Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lipovac förlängde

Christer Lipovac (augusti 2014)


Karlslund kunde igår glädja sig över att ÖSK:s föredetting Christer Lipovac valde att förlänga sitt kontrakt med klubben. En av de viktigare pusselbitarna i lagbygget inför den kommande säsongen hamnade alltså på rätt plats.

Trots intresse från annat håll stannar Lipovac kvar i sin moderklubb. Bland annat Carlstad United, som verkar att satsa ordentligt, var intresserade men fick nobben.

Lipovac skrev på för ÖSK 2013, men med överenskommelsen att han skulle fortsätta att spela med Karlslund en säsong till. Tiden i ÖSK spolierades till stora delar av återkommande skadeproblem och hans allsvenska karriär inskränkte sig till tre inhopp år 2014. Året därpå blev det efter sommaren en ny utlåning till Karlslund innan han år 2016 gick tillbaka till sin moderklubb.

Karlslunds IF: Christer Lipovac förlänger med Karlslund!
NA (Betalvägg): Skyttekungen förlänger med Kif

Lipovac fortsätter i Karlslund

Christer Lipovac.

Christer Lipovac.

Karlslunds IF skriver på sin hemsida, att man kommit överens med Christer Lipovac om en fortsättning i klubben. Christer kom som lovande junior till ÖSK år 2013. Det året spelade han dock kvar hos Karlslund.

Året därpå kunde han göra sin allsvenska debut även om det bara blev några inhopp som avbytare. År 2015 präglades mycket av olika skadeproblem, vilket gjorde att det blev för svårt för honom att hävda sig i konkurrensen om de allsvenska startplatserna. Under sommaren lånades han ut till Karlslund, som han sedan skrev kontrakt med efter det att hans tid hos ÖSK avslutats.

Karlslunds IF: Christer Lipovac förlänger kontraktet!

statistik-christer-lipovac

Lipovac åter till Karlslund

Christer Lipovac återvänder till Karlslund.

Christer Lipovac återvänder till Karlslund.

Christer Lipovac fick inte någon förlängning av sitt kontrakt med ÖSK och har nu gjort klart med en nygammal klubb. Det är alltså hos Karlslund man idag kan glädjas över att ha knutit ett kvalificerat nyförvärv till spelartruppen.

Christer verkar för sin egen del att se det som en möjlighet att på nytt ta avstamp efter två mindre lyckade år i ÖSK. (Under sitt första av tre kontraktsår var han kvar utlånad hos KIF). En hel del otur har han onekligen haft under ÖSK-åren. Skadad eller rehabtränande då laget gick dåligt och han borde ha fått en chans. Skadefri då laget gick bra och det inte fanns någon anledning att testa med nya spelare.

I ÖSK blev det för hans del bara tre inhopp på sammanlagt 33 minuter under säsongen 2014.

Karlslunds IF: Christer Lipovac klar för Karlslund

Christer är född 1996 och alltså inte äldre än 20 år nästa år, trots att man tycker att han varit med ”hur länge som helst”. Förutsättningarna är alltså goda att göra en allvarligt menad omstart av fotbollskarriären, om han nu känner för det.

NA: Karlslund värvar från ÖSK

Anm. Jag är inte helt överens med NA om språkbruket här. Eftersom Christer är kontraktslös kan man väl gärna inte skriva, att han värvas från ÖSK.

Silly Winter 15/16: Ingen fortsättning för Lipovac

Christer Lipovac får inte fortsätta hos ÖSK.

Christer Lipovac får inte fortsätta hos ÖSK.


I dagens papperstidning kan man läsa, att utöver de fyra spelare som avtackades igår, så har även Christer Lipovacs kontrakt avslutats utan någon förlängning. Beskedet eller vad man nu skall kalla det kommer inte så oväntat. Christer lånades ut till Karlslund under hösten och med endast ett halvt år kvar av kontraktstiden brukar en sådan utlåning vara ett tecken på att den utlånande klubben inte avser att förlänga.

Christer har varit i ÖSK under tre år, men det blev bara fjolårets 33 allsvenska minuter fördelade på tre inhopp för hans del. Skadeproblem och starka anfallare (på höstarna) höll honom utanför det allsvenska laget. Han är född 1996 och blir alltså 20 år nästa år. Möjligheterna till en fotbollskarriär finns alltså fortfarande kvar för hans del om han håg ligger åt det hållet.

ÖSK om Lipovac

Christer Lipovac fortsätter att träna med ÖSK trots utlåningen till Karlslund.

Christer Lipovac fortsätter att träna med ