Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Forwardcupen

110807. Seger för P16.
Forwardscupen slutspelades idag och killarna i klass P16 fortsatte att krossa allt motstånd som kom i deras väg. I A-semifinalen besegrades arrangörsföreningen BK Forwards lag med 3-1 och i finalen blev det seger över BKV Norrtälje med 4-3. Det senare resultatet efter straffar. Stor matchhjälte blev målvakten Olle Hellgren, som tog tre (!) av Norrtäljes straffar. Kul för Olle som brukar få tillbringa rätt mycket tid på bänken. ÖSKs mål gjordes av Lucas Kasselia framspelad av Adam Palm.

I övrigt kan noteras att 13-åringarna verkar ha gjort en bra turnering. Visserligen blev det förlust i en A-kvart, men det var mot de blivande cupvinnarna från Brommapojkarna.

I de två övriga ”äldre” pojkklasserna blev det matcher i B-slutspelet. P15 gick där hela vägen och besegrade i B-finalen IK Sturehov med 4-3 (straffar där med?). I klass P14 förlorades en B-semifinal mot de blivande B-finalvinnarna från Gullspångs IF.

Läs mer

Cuphelg

Vid den här tiden på året står fotbollscuperna som spön i backen. För ÖSKs del är det två av cuperna som är extra intressanta.

Sverigecupen.
ÖSKs 97-or deltar i elitturneringen Sverigecupen som arrangeras av FBK Karlstad. I cupen deltar många av Sveriges bästa lag i åldersklassen och en bra placering är bland annat ett kvitto på ett framgångsrikt ungdomsarbete. Inför årets turnering är nog förhoppningarna stora beträffande ÖSKarnas möjligheter att placera sig bra.

Den första matchen spelades redan i kväll och ÖSKarna besegrade i denna göteborgslaget Lärje/Angered med siffrorna 3-2. Lite knappt kan tyckas, men motståndarna var kanske duktiga de också. I ÖSKs grupp deltar även Gefle IF och FC Djursholm. Gefle vann sin match och de är ÖSKarnas nästa motståndare. Lite av en gruppfinal med andra ord.

Cupen har en traditionell utformning. Gruppettorna och -tvåorna går vidare till finalspel och treorna och fyrorna spelar placeringsmatcher. För ÖSKarna gäller förmodligen att det räcker med en vinst till i någon av de två återstående matcherna för att man skall ha bokat in spel i A-finalen. Med tanke på det spelarmaterial laget förfogar över och hur pass samspelta man är borde de klara av att gå vidare utan några större problem.

Forwardcupen.
För många av de som är kvar hemma i Örebro är det spel i Forwardcupen som står inskrivet i helgprogrammet. ÖSK har anmält totalt 11 lag (9 pojklag och två flicklag). Tillsammans med arrangörerna från BK Forward delar man förstaplatsen beträffande antalet anmälda lag. För de äldre åldersklasserna utnyttjas cupen i ÖSKs fall mer som en breddcup än som en cup där man till varje pris toppar sina lag. Cupspelet börjar på fredag och avslutas på söndag. Bloggens möjligheter att bevaka cupen blir nog tyvärr rätt begränsade på grund av andra åtaganden.

Ingen toppning i de äldsta klasserna.
För ÖSKarna gäller att de bästa 14-åringarna är i Karlstad för Sverigecupen. Att man ändå kommer till spel med två anmälda lag säger en hel del om bredden i åldersgruppen. För 15-åringarna med ett lag anmält gäller att företräde i första hand gått till spelare som inte deltog i Elite Hotel Cup förra veckan.  16-åringarna slutligen låter sina bästa spelare vara med, men man ”drygar ut” laget även med spelare som inte deltar i PAL och regional-spelet.

Summering Forwardcupen

Nu finns det inga ÖSK-lag kvar i cupen, så det kan vara på sin plats att summera upp resultaten i de olika klasserna. Man bör dock notera att i åtminstonde de tre äldsta pojkklasserna var det inte representationslagen som spelade utan lag av B-karaktär som deltog. I P16 och P14 hade A-trupperna annat för sig och i P15 vilade man efter Elite Hotel Cup samt laddade inför nästa veckas match mot BK Forward.

P16.
Laget gick till A-slutspel i en antalsmässigt rätt tunn klass. I kvartsfinalen besegrades Borens IK med 2-0. Idag på morgonen blev det förlust mot IK Sturehov med 1-0.

P15.
Laget gick till B-slutspel. I åttondelsfinalen besegrades Vänersborgs IF med 5-2. I dagens kvartsfinal var man uppenbarligen chanslösa mot BK Kenty som vann med 5-0.

P14.
Laget gick till A-slutspel vilket var bra gjort. Där blev det dock direkt slutspelat efter det att man förlorat med knappa 4-3 mot finska FC Viikingit. Motståndarlaget är för övrigt det senaste ÖSK-förvärvet Denis Abdulahis senaste förening.

P13.
Båda de jämna (antar jag) lagen gick till A-slutspel. ÖSK vit slog Adolfsberg med 3-0 i åttondelen och förlorade sedan i kvarten mot Storvreta med 2-1. ÖSK svart åkte på en stjärnsmäll mot BP1 i en kvartsfinal som man förlorade med 10-0.

P12.
I den lagrika tolvårsklassen gick ÖSKs lag till A-slutspel. Där tog det dock stopp direkt då laget i åttondelen besegrades av Svärtinge med 2-1.

