Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Fisic till Degerfors och Granlund till FC Inter

Såhär i silly-tider dyker det upp en del namn som tidigare representerat Örebro SK i sina karriärer men som av olika skäl är aktuella för andra klubbar. Bloggen vill redovisa två av de dessa.

Adi Fisic.
Den tidigare ÖSK-anfallaren Adi Fisic är klar för seriekonkurrenterna Degerfors IF. Den 19-årige Fisic tillhörde ÖSKs akademi 2018-2021 då han rätt oväntat värvades till italienska Atalantas Primavera-lag. I Italien fick Fisic mer och mer begränsat med speltid och lånades därför ut till ÖSK under vårsäsongen 2023. I ÖSK fick Fisic mest agera inhoppare bakom Noel Milleskog och under sommaren kom inte ÖSK överens med Atalanta om någon förlängning. Istället hamnade Fisic i Ettan-klubben Örebro Syrianska där han där han på de elva avslutande omgångarna gjorde 5 mål. Nu byter Fisic upp sig (?) till Degerfors IF där han skrivit på ett tre-årsavtal. Bloggen kan visserligen tycka att det är tråkigt att Fisic väljer att gå till Degerfors, men samtidigt ska det bli intressant att se hur han utvecklats sedan han tillhörde ÖSK. Med lite mer senior erfarenhet kan Fisic mycket väl ta flera spännande kliv i sin utveckling.

Degerfors IF: Adi Fisic klar för Degerfors IF
NA: Adi Fisic klar för Degerfors: ”Väldigt bra fans”


Albin Granlund.
Det har hunnit gå tre år sedan den finländske försvararen Albin Granlund spelade för Örebro SK men med tanke på att han under sin tid i Örebro blev något av en supporterfavorit med sin uppoffrande spelstil så är han väl värd att nämna i den här bloggen.

Albin Granlund värvades till ÖSK från åländska IFK Mariehamn inför säsongen 2018. Granlund hade då precis vunnit utmärkelsen som finska ligans bästa ytterback och den då 28-årige Granlund var bofast i det finska landslaget. I ÖSK fick han till att börja med spela ytterback men mot slutet av sin karriär i ÖSK flyttades han in som mittback.

Granlund lämnade ÖSK efter säsongen 2020 och flyttade till den polska klubben Stal Mielec där han stannade i 1,5 år innan han valde att flytta hem till sin gamla klubb IFK Mariehamn igen.

Där kan man tänka sig att han skulle runda av sin karriär, men icke. Den nu 34-årige Granlund har istället bestämt sig för att byta till Åboklubben FC Inter vilket egentligen är ett rätt rimligt val då han ursprungligen kommer från Pargas som är en angränsande kommun.

Till FC Inters hemsida säger Granlund ”– Att spela i sin hemkommun betyder mycket. Som liten pojke har jag varit och tittat på matcher här på stadion och jag har säkert kört förbi den tusentals gånger. När jag var liten ville jag alltid spela så högt som möjligt och det här var alltid det bästa laget i området, så min dröm var att spela på Veritas Stadion. Dessutom är det här nära hem och jag kommer definitivt att få en hel del bekanta i publiken, så det är också kul, jublar försvararen.” (översatt med google translate)

FC Inter: Albin Granlund flyttar till Inter-tröja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.