Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rosendahl förlängde med Brage

Peter Rosendahl var en stöttepelare i ÖSK Ungdoms talanglag. Här tillsammans med sin tränare Lasse Zetterlund (2009).


Peter Rosendahl, en gång andremålvakt i ÖSK samt i princip omutlig i Talangtruppens mål, har hunnit med att avverka en del klubbar under sin fotbollskarriär. Nu verkar det dock som om han slagit rot i hembygdens borlängska mylla. IK Brage skriver på sin webbplats att bakom deras åttonde adventslucka döljer sig en kontraktsförlängning för deras målvakt.

Peter kan för övrigt se tillbaka på en mycket lyckad säsong. Inte nog med att Brage rätt enkelt tog sig upp i Superettan igen. Hans egen facit med 24 insläppta mål på 25 matcher var säkert en i högsta grad bidragande orsak till promoveringen.

IK Brage: Peter Rosendahl skriver nytt kontrakt
Dalarnas Tidningar: Efter supersäsongen – nu förlänger Rosendal med Brage

Statistik för Peter Rosendahl (Fotbolltransfers.com)

Rosendal fortsätter i Brage

En regning majdag år 2009. Peter Rosendal tränar under överinseende av Lasse Zetterström.

En regning majdag år 2009. Peter Rosendal tränar under överinseende av Lasse Zetterlund.

Peter Rosendal, under flera år förstemålvakt i ÖSKs dåvarande talanglag och dessutom bänkvärmare på ÖSKs A-lagsbänk, hamnade efter diverse norska förvecklingar hos Brage hemma i Borlänge. I borlängeklubben har han nu hunnit avverka två år och det kommer att bli två år till. Brage skriver på sin hemsida, att man är glada över att ha förlängt med Peter som är en av lagets nyckelspelare. Han har för övrigt inte missat en enda match under de två år han tillhört klubben.

IK Brage: Rosendal klar för två nya år

Rosendal väljer Brage

Det kom inte som någon större överraskning, när IK Brage idag meddelade att de skrivit ett tvåårskontrakt med Peter Rosendal. Föreningen indikerade redan för några dagar sedan, att han var deras förstaval för målvaktspositionen. Det var bara det praktiska som skulle fixas och det har man nu klarat av.

IK Brage: Peter hittar hem
NA: Förre ÖSK-målvakten till Brage
Dalarnas Tidning: Målvakt till Brage

Brage väljer Rosendal

Det verkar vara Peter Rosendal som dragit det längsta strået när IK Brage skall välja förstemålvakt. Peter, som under åren 2009 – 2011 tillhörde ÖSK kom aldrig så långt som till spel med A-laget. Däremot var han en mycket säker sista utpost i ÖSK Ungdoms lag i div 2 och 3.

Emil Magnusson, hans konkurrent i kampen om målvaktsjobbet hos borlängeklubben, provtränade ju en vecka med ÖSK för att eventuellt kunna ta hand om platsen som andremålvakt hos ÖSK. Det blev inget av med det, det blev inget av med Brage och nu väljer han i stället div 5 -klubben Äppelbo AIK – som utespelare!

När det gäller Peter Rosendal och Brage så är inget skrivet än, men klubben räknar med att göra klart saken i början av veckan.

Dalarnas Tidningar: Ingen Magnusson i Brage
Äppelbo AIK: Bomb nummer 2, Emil ”Empa” Magnusson går till Äppelbo AIK

Rosendal testar med Brage

2009-05-22_P1020311_Peter Rosendal

Medan ÖSK den här veckan har testat en fd. Bragemålvakt så kommer IK Brage nästa vecka att testa en målvakt som spelat med ÖSK. Peter Rosendal har tillbringat sina senaste två år i Norge. Först hos Mjölner i Narvik. Därefter ryktades det om att han var på väg hem till Sverige igen, men det blev hos ”svenskklubben” Nybergsund han hamnade. Nu är han alltså hemma i Borlänge igen och skall försök träna sig till en plats i Brages div 1-trupp. Eftersom ÖSK spelar årets första träningsmatch mot just Brage nästa lördag finns det en chans att Peter får möjligheten att återvända till Behrn Arena.

