Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Strandberg byter klubb


Att lånas ut är något som ÖSKs föredetting Carlos Strandberg är rätt van vid. Det var till exempel tack vare ett halvsäsongslån som örebropubliken fick en möjlighet att bekanta sig med spelaren.

I Örebro gick det väl nästan lite för bra för honom. Tillräckligt bra för att Malmö FF skulle kalla hem honom igen för att sedan låna ut honom till saudiska Al-Hazm. En klubb som sedemera köpte loss honom från Malmö.

Trots att Strandbergs målform förblev intakt (13 fullträffar på 27 matcher) räckte det inte till för att Al-Hazm skulle klara sig kvar i den högsta ligan.

Idag kan man dock läsa hos Fotbollskanalen, att anfallaren även under den kommande säsongen får spela i den högsta divisionen. Al-Hazm har nämligen lånat ut honom till Abha Club, som spelar i den högsta ligan. Det här lär väl vara första gången i hans karriär som han lånas ut för att han är ”för bra”. Annars har det varit så att han inte ansetts platsa i den utlånande föreningen.

Fotbollskanalen: Carlos Strandberg byter klubb – lånas ut till högstaligan

Statistik från Soccerway.com

Malmö FF säljer Strandberg

MFF meddelar idag, att de sålt Carlos Strandberg till den saudiska klubben Al-Hazem FC. I låneavtalet mellan MFF och Al-Hazem fanns det även en köpoption och det är den som saudierna nu utlöst.

Det här var väl både positivt och negativt för MFF. Positivt för dem att de lyckades göra sig av med en spelare som de helt uppenbart inte ansåg sig ha någon plats för. Negativt att deras tränare inte lyckades använda honom på ett vettigt sätt.

Malmö FF: Tack för din tid i Malmö FF, Carlos Strandberg!
FotbollDirekt: JUST NU: Tack och farväl ikväll – nu säljs han från MFF

Silly Summer 2019: Carlos till Saudiarabien

MFF har nu på sin hemsida bekräftat Carlos Strandbergs utlåning till Al-Hazem FC i Saudiarabien. Det rör sig om ett lån som sträcker sig fram till den 30 juni nästa år. Dessutom finns det en köpoption om den saudiska klubben vill ta över honom ”på riktigt”.

Malmö FF: Carlos Strandberg lånas ut till ny klubb

Silly Summer 2019: ÖSK väntar på Malmö FF

Halva dagen har gått och ännu har Malmö FF varken sagt bu eller bä (eller något annat) beträffande den spelarövergång som nattens nyhetsflöde sköljde upp på NA:s webbsidor.

För att vara konkret. Vad händer med Carlos Strandberg? ÖSK vet inte eller om de vet kan de i alla fall inte kommentera detta innan Malmö FF bekräftat eller förnekat övergången. Spelaren själv tränade som vanligt med ÖSK dagen före hemmamatchen mot AFC Eskilstuna. Vilket skulle kunna tas som ett tecken på att ÖSK i alla fall inte har fått något definitivt besked än.

För Malmö har väl informationsdetaljen inte lika hög prioritet. Carlos kommer hur som helst inte att spela för dem. Klubben sägs dessutom ha säkrat upp ytterligare 80 mkr tack vare att de igår tog sig vidare till gruppspelet i Europa League. Så rent ekonomiskt är utlåningen som tidigare sagts ge MFF 4 mkr inte heller så intressant.

Eftersom gruppspelet i Europa League skall lottas i eftermiddag får man förmoda att det är på detta som MFFs intresse fokuseras.

NA: Stjärnan bekräftades klar för annan klubb men tränade med ÖSK – Kjäll utesluter inte att han spelar.

Silly Summer 2019: Strandberg till Saudi trots allt

Precis när det började verka som om Carlos Strandberg trots allt skulle bli kvar i ÖSK säsongen ut så blir han inte det. Enligt NA har den saudiska klubben al-Hazem nu via Twitter och Youtube uppgivit att de kommer att ta in honom under ett låneavtal. Därefter har de en option att köpa honom. Det här är samma klubb som förra säsongen hade Kennedy Igboananike i sin spelartrupp.

Någon bekräftelse på övergången finns ännu inte från vare sig Malmö FF eller Örebro SK. Men det kommer väl vad det lider.

NA: Avslöjar: Carlos Strandberg presenterad av annan klubb – förlorad för ÖSK


Tillägg: Hög träningsmoral?
Trots uppgifterna om att en övergång till al-Hazem är klar fortsätter Strandberg att träna med ÖSK. Det rapporterade NA just i sin direktrapportering från Behrn Arena.

Silly Summer 2019: Kjäll räknar med Strandberg, men inte med Rogic

NA har intervjuat Axel Kjäll om ”läget”. ÖSKs manager bekräftar att Filip Rogic, som inte var med på dagens träning, befann sig på resande fot. Vart etc ville han dock inte gå in på. Även om Kjäll lägger till det nödvändiga ”ingenting är klart förrän allting är klart” får jag definitivt intrycket att han inte längre räknar med Rogic under hösten. Detta kan ju i och för sig bero på hur Fredrik Carlsson styrde intervjun, men det tror jag inte var fallet.

