Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: ÖSK lånar hem Adi Fisic

Örebro SK lånar hem anfallstalangen Adi Fisic från italienska Atalanta. Till att börja med lånas han in fram till sommaren.

Adi Fisic (-03) kom fram i ÖSKs akademi och gjorde stora framsteg under främst första halvan av 2021. Så pass stora att italienska Atalanta värvade över den store (195 cm) unge anfallstalangen till sitt Primavera-lag, dvs ungdomslag eller U19-lag om man så vill.

I Italien verkar Fisic har fortsatt sin utveckling under de senaste 1,5 åren och nu lånar alltså ÖSK hem 19-åringen i, vad det verkar, en affär som gått snabbt från ax till limpa.

Detta förklarar också varför Christan Järdler var nästan övertydlig när han i en NA-artikel under helgen berättade att han kommit på att anfallsbesättningen såg lite tunn ut nu när Erik Björndahl varit sjuk en vecka och det då bara fanns Noel Milleskog kvar. Då sa Järdler att han höll på att titta över marknaden, men att inget var hett.

Tydligen hettade det till snabbt för redan idag presenterade ÖSK lånet av Adi Fisic.

– När möjligheten att ta hem Adi till ÖSK plötsligt dök upp ville vi ta den. Adi är en stor forward som gärna löper i djupled och öppnar ytor för sig själv och sina lagkamrater. Han är kraftfull och tar sig in i straffområdet. Adi har rätt karaktär och har haft en bra utveckling i Atalanta. Det ska bli spännande att se honom i vår miljö, säger ÖSK:s huvudtränare Christian Järdler.

ÖSK: Adi Fisic kommer hem på lån
ÖSK: (video) ÖSK PLAY: Adi Fisic: ”Jag ser fram emot att göra debut på riktigt”
NA: KLART: ÖSK lånar hem anfallsjätten från Atalanta