Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Ingen plats för Granlund

I den senaste GFÖ-podden bekräftar Axel Kjäll, att det inte kommer att bli någon fortsättning för Albin Granlund i det svartvita laget. Med Ali Husseins starka höstsäsong och efter en kontraktsförlängning för Daniel Björnqvist finns det inte längre någon anledning att belasta ekonomi och spelartrupp med en tredje högerback.

Frågan är förvisso vem det var som tog det avgörande steget. Förmodligen var det Granlunds tvekan inför en förlängning som avgjorde saken. Av NA:s rapportering att döma kom någon egentlig förlängningsförhandling aldrig till stånd. Granlund ville avvakta för att se vilka alternativa möjligheter som fanns för honom. ÖSK ville väl å sin sida sätta så mycket av truppen som möjligt innan försäsongsträningen drar igång nästa vecka. Så därför gick det som det gick.

Granlund, med siktet inställt på en plats i den finska EM-truppen, måste nu hitta en klubb där han kan vara säker på att få en plats i startelvan. Något som väl tyder på att han återvänder till Finland igen (tror jag).

Det skall bli intressant att se om han fortsätter att träna med ÖSK om han inte har klart med en ny klubb till nästa vecka. (Finlands vinterfönster är öppet från den 16 januari till den 8 april). ÖSK brukar inte vara ogina i det avseendet. Speciellt inte om det finns en plats han kan fylla i 11-mot-11 träningarna. Så jag skulle inte bli förvånad om hon fortsätter att träna med ÖSK ett tag till.

GFÖ-podden: Säsongspremiär med Axel Kjäll.
Intervjun med Kjäll är inte upplåst än för fripassagerare. Det brukar ta ett dygn innan detta sker. Poddavsnittet publicerades i går kväll.

NA (som väl också lyssnat på podden): Albin Granlund lämnar ÖSK: ”Skulle säga att han är avskriven”


Tillägg.
Nu bekräftar ÖSK officiellt, att Granlund lämnar klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.