Målgörare på Rosta Gärde

Jag cyklade förbi Rosta Gärde på väg hem efter den hemska MFF-förlusten och upptäckte att två av ÖSKs pojklag var i gång med sina respektive slutspel. Killarna i P16 hade gått till A-finalerna genom att på förmiddagen slå Ludvika FK med 1-0. På eftermiddagen ställdes de sedan mot Borens IK, som besegrades med 2-0. Som belöning får de gå upp extra tidigt i morgon bitti eftersom deras semifinal mot IK Sturehov börjar redan kl. 08:00.

Nils Hallberg gav ÖSK ledning genom att slå in en straffspark och Mirza Rakovic förseglade segern genom att göra 2-0 i andra halvlek

ÖSKs lag i P15 tog sig inte till A-finalerna men gjorde bra ifrån sig i den första matchen i B-finalspelet. Vänersborgs IF besegrades med betryggande 5-2 och laget möter i morgon kl. 09:00 BK Kenty i en av B-slutspelets kvartsfinaler.

Fyra målskyttar som delade på fem mål. Fredrik Felle längst till vänster slog in både en straffspark och en frispark. De övriga målen gjordes av Mohamed Abdullahi, Younus Ali och Abdullahi Berry.

Från Fagersta slutligen rapporteras, att PAL-truppen med mest 16-åringar slog Fagerstas juniorlag (18-19 år) med 1-0 efter 0-0 i halvtid. Målskytt var Lukman Murad.

Forwardcupen

100806 Eftermiddagsförluster.

Younus Ali gjorde ÖSKs mål i matchen mot Värmbol.

Efter oavgjorda resultat på förmiddagen blev det förluster i de två klasser som bloggen försöker att hålla ett öga på. På Lundby IPs svårbemästrade B-plan mötte ÖSK P15 ett av två lag från katrineholmsklubben Värmbol. Tyvärr visade sig sörmlänningarna redan en bit in i första halvlek att de var det bättre laget och hade till efter den första halvlekens 25 minuter hunnit med att skaffa sig en 3-0 ledning.

Det är inte så kul i halvtid om man ligger under med 3-0.

Andra halvlek blev något bättre för de svartvita med i princip jämnt spel. ÖSKs Younus Ali reducerade till 1-3 och laget fick en liten energikick. Till något mer mål räckte denna dock inte utan det blev Värmbol som gjorde matchens sista mål och således fastställde slutresultatet till 1-4.

Tack för god match och vidare mot nästa.

Inte gick det bättre för 16-åringarna. På Rosta Gärde förlorade man mot Torstorps IF från Finspång med siffrorna 3-1.

100806 oavgjord förmiddag.

Trion som höll tätt mot Enköping: Målvakten Yoness Lamhamdi-Blückert samt mittbackarna Abbas Fadel och Filip Gustafsson.

ÖSKs två äldsta lag spelade båda oavgjort i sina matcher, då Forwardcupen kördes gång i ett angenämt sommarväder på fredagsförmiddagen. På Rosta Gärde spelade femtonåringarna oavgjort 1-1 mot göteborgslaget Finlandia/Pallo AIF. Bloggens utsände hade begett sig till Lundby IP, där de ett år äldre killarna mötte ett starkt lag från Enköpings SK. Med tanke på att hela PAL-truppen flyktat till Fagersta denna helg så var 0-0 resultat en mycket bra prestation mot ett längre och tyngre motståndarlag, som av allt att döma tillhör de bästa i Uppland.

Cuphelg igen

Innan sommarlovets fotbollslättja övergår i höstens seriespel kommer den här helgen ÖSKs pojklag att testa formen i olika cupturneringar. På hemmaplan spelas Forwardcupen, som börjar i morgon och slutförs på söndag. Samma dagar gäller för Sverigecupen, som brukar kallas inofficiellt SM för 14-åringar och har FBK Karlstad som arrangör. Cupspel blir det dock inte för ÖSKs pojkallsvenska trupp som bjudits in till Fagersta för att där handgripligen demonstrera hur en elitpojktrupp tränar. Dessutom kommer killarna att möta Fagersta Södra IKs juniorlag i en match på lördagen.

Forwardcupen.
Forwards Cup samlar drygt 200 lag, vilket är en imponerande uppslutning och motsvarar ungefär en halv Örebrocup. Från ÖSKs sida blir det inte fråga om någon total mobilisering, men man deltar med lag i klasserna från P12 till P16. I klass P13 kommer man med två lag i övriga klasser med ett. På grund av Fagerstautflykten och Sverigecupen så blir det inte de absolut starkaste trupperna i klasserna P16 och P14. Beträffande killarna i P15 deltog man förra veckan i en rätt ansträngande Elite Hotel Cup och frågan är om krämporna hunnit läkas och energin kommit tillbaka under den vecka som gått sedan dess. För de två äldsta åldersklasserna (som ju är de som bloggen försöker hänga med) så gäller följande speltider och motståndare under fredagen.

P16 09:00 Enköping SK – Örebro SK Lundby IP
P16 13:00 Örebro SK – Torstorps IF Rosta Gärde

P15 09:00 Finlandia/Pallo AIF – Örebro SK Rosta Gärde C
P15 13:00 Örebro SK – Värmbol FC Lundby IP