Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Eija Feodoroff till Malmö


NA skriver, att Eija Feodoroff i år kommer att hjälpa det allsvenska damlaget LDB Malmö FC att förbättra tillslagen. (Hur de har råd med det är en annan fråga. De brukar väl genomlida minst en allvarlig ekonomisk kris per år).

Det har varit rätt tyst om Eijas tillslagsträning med ÖSKs A-trupp under det senaste året.  Jag har en känsla av att hennes insatser under tidigare år inte resulterade i de förbättringar man hoppades på. Ett av problemen tror jag varit att hennes instruktioner i första hand inriktade sig mot tillslag på liggande boll, medan det i de flesta matchsituationer är tillslag på en boll i rörelse, som skulle behöva förbättras mest.

Eija åter i tjänst

120225.
I papperstidningen kan man idag läsa att det var bestämt sedan tidigare, att Eija skulle vara med under Turkietlägret. Fortsättningen kommer man att förhandla om. Av artikeln framgår att Eija har ett antal andra engagemang också, så det verkar tveksamt om hon kommer att medverka hos ÖSK i samma omfattning som tidigare. Utöver med ÖSK jobbar hon för närvarande med de svenska och skotska damfotbollslandslagen. Hon är också engagerad i Virginska skolans fotbollsprogram där hon jobbar ett antal förmiddagar samt med Värmlands Fotbollförbund .

120224.
I mitten av januari skrev NA, att det verkade som om Eijas tjänst som tillslagstränare hos ÖSK avslutats. Hennes kontrakt gick ut vid årsskiftet och hon hade inte hört något från ÖSK om en eventuell förlängning.

I ett web-TV inslag från NA idag kan man dock se, att hon är med på träningslägret i Turkiet. Om det rör sig om en punktinsats under träningslägret eller om en fortsättning av hennes tidigare engagemang framgår dock inte.

Slutsparkat för Eija?

Papperstidningen skriver idag en del om Ervallas futsallag med anledning av AIF-cupen.  I tränarstaben för det laget har bland annat Eija Feodoroff varit verksam – dock inte som tillslagstränare utan som futsaltaktiker.

Av artikeln framgår att det inte verkar bli någon fortsättning hos ÖSK för Eijas del. Till tidningens utsände säger hon, att hon inte haft någon kontakt med ÖSK efter det att hennes kontrakt gick ut vid årsskiftet. Hon finns visserligen fortfarande med på sammanställningen över ÖSK Elitfotbolls personal på hemsidan, men det gör ju även Håkan Juhlin, Arvi Taaler och Tommy Ohlsson. (Alltså, dags för uppdatering).

Crona om matchen, Eija om tillslagen och bloggen om Forward

Herman Nikolics Studio Inspark denna vecka tar sig med hjälp av Gustaf Crona först an sorgearbetet efter MFF-förlusten. Dessutom  innehåller det ovanligt matiga avsnittet (23 minuter – bra jobbat Herman) en sektion, där Eija Feodoroff berättar om sitt arbete som tillslagstränare. Tillräckligt mycket för att motivera en separat notis om studion och inte bara en länk i den redan något dammiga matchsammanfattningen.

Dessutom snackas det en del om det bristande samarbetet mellan Forward och ÖSK. Men det blir ju bara tjatigt. Så länge Medin och Forward inte vill så spelar det ingen roll hur mycket ÖSK försöker att få igång något positivt och konstruktivt.

När det gäller Forward har jag för övrigt en känsla av att deras tid som talangfabriken i Örebro redan är förbi. De lever numera mer på konstgjord andning med hjälp av föredettingar från ÖSK än på egenutvecklade talanger. Deras ställning på ungdomssidan har också eroderat kraftigt under senare år. I distriktet just nu är det Karlslund som dominerar P14, medan ÖSK har de starkaste trupperna i P15 (regionala serien) och P16/17 (pojkallsvenskan).

Mosander avbockad

100105
Svartvitts Johannes Avenbrand har intervjuat ÖSKs nye assisterande tränare. Mosander: ”ÖSK var det mest intressanta alternativet”

091209.
Efter NA:s mullvadsarbete och diverse svävande svar från samtliga inblandade parter kändes det inte längre som någon större överraskning, när ÖSK för några minuter sedan meddelade, att Lars Mosander engagerats som assisterande tränare. Kontraktsperioden är två år och han inträder i tjänst den 4 januari.

ÖSK: Lars Mosander blir ny assisterande tränare
NA: Mosander klar som ÖSK-tränare

091207 Börjar det brännas för Mosander?
Det verkar NAs Herman Nikolic tro. Något nytt kontrakt för Lars Mosander med det finska fobollförbundet har det i alla fall inte blivit ännu. Samtliga parters ovilja att diskutera saken tyder nog på att det är något i görningen. Men sedan skall ju man ju komma överens också, vilket ibland är en helt annan historia.

Klart verkar det däremot att vara beträffande Eija Feodoroff. Lennart Sjögren säger till NA, att man hoppas att hon kan fortsätta ett år till med sin tillslagsträning.

NA: Mosander allt närmare ÖSK?

Sören Bäck i Österbottens Tidning har skrivit några rader om Boström och Mosander. Ingenting av substans utöver att Sixten varken vill bekräfta eller förneka att Mosander är på väg in i ÖSKs organisation. Till saken hör att Bäck av allt att döma är en god vän till Sixten. Bäck har till och med skrivit en bok om Sixtens tid i Jaro.

Österbottens Tidning: Comeback för Boström och Mosander?
Läs mer

Några bilder från eftermiddagens skytteövningar

Samuel Wowoah_2 090616

Samuel Wowoah har just avlossat ett vänsterskott

Nordin Gerzic 090616

Nordin Gerzic kollar om han träffade mål. Jodå, det gjorde han i allmänhet.

Eija 090616

Eija Feodoroff ser rätt civilklädd ut, men är ändå på plats för att kolla hur det går med skotträningen.

Samuel Wowoah 090616

Samuel Wowoah missar sällan en chans att få skjuta några extra skott på mål.

Eija förlänger

NA rapporterar att Eija Feodoroff har förlängt sitt kontrakt med ÖSK Fotboll. Det nya sträcker sig över hela säsongen och fram till årets slut. Därför kommer hon inte att kunna vara engagerad som ÖSK-expert hos NA-tv. Det är tredje gången som NA tappar en av sina expertkommentatorer till den aktiva sidan av fotbollsspelandet. Den förste var Alexander Axén, sedan var det Patrick Walkers tur och nu alltså Eija. Kvar i expertpanelen utan några tränaruppdrag är fortfarande Pelle Blohm och Thomas Nordahl.

NA: ÖSK snor NA-expert – igen