Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Eija åter i tjänst

120225.
I papperstidningen kan man idag läsa att det var bestämt sedan tidigare, att Eija skulle vara med under Turkietlägret. Fortsättningen kommer man att förhandla om. Av artikeln framgår att Eija har ett antal andra engagemang också, så det verkar tveksamt om hon kommer att medverka hos ÖSK i samma omfattning som tidigare. Utöver med ÖSK jobbar hon för närvarande med de svenska och skotska damfotbollslandslagen. Hon är också engagerad i Virginska skolans fotbollsprogram där hon jobbar ett antal förmiddagar samt med Värmlands Fotbollförbund .

120224.
I mitten av januari skrev NA, att det verkade som om Eijas tjänst som tillslagstränare hos ÖSK avslutats. Hennes kontrakt gick ut vid årsskiftet och hon hade inte hört något från ÖSK om en eventuell förlängning.

I ett web-TV inslag från NA idag kan man dock se, att hon är med på träningslägret i Turkiet. Om det rör sig om en punktinsats under träningslägret eller om en fortsättning av hennes tidigare engagemang framgår dock inte.

Turkietmatcher flyttade

120224.
Så var det dags igen. ÖSK byter söndagsmotståndare och får en ny matchtid. NA skriver, att enligt de senaste planerna kommer ÖSK att möta FK Zakarpattia Uzjhorod. Matchen börjar kl. 13:00 svensk tid (14:00 lokal tid). De nya motståndarna ligger tvåa i den ukrarinska andraligan. Laget skulle väl kunna tänkas vara spelmässigt jämbördiga med ÖSK. I den första matchen på lägret fick ju ÖSK stryk mot ett lag som ligger i botten av den högsta ligan.

Jag tycker i och för sig att det inte är så dumt att ÖSK nu möter lite svagare motstånd. Laget skall nu spela in ett rätt stort antal nya spelare och det är nog bara en fördel att motståndet inte är helt förkrossande. Efter den här matchen kommer ÖSK att möta Randers som är ett topplag i den danska andraligan. Sedan väntar det tippade allsvenska bottenlaget Syrianska innan det blir dags för generalrepetitionen mot Elfsborg borta.

120220.
NA skriver, att de två träningsmatcherna i Turkiet har flyttats (tidsmässigt). Tisdagsmatchen kommer att spelas på onsdag och lördagsmatchen på söndag. Den senare även mot en ny motståndare. I stället för Tom Tomsk heter helgmotståndaren för tillfället FC Amkar Perm.

Det är andra gången som man ändrar motståndarlag för den andra träningsmatchen och det finns väl inget som säger att den kan ändras igen. Det ligger på researrangören att fixa fram motståndare och det gör väl att det ibland chansas eller missförstås en del.

ÖSK – Chernomorets Odessa 0-3 (0-1)

Plats: Starlight Center, Side
Tid: Onsdagen den 22 februari kl 16:00
Domare:
På TV: Live streaming via Ukraina
Utomhustemperatur: Förmodligen ca 15 grader
Publik:


ÖSK: Tomer Chencinski:”Jag är nöjd med min egen insats”
ÖSK: Tommy Wirtanen: ”Det är alltid surt att förlora”
Johan Arvidsson (NA): ÖSK som en scen i Happy Gilmore
NA: Intervjuer efter matchen (med video)
ÖSK: ÖSK föll mot FC Chernomorets Odessa
NA: Se ÖSK:s tre insläppta mål i Turkiet


Laguppställning: Chencinski-Haginge (46), Berisha, Wikström (78), Wowoah, – Bamberg (46), Alimi, Berger – Lushtaku (46), Samuelsson, Ibrahim (46).
Ersättare: Astvald (46), Grahn (46), Holmberg, Rama (46), Lumbana (78), Saeid, Sandqvist (mv), Wiktorsson, Wirtanen (46)
Skadade: Anttonen, Atashkadeh, Haddad, Sigurbjörnsson
Saknade: Yasin (spelat med Irak), Abdulahi (provspel i Vasa), Paulinho (förlängd bondpermis)

43. 0-1 efter hörna. Såg billigt ut.
58. 0-2 Fint skott från högerkanten in vid bortre. Var nog en målvaktstavla.
86. 0-3 Spelare sprang sig fri centralt. Kan ha varit offside.


NA: Direktrapportering

 

Läs mer

Skaderapport – Turkiet 22 feb.

Papperstidningen rapporterar gårdagens skadesituation som påfallande positiv. Det kan ju vara för att laget inte spelat någon match ännu, men ändå. Laget har ju trots allt Seinäjoki inte alltför långt tillbaka i tiden.

Patrik Anttonen och Andreas Haddad fortsätter helt enligt planerna sina resp. rehabträningar. Ny på skadelistan är Eidur Sigurbjörnsson som också rehabbar, enligt tidningen, som dock inte går närmare in på varför han gör det. Eidur är alltså inte aktuell för spel idag mot Odessa, men det hade han väl inte varit ändå. Däremot verkar både Tobias Grahn och Josef Ibrahim ha klarat av sina skadekänningar utan att ha behövt missa någon träning.

Tillägg: NA och Sportal rapporterar att även William Atashkadeh är skadad och rehabtränar för närvarande. Kanske inte så konstigt – han har varit skadad till och ifrån (mest till) under minst två års tid. Frågan är om han någonsin kommer att vara spelbar under en längre tid.

Skaderapport – Turkiet 20 feb

Tobias Grahn hann knappt komma igång med sin träning innan han drabbades av ett nytt bakslag. Han stötte nämligen ihop med Emil Berger och fick lämna den träffen med en lårkaka. Det har man kunnat läsa både på nätet och i papperstidningen.  Läste man papperstidningen kunde man också läsa sig till att Andreas Haddad och Patrik Anttonen (som alltså är med i Turkiet) än så länge bara löptränar. För Anttonens del är väl knappast något annat aktuellt än, men Haddad lär ju sikta på ett riktigt träningspass. Dessutom skriver tidningen, att Josef Ibrahim fick sitt lår tejpat efter gårdagens eftermiddagsträning.

Lårkakor kan vara riktigt luriga. I de flesta fall går det över på några dagar, men sitter blödningen på ”fel ställe” kan det ta en till två veckor att bli återställd. I sällsynta fall  kan det ta en månad till två månader för den att läka.