Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Gall åter till MFF

ÖSK meddelar idag, att lånet av Romain Gall avslutats. Ursprungligen var avsikten att MFF-lånet skulle representera ÖSK under hela säsongen. Men nu avbryts lånet i förtid.

ÖSKs motivering är att klubbens offensiva kraft förstärkts i och med rekryteringarna av Nahir Besara och Jiloan Hamad. Galls sviktande – för att inte säga obefintliga – form har säkert bidragit. Dessutom finns det givetvis ekonomiska överväganden som bidragit till beslutet.

ÖSK: Romain Gall lämnar ÖSK Fotboll
NA: ÖSK bryter med lånade stjärnan

Det troligaste är väl att MFF nu lånar ut honom till en annan klubb. MFF själva lär ha mindre användning för honom än vad ÖSK hade. En tänkbar klubbadress borde väl GIF Sundsvall i Superettan vara. Det var ju där han slog igenom för ett antal år sedan.

Malmö FF: Romain Gall återvänder till Malmö FF

Silly Winter 2020/21: ÖSK lånar Gall (igen)

ÖSK Meddelar idag, att man kommit överens med Malmö FF om ett säsongslångt lån av Romain Gall. Gall lånades ju in under fjolåret(s höstsäsong) och gjorde tydligen så bra ifrån sig, att Axel Kjäll vill se en repris.

Det svenska vårvinterfönstret stängs i morgon (som är en onsdag). Att det tagit så lång tid att komma till skott med lånet beror nog på, att tog tid för parterna att komma överens om villkoren. Det är ju inte idealiskt att ta in spelare dagen innan fönstret stänger och mindre än två veckor innan Allsvenskan startar. Men ÖSK ville säkert, att MFF skall ta så stor del som möjligt av Galls med ÖSK-mått mätt höga lönekostnader, medan MFF avvaktat för att se om det inte dök upp någon bättre möjlighet att bli av med spelaren.

Men det gjorde alltså inte utan nu blir det en svartvit matchdress för Gall under det här året i stället för skåningarnas urblektblåa.

Även om Gall lämnade ÖSK förra året med ett positivt eftermäle är det inte helt klart hur ÖSK avser att använda sig av honom. Gall ses väl som en utpräglad kantspelare och det är inte en position där ÖSK egentligen har några stora luckor att täta. Tvärtom, det finns talangfulla spelare som behöver regelbunden matchning för att fortsätta att utvecklas.

ÖSK: Romain Gall tillbaka i ÖSK
MFF: Romain Gall lånas ut till Örebro SK
NA: ÖSK värvar tillbaka mittfältsstjärnan

Spelarprofil för Romain Gall från fotbolltransfers.com

Silly Winter 2020/21: Tre lånespelare lämnar

ÖSK skriver på sin webbplats att lånen av Andreas Skovgaard, Deniz Hümmet och Romain Gall avslutats. När låneperioden gått ut kommer de att återgå till sina klubbar.

Lånen sträcker sig nog fram till årsskiftet (då vinterfönstret öppnas), men eftersom ÖSK inte kommer att träna under den perioden så kan man nog betrakta lånen som avslutade redan nu.

Många har nog önskat/hoppats/trott att i alla fall någon av dem skulle bli kvar. Men så snabbt går det inte, även om det senare kan bli aktuellt med ett nytt lån eller en övergång.

Deras klubbar vill väl rimligen titta på dem först för att se om de blivit så pass mycket bättre att de vill behålla dem. Dessutom kan det givetvis finnas andra intressenter än ÖSK.

Av de tre är det väl bara Deniz Hümmet som kan ses som ett rimligt förvärv för ÖSKs del. Om Elfsborg fortfarande vill släppa honom efter det att han fått en möjlighet att visa upp vad han kan prestera på fotbollsplanen.

Beträffande de andra två skulle jag tro att deras löneanspråk är för höga för att ÖSK skall kunna matcha deras förväntningar.

Dessutom är det väl frågan om deras nuvarande klubbar kan tänka sig att släppa dem utan någon ersättning.

Silly Summer 2020: ÖSK bekräftar lånet av Gall


ÖSK bekräftar nu lånet av Romain Gall från Malmö FF. Lånet sträcker sig över resten av säsongen och man hoppas att få honom spelklar till matchen mot IFK Norrköping på söndag.

Eftersom Gall för närvarande är utlånad till norska Stabaek och därmed tre klubbar berörda av transaktionen blir det väl något mer komplicerat att hinna klara av alla formalia. Misstänker jag.

ÖSK: ÖSK lånar in Romain Gall under resten av säsongen
NA: Bekräftat: ÖSK lånar in mittfältsstjärnan från toppklubben – efter kamp mot klockan
Malmö FF: Romain Gall lånas ut till Örebro SK
Stabaek: Gall returnerer til Malmö