Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Positivt besked om Granlund

ÖSKs nyförvärv Albin Granlund skadade sig som bekant redan innan han deltagit i någon match för ÖSK. Under det finska landslagets vinterturné fick han en smäll mot knät och tvingades utgå i slutet av den första halvleken i landskampen mot Jordanien. Sedan dess har det varit oklart om hur pass allvarlig skadan var.

Den undersökning med magnetröntgen som genomfördes på torsdagen har dock lämnat ett positivt besked.
– Det såg positivt ut. Det var ingen allvarligare skada varken på ledband eller menisk, berättade Axel Kjäll för NA i samband med träningsmatchen mot FC Linköping City.

Underbetyg utdelas till NA:s rubriksättare som fläskade på med en riktig kvällstidningsrubrik för den goda nyheten.

NA: Beskedet: Så skadad är ÖSK:s stjärnförvärv

Granlund skadad i landskamp

ÖSKs nyförvärv Albin Granlund var den ende (nuvarande) ÖSKaren som blev uttagen till årets januariturné. Dock ej till den svenska men väl till den finska. Något som jag och de flesta andra missade, innan rapporter dök upp som berättade, att han blivit utbytt på grund av en knäskada.

Albin spelade hela matchen mot Estland som slutade med finsk vinst med 3-0. I den andra matchen mot Jordanien var han med från start men tvingades gå av efter 43 minuter på grund av känningar i ett knä. Detta efter att ha fått en smäll.

Hur allvarlig skadan är framgår är inte klarlagt än, men det verkar väl inte vara så allvarligt. Sliter man (till exempel) av ett korsband så lär karaktäristiken bli en annan än ”känningar i ett knä”. Det låter väl mera som ett i värsta fall uttänjt ledband (aka. sträckning), som läker av sig själv på några veckor.

NA: ÖSK:s finska stjärnvärvning skadad i landskamp

Silly Winter 2017/18: Intervju med Albin Granlund

Svartvitt har en ”bra intervju” med Albin Granlund, ÖSKs nye ytterback. Intressant är bland annat, att han inte verkar ha något emot att spela till vänster i backlinjen. Rollen som en sk. wingback är inte något som han direkt har erfarenhet av, men han tror att den skulle passa honom bra med tanke på hans egenskaper.

I mångt och mycket verkar det vara något av en Björnqvistkopia som ÖSK värvat. Det kan nog bli bra fart längs båda kanterna om Granlund hamnar till vänster.

Svartvitt: Albin Granlund: ”Jag är en tvåvägsytterback som löper mycket och gärna deltar i anfallsspelet”

Silly Winter 2017/18: Granlund ansluter från Mariehamn

Redan för några dagar sedan kunde man läsa att IFK Mariehamns högerback Albin Granlund var nära en övergång till ÖSK. Granlund, med ett utgående kontrakt, var sugen att pröva på något nytt och ÖSK låg enligt honom själv bra till.  Så blev det också. Idag meddelar ÖSK att man skrivit ett kontrakt med ytterbacken som sträcker sig fram till och med säsongen 2020.

Med tanke på de väl upparbetade förbindelserna mellan ÖSK och IFK Mariehamn och med Tommy Wirtanen samt tränaren Peter Lundberg (tidigare skyttekung i Rynninge)  i ölaget har Granlund förmodligen inte saknat bra referenser om han velat veta vad hans nya klubb och hemstad står för.

Värvningen av Granlund sätter väl minst ett frågetecken för hur ÖSK ser på en återkomst för Daniel Björnqvist. ÖSKs tidigare högerback har ju inte direkt hållit hemligt, att han gärna återvänder till Örebro samtidigt som ÖSK väl inte varit direkt avvisande till tanken.

Med en 3-5-2 uppställning med Lorentzson som högermittback så finns det antaglingen fortfarande en öppning för Björnqvist speciellt om Granlund, som ÖSK indikerar, även kan spela till vänster, där det ju saknas en back efter Valgardssons hemresa.

Statistik för Albin Granlund från fotbolltransfers.com

Av statistiken att döma verkar Granlund inte vara någon större poängmaskin. Sju passningspoäng på 192 matcher är inte så mycket att hurra över. Å andra sidan verkar man kunna räkna med honom på plan hela matchtiden. På samma antal matcher har han bara dragit på sig 5 varningar. Kanske till och med lite väl lite för en försvarslinjespelare.

ÖSK: Finske landslagsmannen Albin Granlund klar för ÖSK
NA: Finsk landslagsman blir ÖSK:s första värvning
Svartvitt: Örebro SK värvar finsk landslagsman