Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Östra läktaren

Idag har det varit en dag med nästan total nyhetstorka vad ÖSK anbelangar. Men så här i dagens slutskede råkade jag till slut snubbla över något som det kan vara värt att kommentera – nämligen Östra Läktaren.

Jag har ju tidigare med en viss tvivel i tangentbordet nämnt, att man räknar med att inviga den nya östra läktaren (också känd som Östra Läktaren) i samband med matchen mot IFK Göteborg den 23 september. Tvivlande, därför att byggnadsställningarna står ju fortfarande kvar på det som skall bli sittplatser.

Men det verkar trots allt som om det kommer att invigas den 23:e. På ÖSKs biljettbokning har man nämligen kompletterat sin läktarlayout med en komplett östlig läktare. Så här ser den ut.

https://i0.wp.com/event.webbiljett.se/oskfotboll/Images/User/Active/Behrn_Arena2.jpg?ssl=1

Man kan notera att hela ståplatsdelen tilldelas tillresta IFK Göteborgssupportrar. Men det kan väl inte bli så många, matchen spelas ju en onsdagskväll. Så det lär knappast bli någon trängsel hos bortasupportrarna.

Sittplatsdelen är uppdelade på fyra sektioner. R och U höger resp. vänster. De utåtliggande sektionerna har en prissättning som är densamma som tillämpas på nuvarande läktarsektioner för platser med dålig sikt. De två mittsektionerna har normala biljettpriser.

Sektion S är ståplats för bortasupportrarna medan sektion T saknas. Så tanken är nog trots allt att dela upp ståplatsdelen i två sektioner för gäster resp. vanligt folk. Fast inte just för den här matchen.

När det gäller själva platsbokningarna för matchen mot Göteborg så har den länge sett väldigt underlig ut. Det finns bara ca. 225 ”vanliga” sittplatser kvar. En bra försäljning med andra ord med tanke på att det fortfarande är tre veckor kvar till avspark. Dessutom ligger bokningarna väldigt underligt med tanke på hur folk brukar boka sig. Det är väl nästan så att det finns anledning att misstänka någon slags blockreservation för okänt ändamål (Kanske Öbo bjuder sina boende på den här matchen. Det brukar de ju göra en gång per säsong).

Även på den nya läktaren är det mesta reserverat/bokat. Helt osannolikt med tanke på att det ännu inte ens gått att läsa att man kan köpa biljetter där. Så antingen har man undantagit vissa platser från försäljningen genom att lägga en reservation på dem eller så är det en blockbokning för något annat ändamål.

Visst vore det kul med en så gott som fullsatt arena då läktaren invigs. Dessutom sänds ju matchen i Canal Plus och då skulle de se väldigt fint ut med en mer eller mindre fullsatt ny läktare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.