Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rinne och Holmberg uttagna till vinterturnén

Igår presenterade förbundskapten Andersson den spelartrupp som tagits ut till Fotbolls”landslagets” vinterturné. Eftersom urvalet av spelare är begränsat blir kvaliteten därefter. Bland de uttagna hittar vi inga nuvarande ÖSKare, men väl två föredettingar. Jacob Rinne får en biljett till Qatar liksom Kalle Holmberg.

En ÖSK-spelare som väl borde ha en viss möjlighet att få resa till Qatar, men med en annan trupp, är väl Albin Granlund.

SvFF: Truppen till vinterturnén

Magnus Sjöholm som tycker både det ena och det andra på sin blogg Maxtiotår sågar med sedvanlig entusiasm Anderssons trupp. Det är inte utan att jag håller med om en hel del om vad han skriver. Alltså, i princip: Vad är egentligen meningen med vinterturnén? De spelare som kommer med på den står så gott som samtliga väldigt långt från ett riktigt landslagsuppdrag.

Maxtiotår: Obegriplig landslagstrupp/ Janne Anderssons alibi

Silly Summer 2016: Kalle Holmberg klar för IFK Norrköping

Innan Kalle tog steget till ÖSKs A-trupp gjorde han en hel del mål för ÖSKs talangtrupp. Här på ett målgörarfoto från 2011 (Jonsered hemma 2-1) tillsammans med den alltid målfarlige Adam Botvidsson.

Innan Kalle tog steget till ÖSKs A-trupp gjorde han en hel del mål för ÖSKs talangtrupp. Här på ett målgörarfoto från 2011 (Jonsered hemma 2-1) tillsammans med den alltid målfarlige Adam Botvidsson.

Idag blev det klart som många väntat på i några dagar. IFK Norrköping meddelar på sin webbplats, att man köpt loss Kalle Holmberg från ÖSK och skrivit ett kontrakt med honom fram till slutet av år 2019.

ÖSK uttrycker på sin webbplats sin uppskattning för vad Kalle presterat för klubben och för den positiva energi han bidragit med. Och det kan jag bara instämma i som sett Kalles utveckling från inlånad junior hos Håkan Juhlins talangtrupp till en rutinerad elitspelare med 121 seriematcher för Sportklubben.

Eyravallsbloggen önskar Kalle lycka till i sin nya klubb.

IFK Norrköping: IFK värvar Kalle Holmberg
ÖSK: Kalle Holmberg till IFK Norrköping
Norrköpings Tidningar: Presskonferens hos IFK Norrköping
NA: Kalle Holmberg till IFK Norrköping
Norrköpings Tidningar: Intervju med Kalle Holmberg (video)
Norrköpings Tidningar: ”Det ska bli jäkligt kul”

Kalle Holmberg i sin nya klubbdress (Foto: IFK Norrköping)

Kalle Holmberg i sin nya klubbdress (Foto: IFK Norrköping)

Prisade ÖSKare

NA skriver, att ÖSK-familjen var nära ett storslam då årets mottagare av Lennart Nilssons stipendium utsågs. Stipendiater blev:

Förening/klubb, Frövi IK, 15 000:-
Ledare damfotboll, Åsa Thörner, ÖSK Ungdom, 5000:-
Ledare herrfotboll, Peder Hessel, ÖSK Ungdom, 5000:-
Aktiv ungdom, flicka, Mimmi Paulsson Febo, ÖSK Ungdom, 5000:-
Aktiv ungdom, pojke, Karl Holmberg, Karlslund IF (numera i ÖSK Fotboll), 5000:-

Bloggen gratulerar stipendiaterna och hoppas på fortsatta framgångar under innevarande år.

Lennart Nilsson var ÖLFF:s ordförande under perioden 1969-1993 och före det styrelseledamot under åren 1950-1969. Efter ordförandetiden har Lennart Nilsson varit Hedersordförande i ÖLFF. Han avled år 2009.

