Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mosander avbockad

100105
Svartvitts Johannes Avenbrand har intervjuat ÖSKs nye assisterande tränare. Mosander: ”ÖSK var det mest intressanta alternativet”

091209.
Efter NA:s mullvadsarbete och diverse svävande svar från samtliga inblandade parter kändes det inte längre som någon större överraskning, när ÖSK för några minuter sedan meddelade, att Lars Mosander engagerats som assisterande tränare. Kontraktsperioden är två år och han inträder i tjänst den 4 januari.

ÖSK: Lars Mosander blir ny assisterande tränare
NA: Mosander klar som ÖSK-tränare

091207 Börjar det brännas för Mosander?
Det verkar NAs Herman Nikolic tro. Något nytt kontrakt för Lars Mosander med det finska fobollförbundet har det i alla fall inte blivit ännu. Samtliga parters ovilja att diskutera saken tyder nog på att det är något i görningen. Men sedan skall ju man ju komma överens också, vilket ibland är en helt annan historia.

Klart verkar det däremot att vara beträffande Eija Feodoroff. Lennart Sjögren säger till NA, att man hoppas att hon kan fortsätta ett år till med sin tillslagsträning.

NA: Mosander allt närmare ÖSK?

Sören Bäck i Österbottens Tidning har skrivit några rader om Boström och Mosander. Ingenting av substans utöver att Sixten varken vill bekräfta eller förneka att Mosander är på väg in i ÖSKs organisation. Till saken hör att Bäck av allt att döma är en god vän till Sixten. Bäck har till och med skrivit en bok om Sixtens tid i Jaro.

Österbottens Tidning: Comeback för Boström och Mosander?

110925  Spekulationer, säger Sixten om Mosander.
Sixten Boström är så där lagom avvisande, då NA frågar honom beträffande spekulationerna om att Lars Mosander kommer att ta jobbet som assisterande tränare efter Richard Nilsson. Hade ryktena varit grundlösa hade det nog framgått betydligt tydligare. Men innan allting är klart så är ingenting klart. Så är det vid förhandlingar.

NA: Sixten: ”Rena spekulationer”

110921 Mosander – ett namn för ÖSK?
Det hävdar i alla fall vår lokala papperstidning som för fram finske Lars Mosander som en het kandidat till jobbet som assisterande tränare efter Richard Nilsson. Varken Mosander eller Lennart Sjögren verkar vara så värst pigga på att förneka eller bekräfta att intresse finns, vilket brukar vara ett bra tecken på att någonting är i görningen.

NA: Sixten kan få assistans från öst

Boström och Mosander verkar att känna varandra väl och har redan arbetat tillsammans under Sixtens tid som huvudtränare för Jakobstadsklubben FF  Jaro. Dessutom har de väl jobbet med likartade frågor på Finlands fotbollförbund.

En bra möjlighet att utbyta erfarenheter kommer de att få nästa helg, då de båda tillsammans med bland annat Eija Feodoroff håller i en tvådagars tränarutbildning i Österbotten.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.