Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Carlos till Saudiarabien

MFF har nu på sin hemsida bekräftat Carlos Strandbergs utlåning till Al-Hazem FC i Saudiarabien. Det rör sig om ett lån som sträcker sig fram till den 30 juni nästa år. Dessutom finns det en köpoption om den saudiska klubben vill ta över honom ”på riktigt”.

Malmö FF: Carlos Strandberg lånas ut till ny klubb

Silly Summer 2019: ÖSK väntar på Malmö FF

Halva dagen har gått och ännu har Malmö FF varken sagt bu eller bä (eller något annat) beträffande den spelarövergång som nattens nyhetsflöde sköljde upp på NA:s webbsidor.

För att vara konkret. Vad händer med Carlos Strandberg? ÖSK vet inte eller om de vet kan de i alla fall inte kommentera detta innan Malmö FF bekräftat eller förnekat övergången. Spelaren själv tränade som vanligt med ÖSK dagen före hemmamatchen mot AFC Eskilstuna. Vilket skulle kunna tas som ett tecken på att ÖSK i alla fall inte har fått något definitivt besked än.

För Malmö har väl informationsdetaljen inte lika hög prioritet. Carlos kommer hur som helst inte att spela för dem. Klubben sägs dessutom ha säkrat upp ytterligare 80 mkr tack vare att de igår tog sig vidare till gruppspelet i Europa League. Så rent ekonomiskt är utlåningen som tidigare sagts ge MFF 4 mkr inte heller så intressant.

Eftersom gruppspelet i Europa League skall lottas i eftermiddag får man förmoda att det är på detta som MFFs intresse fokuseras.

NA: Stjärnan bekräftades klar för annan klubb men tränade med ÖSK – Kjäll utesluter inte att han spelar.

Silly Summer 2019: Strandberg till Saudi trots allt

Precis när det började verka som om Carlos Strandberg trots allt skulle bli kvar i ÖSK säsongen ut så blir han inte det. Enligt NA har den saudiska klubben al-Hazem nu via Twitter och Youtube uppgivit att de kommer att ta in honom under ett låneavtal. Därefter har de en option att köpa honom. Det här är samma klubb som förra säsongen hade Kennedy Igboananike i sin spelartrupp.

Någon bekräftelse på övergången finns ännu inte från vare sig Malmö FF eller Örebro SK. Men det kommer väl vad det lider.

NA: Avslöjar: Carlos Strandberg presenterad av annan klubb – förlorad för ÖSK


Tillägg: Hög träningsmoral?
Trots uppgifterna om att en övergång till al-Hazem är klar fortsätter Strandberg att träna med ÖSK. Det rapporterade NA just i sin direktrapportering från Behrn Arena.

Silly Summer 2019: Kjäll räknar med Strandberg, men inte med Rogic

NA har intervjuat Axel Kjäll om ”läget”. ÖSKs manager bekräftar att Filip Rogic, som inte var med på dagens träning, befann sig på resande fot. Vart etc ville han dock inte gå in på. Även om Kjäll lägger till det nödvändiga ”ingenting är klart förrän allting är klart” får jag definitivt intrycket att han inte längre räknar med Rogic under hösten. Detta kan ju i och för sig bero på hur Fredrik Carlsson styrde intervjun, men det tror jag inte var fallet.

Beträffande Carlos Strandberg är tongångarna mer positiva.
– Carlos Strandberg tränade idag och det är egentligen inget nytt på bordet, säger han till tidningens utsände. MFF har väl insett, att med den målform Strandberg befinner sig i så kan det vara bättre att hoppas på att formen håller i sig. I så fall kommer han efter säsongen att kunna säljas till ett bättre pris än vad som erbjudits från Saudiarabien. Dessutom är nog risken rätt stor att han inte finner sig tillrätta i ökenlandet och i så fall kommer han tillbaka till Malmö.

NA: Axel Kjäll hyllar ÖSK-stjärnan inför Ryssland-flytten
NA: Filip Rogic på väg till Ryssland – Axel Kjäll om det senaste i affären (video)

Silly Summer 2019: Strandberg till Saudiarabien?

Sportbladet uppger idag, att det finns en allvarlig spekulant på att ta över Carlos Strandbergs fotbollstjänster. Det rör sig om den saudiska klubben Al-Hazm, som fick en plats i det svenska fotbollsmedvetandet genom att värva Kennedy Igboananike. Den senare gjorde väl rätt bra ifrån sig med fyra mål på 12 matcher, men det räckte inte för saudierna som gjort honom klubblös. (Eller om det var tvärtom).

Nu sägs den saudiska klubben, som avslutade den senaste säsongen med att via kvalstraffar skjuta sig kvar i den högsta ligan, vara intresserade av att ta in Strandberg som ersättare. Man kan ju fråga sig varför, men så sägs det vara.

Enligt Sportbladet, som ligger bakom uppgiften, skall det röra sig om ett låneavtal för vilket Al-Hazm betalar 4 mkr. Dessutom finns en köpa-loss klausul enligt vilken Strandberg kan bli deras på riktigt för lite drygt 10 mkr. Som hittat alltså – för Malmö FF.

Återstår nu att se om spelaren är intresserad av att ge sig ut på ett nytt förmodligen utsiktslöst fotbollsäventyr. Han har ju redan hunnit med ett antal sådana.

Sanningshalten i ryktet är något förhöjt av det faktum att Strandberg var uppsatt i matchtruppen för cupmatchen i Nyköping, men uteblev av oklar och okommenterad anledning.

NA:Strandberg lämnar ÖSK och allsvenskan efter storbudet
Sportbladet: Avslöjar: Stjärnan nära att lämna – miljoner till MFF


Tillägg/komplettering.
Det saudiska övergångsfönstret stänger den 31 augusti.

Silly Summer 2019: Strandberg till Portugal

Ett orosmoln på ÖSKs sommarhimmel. Enligt Kvällsposten (som är Expressens Malmöedition) skall den portugisiska ligafyran Sporting Braga vara så pass intresserade att de kontaktat Malmö för en diskussion/förhandling.

Eftersom Malmö FF helt klart inte vill ha något med Strandberg att göra säljer de säkert gärna förutsatt att priset är någorlunda rätt. Annars måste de ju låna ut honom även nästa år.

Vad Strandberg vill är mer oklart. Han verkar ju trivas bra i Örebro där han får både förtroende och matchtid. Inget av hans försök att etablera sig utomlands har slutat speciellt bra. Han kanske lärt sig något under den resans gång. Vill han utomlands efter den här säsongen har han knappast några problem att finna en ny klubb förutsatt att han fortsätter att producera i Örebro.

Kvälls-Posten: Portugisisk klubb vill ha Strandberg

Strandberg: Positivt skadebesked

Carlos Strandberg vilar vaden och hoppas på bättring.


Fredrik Carlsson, NA:s utsände med Behrn Arena som bevakningsområde, har idag kollat läget med Carlos Strandberg. På det hela positiv information. Positivt är det att han av allt att döma inte drabbats av någon muskelbristning i vaden eller av någon annan allvarligare skada. Negativt är att han fortfarande får ont i vaden och att ingen riktigt verkar veta varför.

Inför matchen mot Helsingborg genomförde han två träningspass och lämnade sedan klartecken för spel. Men i matchen blev det sedan bara en dryg halvtimme innan han tvingades (eller valde) att gå av.

– Det kan handla om trötthet eller något sånt. Just nu känns det okej, det är när jag gör en aktion som det känns. Efter en timme känns det inte någonting. Jag hade säkert kunnat träna lite idag utan att känna av det men nu gäller det att få rätt belastning, säger han till den utsände.

NA: Carlos besked om skadan

Omgång 17: ÖSKare i Veckans Lag

Att Carlos Strandberg skulle få en plats i veckans lag på diverse nätsajter kommer inte som någon större överraskning. Men det fanns även några andra ÖSKare som tog en plats i Veckans Lag-uttagningarna.

SofaScore.
Algoritmen hos SofaScore placerade Carlos Strandberg som en av två anfallare bredvid Hammarbys Imad Khalili.

Team of the Week provided by Sofascore LiveScore


Fotbollskanalen.
Hos Fotbollskanalen är det duon Robert Lundström och Robin Östlind som tar ut Veckans Lag. Givetvis har de tagit ut Carlos Strandberg. Dessutom fann Kevin Wright nåd inför deras ögon och spelar som vänsterback i deras lag.


FotbollDirekt.
Redaktionen hos FotbollDirekt har vaknat till liv efter en semesterslummer och tagit ut ett lag med Carlos Strandberg i anfallet.


Aftonbladet.
Aftonbladet gömmer sin elva bakom en betalvägg. Men genom den väggen har det sipprat ut, att ÖSKs Simon Amin tog en plats i deras veckolag.

Silly Summer 2019: ÖSK och MFF överens om Strandberg-förlängning

Carlos Strandberg fortsätter hos ÖSK året ut om inget oförutsett inträffar (som en försäljning).


ÖSK meddelade idag på eftermiddagen, att man kommit överens med Malmö FF om en förlängning av lånet av Carlos Strandberg. Anfallaren kommer enligt överenskommelsen att fortsätta hos ÖSK säsongen ut. Det finns dock en option i låneavtalet enligt vilken MFF har en möjlighet att avbryta lånet i förtid om de lyckas finna en köpare för spelaren. Fram till ca. den första september är det alltså fortsatt osäkert var Strandberg kommer att spela under resten av året.

Enligt NA:s artikel har förlängningen inte inneburit några större förändringar av det låneavtal som gällde under våren.
Förutsättningarna är att vi gör en förlängning av det tidigare lånet. Det är inga större skillnader där. Det är samma deal som vi har haft tidigare, säger Axel Kjäll till tidningen.

