Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nästgårds

Östra entrésidan - fortfarande byggarbetsplats för Östra Läktaren. Därefter tycks det bli byggarbetsplats för Fahlanders nybygge.

NA skrev igår om Mikael Fahlanders närmaste planer. Uppenbarligen ämnar han trappa ner sitt engagemang något i Örebro Hockey och hoppas att det ekonomiska tomrum som då uppstår skall fyllas upp av andra intressenter. Han nämner även att han köpt marken mellan Östra Läktaren och Vinterstadion och att han där kommer att uppföra en byggnad som kommer att hysa en restaurang, sportbar och loger. Isladans vägg är ju inte direkt stans vackraste prydligaste, så det bör nog innebära ett lyft för området.

Behrn Arena i väst och öst

Det så kallade fotbollshuset med placering mellan Behrn Arena och Idrottshuset är nu under nedmontering. Om jag kommer ihåg rätt skall den flyttas till Grenadjärvallen, där faciliteterna (till skillnad mot den välskötta planen) är rätt primitiva.


På den nya östra läktaren har det kommit upp en hel del skyltar över logerna, vilket visar att de hyrts ut och vem hyresgästen är. Det lär ekonomiskt betyda en hel del för ÖSK.


Om man klickar på bilderna blir de (som vanligt) större och man kan läsa av vilka som hyr. Den högraste skylten är dock lite svår så jag kan ”avslöja” att det står BF Bygghandel på den.

Mysteriet Östra Läktaren löst (tror jag) samt nästa års säsongsbiljettpriser

AnnonsKo¨pAbbonemangORIG.indd
När den nya Östra Läktaren dök upp hos webbiljett och blev bokningsbar för matchen mot IFK Göteborg visade det sig, att någon hållit sig framme och snabbt bokat upp 600 platser på den nya läktaren. Det är nästan hälften av läktarens kapacitet på 1290 platser. En blockbokning, tänkte jag, av någon som kommer att bjuda anställda/kunder/kontakter på en fotbollsmatch. Men ovanstående annons som idag var införd både i papperstidningen och på ÖSKs hemsida klargör nog hur det ligger till. Det verkar vara ÖSK själva som reserverat platserna för de personer som nappar på erbjudandet att redan nu teckna ett årsabonnemang för nästa år.

Erbjudandet som sådant kan vara antingen väldigt bra eller väldigt dåligt. På södra och norra finns det egentligen inget större antal bra platser tillgängliga för säsongsabonnemang. De flesta bästa platserna är redan besatta och bokningarna kommer med största sannolikhet att förnyas med det företräde som existerande säsongskortsinnehavare får. Ser man planen bra från de centrala platserna på Östra så är det här verkligen ett passa-på tillfälle. Centralt placerade platser med en god överblick över arenan går det knappast att boka någon annanstans. Frågetecknet är i första hand hur platserna fungerar i motljus. Sitter man där har man väl i allmänhet solen rakt i ansiktet. Men det kanske går att avhjälpa med en bra skärmmössa.

Utöver detta ger annonsen information om hur ÖSK kommer att prissätta säsongsbiljetterna nästa år. För 18 matcher (allsvenskans 15 plus 3 i år plus gratismatchen mot IFK Göteborg) får man betala 3.600 kr för de bästa (gul) platserna och 2700 för de sämre röda platserna. Det innebär att priset blir 200 kr per match för de gula och 150 kr per match för de röda. Så nästa år kommer säsongbiljetterna av allt att döma att kosta 3.000 för de gula och 2.250 för de röda. En rätt måttlig prisökning.

Årets säsongsbiljetter kostade 2950 (196,66 per match) för de gula och 2200 (146,66 per match) för de röda. Priset för styckesbiljetter var 240 kr för de gula och 220 kr för de röda platserna.

Östra Läktaren 7 september

Arbetet med att riva byggnadsställningarna på läktarens fram- (?) eller om det nu är baksida fortgår. Äntligen kan man börja få en riktig bild av hur läktaren kommer att se ut IRL. Klicka på bilden för bättre upplösning.

090907_Östra Läktaren1
Högst upp på läktaren arbetar man med vad som väl skall bli loger. På Västra Läktaren var idén med loger en rätt senkommen idé och fönstren är inte så stora. På Östra Läktaren har de funnits med i planeringen hela tiden och det gör att nästan hela fasaden blir av glas.

