Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Granlund till Polen


Igår skrev ÖSK, att Albin Granlund kommer att lämna klubben. Då var det förmodligen redan klart, men inte officiellt, att hans nya klubbadress blir den polska klubben Stal Mielec.

Polska klubbar brukar väl sällan ses som ett förstahandsalternativ för fotbollsspelare som söker sig utomlands. En del ”hamnar” dock där och en hel del av dessa återvänder rätt snart till Sverige igen efter missräkningar i den nya miljön. Må det sedan bero på bristande speltid, utebliven lön eller något annat.

Jag hoppas för Albins skull att detta visar sig vara ett bra klubbval med tanke på hans ambitioner att ta en plats i Finlands kommande EM-trupp. En viss möjlighet till avstämning av hur det är i den nya klubben är det faktum att ÖSKs föredetting Petteri Forsell spelar i klubben och säkert kan hjälpa Albin att etablera sig i lag och stad.

Stal Mielec, Granlunds nya klubb ligger näst sist i den polska ligan. Nu åker iofs. bara ett lag ur och det finns en hel del lag alldeles över dem i tabellen. Så det är kanske inte riktigt så illa som det låter med den näst sista platsen.

NA: Lämnade ÖSK på onsdagen – här är Granlunds nya klubb
Stal Mielec: Mamy nowego zawodnika! Albin Granlund, witamy w Mielcu!TV Stal: Albin Granlund nowym obrońcą

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *