Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsfotboll

Landslagsfönstret stängdes igår så nu kan vi alltså fortsätta med den vanliga serielunken.

Kevin Wright verkar ha tagit hand om platsen som vänsterback i Sierra Leones landslag. Han fick full matchtid mot Nigeria i kvalet till de afrikanska mästerskapen. Den första matchen för några dagar sedan slutade ju med det osannolika resultatet 4-4 efter en stark andrahalvleksupphämtning av Sierra Leone. I den andra matchen var det mer tillknäppt och inget av lagen gjorde något mål. Sierra Leones möjligheter att gå vidare (vilket de aldrig gjort tidigare) hänger nu på en skör tråd. De två oavgjorda matcher mot Nigeria kan kanske ge dem det självförtroende som behövs för att de skall kunna vinna de återstående matcherna borta mot Lesotho den 22 mars och hemma mot Benin den 30 mars.


Det finska landslaget fick kämpa i motvind och antalsmässigt underläge i sin gruppfinal mot Wales. Jere Uronen drabbades av en sistamannenutvisning redan efter 12 minuter och sedan var det väl mer eller mindre kört för finländarna.

Albin Granlund dök för första gången upp på en bänkplats i den finska laguppställningen, men varken han eller Rasmus Karjalainen fick någon speltid.


Sveriges U21-landslag mötte Italien och fick ordentligt med stryk (4-1). Därmed missades möjligheten att gå vidare till EM-slutspelet. Hussein Ali satt på bänken hela matchen. Något annat var väl inte heller att vänta med tanke på att han är 4 år yngre än de äldsta i truppen. Han var nog mer med för att se och lära.


ÖSK: Så gick det för ÖSK-spelarna på landslagsuppdrag
201121. NA: Skrällde dubbelt – på väg mot afrikanska mästerskapet
201120. NA: ÖSK-anfallarens superlyft – spöade franska stjärnor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.