Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kevin Walker på lån till Sundsvall

110831. Kevin Walker lånas till GIF Sundsvall.
Den förre ÖSK-spelaren har inte haft det lätt i AIK. Trots en förlängning av kontraktet i våras har det blivit ytterst sparsamt med speltid för Kevins del. Bara åtta inhopp har det blivit och han bad därför AIK om att få bli utlånad. Det har han nu blivit och under resten av året kommer han att hjälpa GIF Sundsvall i deras jakt på ett allsvenskt kontrakt.

Kevin gjorde sig skyldig till det klassiska talangmisstaget då han lämnade ÖSK – han gick till en klubb som hellre köper färdiga spelare än utvecklar sina egna talanger.

GIF Sundsvall: GIF lånar Kevin Walker

110311.
Kevin Walker, som förra säsongen verkade att vara på väg att få lov att lämna AIK, har trots allt fått förnyat förtroende från AIKs sportsliga ledning. Den relativt korta förlängningen på 18 månader indikerar möjligen, att man trots allt inte är helt övertygade beträffande Kevins förmåga.

100826. Walker till Assyriska.
AIK lånar ut ÖSKs föredetting Kevin Walker till Assyriska. Det rör sig här om en utlåning utan övergångsanmälan, vilket i princip innebär att han kan representera båda föreningarna. Riktigt hur AIK tänker i detta fall är oklart. Kevin har ju redan sedan tidigare varit utlånad på samma premisser till AIKs samarbetsklubb Väsby United, som också spelar i Superettan. Det kan ju knappast vara så att bottenlaget Väsby har så många kvalificerade mittfältare att Kevin inte tar en startplats. Speciellt inte efter det att Fredrik Holster – i vintras testspelaren hos ÖSK – gått till Giffarna i Sundsvall. Hur som helst med det – för Kevins del blir det säkert mer inspirerande att vara inblandad i uppflyttningsstriden i Superettan än vad det skulle vara att försöka undvika nedflyttning med Väsby.

Länstidningen: Assyriska värvar från AIK

3 kommentarer – kommentera

Peter

Kevin har imponerat väldigt enligt de aik-rapporter man hört. Kanske är det Norling som vill ha han?

Ficedula hypoleuca

Jo, Norling vill säkert ha honom.

Men AIK har ju ett omfattande samarbete med Väsby, som kämpar för att överleva i Superettan. Då rycker AIK loss deras kanske bästa mittfältare för att i stället låna ut honom till Assyriska.

Det är nästan så att man får intrycket att AIKs samarbete med Väsby är på väg att ta slut.

Andy

Jag tror snarare att man ser till Kevins utvecklingsmojligheter. Kan nog vara mer utvecklande att spela i AFF an Vasby. Visserligen kan ju kamp for overlevnad ocksa vara utvecklande, men det fick han ju kanna pa forra sasongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.