Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: ÖSK testar talang från Assyriska

NA skriver, att ÖSK den här veckan kommer ha en 18-årig talang från Södertäljes div 2-klubb Assyriska FF på provträning. Under tisdagen och onsdagen kommer anfallaren Antonio Yakoub att träna med klubben.

Trots sina unga år har han redan hunnit med två säsonger i Assyriskas div -lag. Förra årets som 17-åring spelade han 17 matcher och gjorde 9 mål. I årets nedkortade serie startade han i alla 13 matcherna och gjorde 10 mål.

I landslagssammanhang har han bara förekommit en gång. Det var vid fjolårets breddsammandragning i slutet av året då han med bland annat Hussein Ali, Niclas Bergmark och Noel Milleskog var en av 66 kallade till sammandragningen. Men man skall kanske inte dra alltför långtgående slutsatser på grundval av det. Möjligheterna för en div 2-spelare att bli kallade till juniorelitens sammandragningar är nog inte så stor.

Yakoub har under de senaste tre åren spelat för Assyriska. Innan dess var Djurgården hans klubbadress.

Enligt NA har han 1 år kvar på sitt kontrakt med Assyriska, så han lär inte komma gratis om ÖSK skulle vara intresserade.

NA: ÖSK testar Assyriskas anfallstalang – 18-åringen provspelar i veckan

SvFF: Matchstatistik


201201.

Provspelaren Antonio Yakoub (Foto: Örebro SK)

ÖSK: Antonio Yakoub provspelar med ÖSK
NA: Provspelaren fick skjuts av ÖSK-stjärnan – berättar om träningen

Kevin Walker på lån till Sundsvall

110831. Kevin Walker lånas till GIF Sundsvall.
Den förre ÖSK-spelaren har inte haft det lätt i AIK. Trots en förlängning av kontraktet i våras har det blivit ytterst sparsamt med speltid för Kevins del. Bara åtta inhopp har det blivit och han bad därför AIK om att få bli utlånad. Det har han nu blivit och under resten av året kommer han att hjälpa GIF Sundsvall i deras jakt på ett allsvenskt kontrakt.

Kevin gjorde sig skyldig till det klassiska talangmisstaget då han lämnade ÖSK – han gick till en klubb som hellre köper färdiga spelare än utvecklar sina egna talanger.

GIF Sundsvall: GIF lånar Kevin Walker

110311.
Kevin Walker, som förra säsongen verkade att vara på väg att få lov att lämna AIK, har trots allt fått förnyat förtroende från AIKs sportsliga ledning. Den relativt korta förlängningen på 18 månader indikerar möjligen, att man trots allt inte är helt övertygade beträffande Kevins förmåga.

100826. Walker till Assyriska.
AIK lånar ut ÖSKs föredetting Kevin Walker till Assyriska. Det rör sig här om en utlåning utan övergångsanmälan, vilket i princip innebär att han kan representera båda föreningarna. Riktigt hur AIK tänker i detta fall är oklart. Kevin har ju redan sedan tidigare varit utlånad på samma premisser till AIKs samarbetsklubb Väsby United, som också spelar i Superettan. Det kan ju knappast vara så att bottenlaget Väsby har så många kvalificerade mittfältare att Kevin inte tar en startplats. Speciellt inte efter det att Fredrik Holster – i vintras testspelaren hos ÖSK – gått till Giffarna i Sundsvall. Hur som helst med det – för Kevins del blir det säkert mer inspirerande att vara inblandad i uppflyttningsstriden i Superettan än vad det skulle vara att försöka undvika nedflyttning med Väsby.

Länstidningen: Assyriska värvar från AIK

Fredrik Samuelsson förlänger

Bilden från Assyriskas hemsida.

 

Fredrik Samuelsson lämnade ÖSK för tre år sedan med 100 tävlingsmatcher för Sportklubben inskrivet i sitt CV. Han gick då tillbaka till sin moderklubb Assyriska FF i Södertälje. Under sina tre år hos dem har det blivit 54 matcher till i Superettan. Fredrik har i princip varit en av lagets startspelare men ett antal skador har gjort att antalet matcher begränsats. Klubben skriver nu på sin hemsida att man kommit överens med Fredrik, som vid det här laget hunnit bli 30 år, om en plats i jakten på allsvenskan i ytterligare två år.

Jag tillhörde dem, som uppskattade Fredrik för hans hundraprocentiga engagemang i allt han företog sig på planen. Ibland såg det väl lite väl nervöst ut, men på det hela taget försvarade han sin högerkant på ett bra sätt.

Träningsmatcher

Så fort A-truppen kommit tillbaka från uppdraget i Halmstad går man på en minisemester. Under perioden 1 juni – 8 juni sparkas ingen fotboll – i alla fall inte i ÖSKs regi. Träningen återupptas sedan den 9 juni kl. 14:30. Allt enligt information på ÖSKs hemsida.

Två träningsmatcher finns inplanerade under EM-uppehållet. Den 17:e juni spelar man en jubileumsmatch mot BK Forward på Trängen. Jubilaren är hemmalaget som firar sin 75-årsdag (eller om det möjligen är 75-årsåret som firas).

En träningsmatch mot Assyriska är inplanerad den 27 juni.

Distriktscupmatchen i Fastighetsbyrån Cup har äntligen fått ett datum. Bortamötet mot Laxå IF kommer att spelas den 29 juli.