Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK vill behålla Bassombeng

101129.
FotbollDirekt har talat med Magnus Sköldmark med anledning av rapporterna om Eric Bassombengs besök hos KV Mechelen.  Sköldmark bekräftar att ÖSK fortfarande är intresserade av att förlänga Bassombengs kontrakt trots de problem man haft med spelaren. Bassombeng sägs också vara i princip intresserad, men han har ju tidigare varit rätt så obeslutsam beträffande sin eventuella framtid i Örebro så det skall man nog inte dra alltför stora växlar på.

101128. Bakslag för Basse i Belgien

Fotot från KV Mechelens hemsida.

 

NA rapporterar, att Eric Bassombeng varit i Belgien och provtränat och -spelat med KV Mechelen. Resultatet av övningen var av allt att döma lite så där. Träningen gick tydligen rätt så bra:

Voetbal.Belgie: Malinwa tevreden over Kameroense tester (101119)

medan provspelet i en vänskapsmatch mot norska Rosenborg resultatet till trots (4-0 till Mechelen) inte verkar ha stärkt Erics aktier.

Footgoal.net: Bassombeng renvoyé de Malines (101124)

Av allt att döma sade Mechelen tack och hej efter träningsmatchen och skickade tillbaka Eric igen. Vad det nu kan innebära för en kontraktslös kameruan. Dyker han upp vid träningens återstart på måndag, så kan det möjligen vara en indikation på att han trots allt fortsätter i Örebro. Anses han inte bra nog för att ta en plats i ett halvbra belgiskt lag (betydligt bättre än Germinal Beeschot dock), så är det frågan om han kan få tag i någon plats i något lag bland de som kan tänkas vara intresserade av halvgamla kamerunska strulpellar.

2 kommentarer – kommentera

Johan Nyström

Djupt orättvis betraktelse. Med rätt coaching kan Eric Bassombeng bli hur bra som helst. han har fått för få chanser att visa vad han går för i ÖSK anser jag. Han var bäste ÖSK:are på sista matchen mot Trelleborg – nota bene!
Hjälp honom att ”blomma ut” å ”ta för sig”. Han är litet blyg. Behöver visa sig tuffare!!

Ficedula hypoleuca

Nja, det var inte så mycket min uppfattning om Eric utan snarare hur jag tror att utomstående klubbar uppfattar honom. Jag skulle gärna se att han blir kvar några år till i Örebro. Att Mechelen inte ville ha honom ökar väl chanserna till det. Utifrån sett, så:

– Han har just fyllt 27 år. För gammal för att anses som en utvecklingsbar talang. Det han kan det kan han och inte lär han bli så värst mycket bättre på det han redan kan.

– I Örebro har han dels vid ett flertal tillfället anlänt för sent, lämnat för tidigt samt varit avstängd under större delen av den gångna säsongen. Knappast ett tecken på en bra karaktär. För de flesta utomstående en klar varningsflagg.

– Den belgiska ligan är inte speciellt bra så när som på några storlag. Kan han inte som Bosman övertyga Mechelen om att han är värd en plats, så frågar man sig vart han skall vända sig. Möjligen till franska andradivisionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.