ÖSK Söder Dam: Söder dam gratulerar!

Två ÖSKare till landslagsläger

Adam Eriksson och Kalle Holmberg har på nytt funnit nåd inför förbundskapten Tomas Turessons ögon. Resultatet? Jo, de ingår i den 60-mannatrupp med artonåringar som kommer att träna på Bosön mellan den 7 och 10 februari. Ur denna grupp kommer sedan förbundskapten Turesson att vaska fram ett lag till EM-kvalmatcherna i höst. Innan dess kommer hela 6 träningslandskamper att spelas så de båda ÖSKarna bör ha goda möjligheter att få dra på sig ett blågult matchställ igen.

Svenska Fotbollförbundet: P18/93: Bosöläger i februari

Adam och Kalle till landslagsläger

ÖSKarna Adam Eriksson och Kalle Holmberg ingår i en trupp på ca. 50 spelare som kallats till ett landslagsläger på Bosön mellan den 9 och 12 december. Sällskap på resan från Örebro kommer de att ha av BK Forwards målvakt Jacob Rinne.

Svenska Fotbollförbundet: P17/93: Trupp till bosöläger

Kalle Holmberg till ÖSK

NA skriver på sin nätsida, att man kommit överens med Karlslunds anfallstalang Kalle Holmberg om ett A-lagskontrakt. Kalle har ju förekommit en del redan tidigare i ÖSK-sammanhang – förra hösten spelade han med i ÖSKs talanglag i trean och under december månad tränade han med ÖSKs A-trupp. Jag antar att beslutet för Kalle blev enklare att ta i och med att Karlslund föll ur tvåan.

Riktigt roligt med den värvningen tycker bloggen, som sett Kalle i spel en hel del. Tankarna går i riktning mot en ung Ola Toivonen, när man ser honom i aktion.

Kalle är son till ishockeyspelaren Mikael Holmberg och har en några år äldre bror som heter Andreas, som blev utsedd till Rynninges bästa spelare för den gångna säsongen.

ÖSK: Kalle Holmberg klar för ÖSK Fotboll
Karlslunds IF: Kalle till Allsvenskan

KIFs Holmberg lånas ut till ÖSK Ungdom

Karlslund har bra fart på låneaffärerna för tillfället. Knappt har man hunnit smälta, att målvakten Simon Johansson och backen Albin Jansson lånats ut till Sköllersta förrän papperstidningen idag på morgonen meddelar, att anfallaren Kalle Holmberg lånas ut till ÖSK Ungdom i div 3. Ett välkommet lån för talangtruppens lag som i år haft det lite väl tunnt på anfallssidan.

En ”riktig” dedikerad förstalinjesanfallare saknas för närvarande i truppen. Adam Botvidsson kan ju spelar där, men passar med sitt snabba löpsteg nog bätte på kanten. Boris Lumbana har testats utan någon större framgång. Återstår att se om den 16-årige Holmberg kan tillföra kvaliteter som idag saknas i truppen. Tycker Karlslund att han är bra nog för att ta en plats i deras A-trupp, så borde han vara tillräckligt bra för att ta en startplats i div 3. I KIF skall han konkurrera med Dennis Fransson, Stellan Carlsson och Calle Olsson om en plats, så det är iofs. inte så konstigt att det inte blivit någon speltid för hans del.

En liknande utlåning aviserades tidigare i år för Forwards två talanger Simon Leonidsson och Alen Rastoder. På den fronten har det dock inte hänt så mycket. Om det beror på Forward eller ÖSK är oklart. Lennart Sjögren säger till NA, att det för tillfället inte är aktuellt eftersom Leonidsson får speltid i Forwards A-lag. Men det är väl som vanligt Forward som inte vill samarbeta även om Lennart gör sitt bästa för att släta över.

Karlslunds IF: Kalle, Albin och Simon lånas ut