Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cuphelg

Vid den här tiden på året står fotbollscuperna som spön i backen. För ÖSKs del är det två av cuperna som är extra intressanta.

Sverigecupen.
ÖSKs 97-or deltar i elitturneringen Sverigecupen som arrangeras av FBK Karlstad. I cupen deltar många av Sveriges bästa lag i åldersklassen och en bra placering är bland annat ett kvitto på ett framgångsrikt ungdomsarbete. Inför årets turnering är nog förhoppningarna stora beträffande ÖSKarnas möjligheter att placera sig bra.

Den första matchen spelades redan i kväll och ÖSKarna besegrade i denna göteborgslaget Lärje/Angered med siffrorna 3-2. Lite knappt kan tyckas, men motståndarna var kanske duktiga de också. I ÖSKs grupp deltar även Gefle IF och FC Djursholm. Gefle vann sin match och de är ÖSKarnas nästa motståndare. Lite av en gruppfinal med andra ord.

Cupen har en traditionell utformning. Gruppettorna och -tvåorna går vidare till finalspel och treorna och fyrorna spelar placeringsmatcher. För ÖSKarna gäller förmodligen att det räcker med en vinst till i någon av de två återstående matcherna för att man skall ha bokat in spel i A-finalen. Med tanke på det spelarmaterial laget förfogar över och hur pass samspelta man är borde de klara av att gå vidare utan några större problem.

Forwardcupen.
För många av de som är kvar hemma i Örebro är det spel i Forwardcupen som står inskrivet i helgprogrammet. ÖSK har anmält totalt 11 lag (9 pojklag och två flicklag). Tillsammans med arrangörerna från BK Forward delar man förstaplatsen beträffande antalet anmälda lag. För de äldre åldersklasserna utnyttjas cupen i ÖSKs fall mer som en breddcup än som en cup där man till varje pris toppar sina lag. Cupspelet börjar på fredag och avslutas på söndag. Bloggens möjligheter att bevaka cupen blir nog tyvärr rätt begränsade på grund av andra åtaganden.

Ingen toppning i de äldsta klasserna.
För ÖSKarna gäller att de bästa 14-åringarna är i Karlstad för Sverigecupen. Att man ändå kommer till spel med två anmälda lag säger en hel del om bredden i åldersgruppen. För 15-åringarna med ett lag anmält gäller att företräde i första hand gått till spelare som inte deltog i Elite Hotel Cup förra veckan.  16-åringarna slutligen låter sina bästa spelare vara med, men man ”drygar ut” laget även med spelare som inte deltar i PAL och regional-spelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *