Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ring med AIK på träningsläger

Jonathan Ring åker med AIK på träningsläger

Talangtruppens föredetting Jonathan ”Jonis” Ring har blivit inbjuden av AIK att åka med laget på träningsläger till Turkiet nästa vecka, rapporterar fotbolltransfers.com.

– Martin Kayongo-Mutumba jobbar med sin skaderehabilitering och det innebär att vi fått en position att fylla på lägret. Vi har följt Jonathan i Superettan 2011 och han är vårt förstaval att bjuda med av spelare scoutade nationellt, vi är tacksamma mot IFK Värnamo att de låter oss låna Jonathan, säger AIK:s scoutingchef Björn Wesström på klubbens hemsida.

Jonathan, som i år blir 21 år, var medlem i det lag som vann div 3 Västra Svealand år 2009. Han verkar dock inte ha haft dåvarande tränaren Lasse Zetterlunds förtroende, utan valde att flytta till Jonas Thern i Värnamo. Väl på plats i Småland etablerade han sig som en startspelare i klubbens div 1-lag och har i år i Superettan fått fart på karriären på allvar. Han spelade i år 27 matcher för sin klubb och svarade för 5 mål och 8 assist. Jonis, som han kallades, håller helst till på vänsterkanten , men kan också spela centralt på mittfältet. En fin blick för spelet, en bra passningsfot och aviga dragningar är några av de kvaliteter han tillför.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.