början till slut. Kaptensbindeln hade hon dock fått lämna vidare till en av sina medspelare.

SvFF: Vinst efter sent avgörande