Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nya klubbar för Ring och Yasin

Två före detta ÖSKare är på väg till nya klubbar.

Jonathan Ring lämnade ÖSK tidigt innan ens tanken på spel i A-laget var aktuell. Via IFK Värnamo tog han sig vidare till Kalmar FF, som han representerat under de senaste fyra åren. När det efter årets säsong blev dags att förnya kontraktet ville han dock pröva på något annat. I stället för Kalmar blir det nu Turkiets huvudstad Ankara som han kan kalla för hemma. Ring har skrivit på ett kontrakt på två och ett halvt år med Genclerbirligi – huvudstadens bästa klubb.

Barometern: Ring: ”Den bästa julklappen”

Kontrakt med turkiska klubbar verkar alltid vara väldigt riskfyllda. Om speltiden uteblir gör ofta även lönen det. Risken att bli utfryst är stor för de som inte anses göra skäl för innehållet i lönekuvertet. Rings nya klubb hör dock till de mer väletablerade, även om Genclerbirligi tillhör den absoluta toppen i den turkiska Superligan. I sin nya klubb blir Ring lagkamrat med svenskarna Johannes Hopf och Abbe Khalili, vilket säkert gör att anpassningen till (fotbolls)livet i Turkiet går lättare.


Ahmed Yasins tid i AIK tycks inte bli längre än ett halvår. Enligt uppgift är han klar för en utlåning på ett halvår till klubben Muaither i Qatar. Yasin har ett år kvar av sitt kontrakt med AIK och tanken verkar vara att han skall köpas loss från AIK om det gått bra för honom under låneperioden.

Yasins fotbollskarriär har gått i stå efter det att han lämnade ÖSK för danska Århus. Med dem spelade han bara ett halvår innan han dök upp i AIK med motiveringen att han ville ha närmare hem.

Hos AIK fick han förtroende och speltid av Andreas Alm medan Rickard Norling inte alls verkar se honom som ett alternativ på planen. Nu blir det en udda klubb i Qatar och risken är nog stor att han får lämna dem efter ytterligare en halvårsperiod. Utländska spelare brukar inte bli så långvariga i klubbar i den delen av världen.

NA: Ahmed Yasin presenterad för ny klubb – är förtegen: ”Skriv det du vill skriva”

Yasins halvår i Århus verkar för övrigt ha vart något av en fotbollsmässig katastrof. På Bloggen Maxtiotår recenseras den danska boken Fotboldbossen, som handlar om Sportchefens roll i danska ligaklubbar. En av de sportchefer som citeras i boken är svensken Jens Andersson som var mannen bakom Yasins värvning till Århus. Utan att gå in på några närmare detaljer beskrivs tydligen Yasins danska äventyr som ett totalt misslyckande.

Maxtiotår: Drömkrossaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.