Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: ÖSK testar talang från Assyriska

NA skriver, att ÖSK den här veckan kommer ha en 18-årig talang från Södertäljes div 2-klubb Assyriska FF på provträning. Under tisdagen och onsdagen kommer anfallaren Antonio Yakoub att träna med klubben.

Trots sina unga år har han redan hunnit med två säsonger i Assyriskas div -lag. Förra årets som 17-åring spelade han 17 matcher och gjorde 9 mål. I årets nedkortade serie startade han i alla 13 matcherna och gjorde 10 mål.

I landslagssammanhang har han bara förekommit en gång. Det var vid fjolårets breddsammandragning i slutet av året då han med bland annat Hussein Ali, Niclas Bergmark och Noel Milleskog var en av 66 kallade till sammandragningen. Men man skall kanske inte dra alltför långtgående slutsatser på grundval av det. Möjligheterna för en div 2-spelare att bli kallade till juniorelitens sammandragningar är nog inte så stor.

Yakoub har under de senaste tre åren spelat för Assyriska. Innan dess var Djurgården hans klubbadress.

Enligt NA har han 1 år kvar på sitt kontrakt med Assyriska, så han lär inte komma gratis om ÖSK skulle vara intresserade.

NA: ÖSK testar Assyriskas anfallstalang – 18-åringen provspelar i veckan

SvFF: Matchstatistik


201201.

Provspelaren Antonio Yakoub (Foto: Örebro SK)

ÖSK: Antonio Yakoub provspelar med ÖSK
NA: Provspelaren fick skjuts av ÖSK-stjärnan – berättar om träningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.