Dalarnas Tidningar: Brage testar målvakter

Rosen rotar sig norrut

Peter Rosendal kommer att vakta målet i Narvik under de närmaste två åren. Foto: Kristoffer Klem Bergersen, Fremover.no

En uppmärksam läsare på Svartvitt har noterat, att Peter Rosendal inte ens teoretiskt sett kan tänkas ingå i ÖSKs framtidsplaner, när det gäller att ta in en eventuell uppbackning på målvaktssidan. Peter har nämligen skrivit ett tvåårskontrakt med den norska tredjenivåklubben Mjölner från Narvik. Hos Mjölner tar han över i målet efter Benny Lekström.

FK Mjölner: Peter Rosendal signerer for to år!
Fremover.no: Rosendal Mjølner-klar

Dags att ringa Rosendal (eller Nurme)

120314. Tomer Chencinski sjuk.
Bloggen, som ju tidigare har hävdat, att det behövs ytterligare en målvakt i truppen, fick i veckan vatten på sin kvarn. Det var nämligen Tomer Chencinskis tur att drabbas av laginfluensan och må dåligt. Vilken status Jonas Sandqvist har i dagsläget (och om han redan klarat av den till synes oundvikliga influensan) vet vi inte. Situationen visar dock än en gång att det egentligen inte räcker med bara två målvakten i en allsvensk trupp. Speciellt som det i dagsläget inte finns någon målvakt att kalla in från U21-truppen. Dags alltså att ringa Rosendal eller någon annan arbetslös målvakt. – Nurme har dock under tiden skaffat sig ett riktigt målvaktsjobb.

120226.
Skadan på Jonas Sandqvist demonstrerar med allt tydlig önskvärdhet hur sårbara ÖSK är på målvaktssidan. Det räcker inte med två målvakter i A-truppen om den ene skadar sig. Det behövs en målvakt på bänken vid match och det behövs två på träningarna.

ÖSKs tredjemålvakt i dagsläget är U21-truppens Jonathan Thuresson, helt orutinerad i dessa sammanhang. Jonte, som han kallas, är född 1994 och hans erfarenhet från seniorfotboll inskränker sig till två div-2 matcher i slutet av förra säsongen. Det räcker inte för en målvaktsreserv i allsvenskan oberoende av hur lovande man är.

Både Rosendal och Nurme verkar vilja fortsätta sina fotbollskarriärer, men har såvitt jag vet inte något klart än. Peter Rosendal var en sväng i Norge för träning och provspel, men där verkar det inte ha blivit något för hans del.

Att vara tredjemålvakt i ÖSK är förvisso inte världens mest glamorösa jobb, men som alternativ till att vara arbetslös är det många gånger bättre.

Rosendal provspelar i Norge

Peter Rosendal skämtar med fjolårets kollegor Simon Nurme och John Alvbåge.

Peter Rosendal fick inte någon förlängt kontrakt med Örebro SK, vilket i och för sig inte var väntat heller. Peter kom ju in som en försäkringslösning då ÖSKs ordinarie andramålvakt Simon Nurme skadade sig under försäsongen.

Sedan säsongsavslutningen har det varit tyst kring Peter, men nu dyker det i alla fall upp ett livstecken. Han är just nu i Norge och provtränar/ -spelar med Kristiansunds BK.  Klubben kommer förmodligen att behöva en ny målvakt, eftersom deras hittillsvarande keeper verkar osäker på om han skall spela ytterligare en säsong. Av rapporterna att döma har provspelet för Peters del börjat bra och i en träningsmatch slog hans lag  Molde med 2-1 med Peter i målet.

Tidens krav: KBK prøver svenske 
Tidens krav: KBK slo seriemesteren
Kristiansunds BK: KBK-MFK 2-1

Kristiansunds BK (ej att förväxla med Kristiansand) spelar i Norges motsvarighet till div1 – alltså på tredjenivån. Laget har under de tre senaste åren placerat sig på seriens andraplats, vilket dock inte räckt för avancemang till Adecco-ligan, eftersom bara ett lag går upp från vart och ett av de fyra serierna på den här nivån.

Peter Rosendal i norskt mål. (Foto: Kristiansunds BK)

 

Keita mot VSK

Västeråssyrianernas målvakt Aly Keita som gjorde en av säsongens allra kortaste provträningar med ÖSK (1 pass) verkar trots ett idogt resande bli kvar i Västerås. VLT skriver, att han och stadens sportklubb är nära ett kontrakt. Utöver provträningen med ÖSK har Keita bland annat visat upp sig för GIF Sundsvall och Flamurtari Vlore i Albanien. Men det verkar bli en kortare övergång för den enligt uppgift väldigt duktige målvakten.

Keitas troliga övergång lär även innebära att Peter Rosendal inte är aktuell för västeråsklubben.