Beträffande Carlos Strandberg är tongångarna mer positiva.
– Carlos Strandberg tränade idag och det är egentligen inget nytt på bordet, säger han till tidningens utsände. MFF har väl insett, att med den målform Strandberg befinner sig i så kan det vara bättre att hoppas på att formen håller i sig. I så fall kommer han efter säsongen att kunna säljas till ett bättre pris än vad som erbjudits från Saudiarabien. Dessutom är nog risken rätt stor att han inte finner sig tillrätta i ökenlandet och i så fall kommer han tillbaka till Malmö.

NA: Axel Kjäll hyllar ÖSK-stjärnan inför Ryssland-flytten
NA: Filip Rogic på väg till Ryssland – Axel Kjäll om det senaste i affären (video)

Silly Summer 2019: Strandberg till Saudiarabien?

Sportbladet uppger idag, att det finns en allvarlig spekulant på att ta över Carlos Strandbergs fotbollstjänster. Det rör sig om den saudiska klubben Al-Hazm, som fick en plats i det svenska fotbollsmedvetandet genom att värva Kennedy Igboananike. Den senare gjorde väl rätt bra ifrån sig med fyra mål på 12 matcher, men det räckte inte för saudierna som gjort honom klubblös. (Eller om det var tvärtom).

Nu sägs den saudiska klubben, som avslutade den senaste säsongen med att via kvalstraffar skjuta sig kvar i den högsta ligan, vara intresserade av att ta in Strandberg som ersättare. Man kan ju fråga sig varför, men så sägs det vara.

Enligt Sportbladet, som ligger bakom uppgiften, skall det röra sig om ett låneavtal för vilket Al-Hazm betalar 4 mkr. Dessutom finns en köpa-loss klausul enligt vilken Strandberg kan bli deras på riktigt för lite drygt 10 mkr. Som hittat alltså – för Malmö FF.

Återstår nu att se om spelaren är intresserad av att ge sig ut på ett nytt förmodligen utsiktslöst fotbollsäventyr. Han har ju redan hunnit med ett antal sådana.

Sanningshalten i ryktet är något förhöjt av det faktum att Strandberg var uppsatt i matchtruppen för cupmatchen i Nyköping, men uteblev av oklar och okommenterad anledning.

NA:Strandberg lämnar ÖSK och allsvenskan efter storbudet
Sportbladet: Avslöjar: Stjärnan nära att lämna – miljoner till MFF


Tillägg/komplettering.
Det saudiska övergångsfönstret stänger den 31 augusti.

Silly Summer 2019: Strandberg till Portugal

Ett orosmoln på ÖSKs sommarhimmel. Enligt Kvällsposten (som är Expressens Malmöedition) skall den portugisiska ligafyran Sporting Braga vara så pass intresserade att de kontaktat Malmö för en diskussion/förhandling.

Eftersom Malmö FF helt klart inte vill ha något med Strandberg att göra säljer de säkert gärna förutsatt att priset är någorlunda rätt. Annars måste de ju låna ut honom även nästa år.

Vad Strandberg vill är mer oklart. Han verkar ju trivas bra i Örebro där han får både förtroende och matchtid. Inget av hans försök att etablera sig utomlands har slutat speciellt bra. Han kanske lärt sig något under den resans gång. Vill han utomlands efter den här säsongen har han knappast några problem att finna en ny klubb förutsatt att han fortsätter att producera i Örebro.

Kvälls-Posten: Portugisisk klubb vill ha Strandberg

Strandberg: Positivt skadebesked

Carlos Strandberg vilar vaden och hoppas på bättring.


Fredrik Carlsson, NA:s utsände med Behrn Arena som bevakningsområde, har idag kollat läget med Carlos Strandberg. På det hela positiv information. Positivt är det att han av allt att döma inte drabbats av någon muskelbristning i vaden eller av någon annan allvarligare skada. Negativt är att han fortfarande får ont i vaden och att ingen riktigt verkar veta varför.

Inför matchen mot Helsingborg genomförde han två träningspass och lämnade sedan klartecken för spel. Men i matchen blev det sedan bara en dryg halvtimme innan han tvingades (eller valde) att gå av.

– Det kan handla om trötthet eller något sånt. Just nu känns det okej, det är när jag gör en aktion som det känns. Efter en timme känns det inte någonting. Jag hade säkert kunnat träna lite idag utan att känna av det men nu gäller det att få rätt belastning, säger han till den utsände.

NA: Carlos besked om skadan

Omgång 17: ÖSKare i Veckans Lag

Att Carlos Strandberg skulle få en plats i veckans lag på diverse nätsajter kommer inte som någon större överraskning. Men det fanns även några andra ÖSKare som tog en plats i Veckans Lag-uttagningarna.

SofaScore.
Algoritmen hos SofaScore placerade Carlos Strandberg som en av två anfallare bredvid Hammarbys Imad Khalili.

Team of the Week provided by Sofascore LiveScore


Fotbollskanalen.
Hos Fotbollskanalen är det duon Robert Lundström och Robin Östlind som tar ut Veckans Lag. Givetvis har de tagit ut Carlos Strandberg. Dessutom fann Kevin Wright nåd inför deras ögon och spelar som vänsterback i deras lag.


FotbollDirekt.
Redaktionen hos FotbollDirekt har vaknat till liv efter en semesterslummer och tagit ut ett lag med Carlos Strandberg i anfallet.


Aftonbladet.
Aftonbladet gömmer sin elva bakom en betalvägg. Men genom den väggen har det sipprat ut, att ÖSKs Simon Amin tog en plats i deras veckolag.