Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mysteriet Östra Läktaren löst (tror jag) samt nästa års säsongsbiljettpriser

AnnonsKo¨pAbbonemangORIG.indd
När den nya Östra Läktaren dök upp hos webbiljett och blev bokningsbar för matchen mot IFK Göteborg visade det sig, att någon hållit sig framme och snabbt bokat upp 600 platser på den nya läktaren. Det är nästan hälften av läktarens kapacitet på 1290 platser. En blockbokning, tänkte jag, av någon som kommer att bjuda anställda/kunder/kontakter på en fotbollsmatch. Men ovanstående annons som idag var införd både i papperstidningen och på ÖSKs hemsida klargör nog hur det ligger till. Det verkar vara ÖSK själva som reserverat platserna för de personer som nappar på erbjudandet att redan nu teckna ett årsabonnemang för nästa år.

Erbjudandet som sådant kan vara antingen väldigt bra eller väldigt dåligt. På södra och norra finns det egentligen inget större antal bra platser tillgängliga för säsongsabonnemang. De flesta bästa platserna är redan besatta och bokningarna kommer med största sannolikhet att förnyas med det företräde som existerande säsongskortsinnehavare får. Ser man planen bra från de centrala platserna på Östra så är det här verkligen ett passa-på tillfälle. Centralt placerade platser med en god överblick över arenan går det knappast att boka någon annanstans. Frågetecknet är i första hand hur platserna fungerar i motljus. Sitter man där har man väl i allmänhet solen rakt i ansiktet. Men det kanske går att avhjälpa med en bra skärmmössa.

Utöver detta ger annonsen information om hur ÖSK kommer att prissätta säsongsbiljetterna nästa år. För 18 matcher (allsvenskans 15 plus 3 i år plus gratismatchen mot IFK Göteborg) får man betala 3.600 kr för de bästa (gul) platserna och 2700 för de sämre röda platserna. Det innebär att priset blir 200 kr per match för de gula och 150 kr per match för de röda. Så nästa år kommer säsongbiljetterna av allt att döma att kosta 3.000 för de gula och 2.250 för de röda. En rätt måttlig prisökning.

Årets säsongsbiljetter kostade 2950 (196,66 per match) för de gula och 2200 (146,66 per match) för de röda. Priset för styckesbiljetter var 240 kr för de gula och 220 kr för de röda platserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.