Helt klart är väl att Malmö FF absolut inte ville ha tillbaka en spelare som de inte har någon plats för i dagsläget. Det är sett ur deras synvinkel bättre att han är nöjd och spelar med ÖSK än att han går omkring och surar hos Malmö FF för att han knappt får någon speltid. Dessutom tar han ju med det här upplägget inte upp någon plats på bänken som MFF med tanke på sin breda trupp kanske tycker att de har en bättre användning för.

ÖSK: Strandberg stannar i ÖSK
MFF: Carlos Strandbergs lån till Örebro SK förlängs
NA: Carlos Strandberg stannar i ÖSK – kan säljas före september

Frågetecken för Strandberg och Omoh

NA skrev igår om Michael Omohs skadestatus och idag om Carlos Strandbergs. Det är väl inte så mycket som tyder på att någon av dem kommer att spela matchen mot Malmö FF på lördag. Båda befinner sig i ett stadium av försiktig upptrappning, men det skall nog mycket till om de får spela eftersom de fortfarande har känningar av sina respektive skador.

Nichael Omoh.
För Omohs del handlar det förmodligen om en knävridning av något enklare slag. Ursprunget till skadan kan härledas till träningsmatchen mot Elfsborg.
– I träningsmatchen mot Elfsborg så vred det till. Jag trodde inte att det var någonting, så jag spelade vidare i 25 minuter till. Det gjorde lite ont, men det var okej. Träningsveckan var bra efter det, men sen mot Stene var planen fruktansvärd. Jag blev väldigt svullen, och därifrån började smärtan komma, säger Omoh till tidningen.

Nu försöker Omoh att rehabba sig tillbaka, men det är väl mycket tveksamt om man låter honom spela även om besvären verkar ha försvunnit. Det var ju trots allt i samband med matchbelastningen mot Stene som besvären dök upp på allvar. På träning kommer man normalt inte alls upp till den intensitet och tidsmässiga belastning som man gör under match. Så även om det känns bra efter träningen på torsdag och/eller fredag är det nog för tidigt att låta honom gå på redan på lördag.

NA. (Betalvägg): Michael Omoh missade Helsingborg – oklart läge inför Malmö


Carlos Strandberg.
För Carlos Strandberg är situationen likartad. Även om det såg mer dramatiskt ut när han avbröt i matchen mot Helsingborg genom att på fotbollsklassiskt vis sätta sig ner på planen. Det brukar ju vara ett tecken på att spelaren råkat ut för en allvarligare muskelskada. För Strandbergs del verkar det dock inte vara så farligt. ÖSK har inte kunnat konstatera att några muskeltrådar har gått av utan tror (hoppas) att det enbart handlar om en överansträngning och någon slags känning i muskulaturen.

Även Strandberg rehabtränar för att man vill se hur han reagerar på en successiv ökning av belastningen. Enligt Axel Kjäll kommer man inte ta något beslut om hans eventuella medverkar i matchen mot Malmö förrän på fredag eftermiddag.

Det skulle förvåna mig mycket om man anser att han är matchklar till på lördag även om allt känns ok på fredagen. Matchbelastning är som sagt inte samma sak som träningsbelastning. Dessutom skulle väl inte Malmö FF se så positivt på om skadan förvärrades i en match just mot dem på grund av att ÖSK haft för bråttom att få med honom i spel igen.

På sätt och vis tror jag dessutom att det för alla parter känns bättre att han inte spelar mot MFF. ÖSK därför att de säger att de gärna vill få till stånd en förlängning av lånekontraktet. Strandberg för att han förmodligen inte vill göra mål mot Malmö om han fortfarande känner att han är beroende av deras välvilja.

”Förr i tiden” kunde man skriva in i ett låneavtal att den inlånade spelaren inte skulle spela någon match mot den utlånande klubben. Numera är den typen av kontraktsskrivningar inte längre tillåtna även om inofficiella överenskommelser med samma innebörd lär förekomma. För ÖSKs del kom kanske Strandbergs skada på sätt och vis lägligt eftersom den verkar göra eventuella övervägande om han skall spela eller ej av den anledningen överflödiga.

NA. (Betalvägg): Carlos Strandberg överansträngd – kan missa matchen mot Malmö


Albin Granlund
Om Albin Granlund – ytterligare ett frågetecken i ÖSK-truppen har NA inte skrivit skrivit speciellt mycket. Varken som en separat artikel eller i den dagliga rapporteringen från träningarna. Jag har sett en notering från igår, att han till skillnad mot Omoh och Simon Amin inte deltog i ett träningsmoment i lagspel mot mål. Men det gör ju inte alla jämt.

Granlund återvände ju från sitt landslagsuppdrag efter att ha fått utgå redan under första halvlek i den första av två landskamper han skulle spela. Man skulle möjligen kunna tyda att hans namn saknas som att han i princip deltar fullt ut i träningarna och att det därför inte finns något speciellt att rapportera. Eller så har Elena Lövholm (som för tillfället har hand om träningsrapporteringen) tappat bort att det fortfarande hänger ett stort frågetecken över frågan om hans tillgänglighet.