På markplan arbetar man med att installera något slags invasionsskydd för att förhindra eller i alla fall försvåra att supportrar kommer in på planen. Någonting som definitivt saknas på de tre andra läktarna.

Östra läktaren

Idag har det varit en dag med nästan total nyhetstorka vad ÖSK anbelangar. Men så här i dagens slutskede råkade jag till slut snubbla över något som det kan vara värt att kommentera – nämligen Östra Läktaren.

Jag har ju tidigare med en viss tvivel i tangentbordet nämnt, att man räknar med att inviga den nya östra läktaren (också känd som Östra Läktaren) i samband med matchen mot IFK Göteborg den 23 september. Tvivlande, därför att byggnadsställningarna står ju fortfarande kvar på det som skall bli sittplatser.

Men det verkar trots allt som om det kommer att invigas den 23:e. På ÖSKs biljettbokning har man nämligen kompletterat sin läktarlayout med en komplett östlig läktare. Så här ser den ut.

https://i0.wp.com/event.webbiljett.se/oskfotboll/Images/User/Active/Behrn_Arena2.jpg?ssl=1

Man kan notera att hela ståplatsdelen tilldelas tillresta IFK Göteborgssupportrar. Men det kan väl inte bli så många, matchen spelas ju en onsdagskväll. Så det lär knappast bli någon trängsel hos bortasupportrarna.

Sittplatsdelen är uppdelade på fyra sektioner. R och U höger resp. vänster. De utåtliggande sektionerna har en prissättning som är densamma som tillämpas på nuvarande läktarsektioner för platser med dålig sikt. De två mittsektionerna har normala biljettpriser.

Sektion S är ståplats för bortasupportrarna medan sektion T saknas. Så tanken är nog trots allt att dela upp ståplatsdelen i två sektioner för gäster resp. vanligt folk. Fast inte just för den här matchen.

När det gäller själva platsbokningarna för matchen mot Göteborg så har den länge sett väldigt underlig ut. Det finns bara ca. 225 ”vanliga” sittplatser kvar. En bra försäljning med andra ord med tanke på att det fortfarande är tre veckor kvar till avspark. Dessutom ligger bokningarna väldigt underligt med tanke på hur folk brukar boka sig. Det är väl nästan så att det finns anledning att misstänka någon slags blockreservation för okänt ändamål (Kanske Öbo bjuder sina boende på den här matchen. Det brukar de ju göra en gång per säsong).

Även på den nya läktaren är det mesta reserverat/bokat. Helt osannolikt med tanke på att det ännu inte ens gått att läsa att man kan köpa biljetter där. Så antingen har man undantagit vissa platser från försäljningen genom att lägga en reservation på dem eller så är det en blockbokning för något annat ändamål.

Visst vore det kul med en så gott som fullsatt arena då läktaren invigs. Dessutom sänds ju matchen i Canal Plus och då skulle de se väldigt fint ut med en mer eller mindre fullsatt ny läktare.

Östra Läktaren 27 augusti

090827_Bandytaket

Bandyhallens tak har plötsligt blivit en del av blickfånget från den västra läktaren.

Ja, inte verkar det att hända så värst mycket på läktarsidan av den nya Östra Läktaren. Vad invigningen som har aviserats för IFK Göteborgsmatchen skall handla om är forfarande dolt av byggnadsställningarna. Men en förändring kunde jag i alla fall notera vid dagens besök. Ett nytt tak syns i gattet mellan Östra och Södra Läktaren.

Östra Läktaren

Papperstidningen skrev i morse en del om arbetena på Behrn Arena, bandyavdelningen. Man hoppas ha hallen klar till någon gång i slutet av oktober. Insprängd i texten finns det också en uppgift om att Östra Läktaren skall invigas i samband med matchen mot IFK Göteborg den 23 september. Vad nu invigas kan betyda?

Till den 23 i nästa månad är det ju bara en månad kvar – vad hinner man göra klart tills dess. Innanmätet lär väl inte var färdigt, så man kanske menar läktarsidan. Men då måste man nog snarast börja ta ner byggnadsställningarna och påbörja arbetet med att montera stolarna på den övre sektionen.