Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: ÖSK lånar Gall (igen)

ÖSK Meddelar idag, att man kommit överens med Malmö FF om ett säsongslångt lån av Romain Gall. Gall lånades ju in under fjolåret(s höstsäsong) och gjorde tydligen så bra ifrån sig, att Axel Kjäll vill se en repris.

Det svenska vårvinterfönstret stängs i morgon (som är en onsdag). Att det tagit så lång tid att komma till skott med lånet beror nog på, att tog tid för parterna att komma överens om villkoren. Det är ju inte idealiskt att ta in spelare dagen innan fönstret stänger och mindre än två veckor innan Allsvenskan startar. Men ÖSK ville säkert, att MFF skall ta så stor del som möjligt av Galls med ÖSK-mått mätt höga lönekostnader, medan MFF avvaktat för att se om det inte dök upp någon bättre möjlighet att bli av med spelaren.

Men det gjorde alltså inte utan nu blir det en svartvit matchdress för Gall under det här året i stället för skåningarnas urblektblåa.

Även om Gall lämnade ÖSK förra året med ett positivt eftermäle är det inte helt klart hur ÖSK avser att använda sig av honom. Gall ses väl som en utpräglad kantspelare och det är inte en position där ÖSK egentligen har några stora luckor att täta. Tvärtom, det finns talangfulla spelare som behöver regelbunden matchning för att fortsätta att utvecklas.

ÖSK: Romain Gall tillbaka i ÖSK
MFF: Romain Gall lånas ut till Örebro SK
NA: ÖSK värvar tillbaka mittfältsstjärnan

Spelarprofil för Romain Gall från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.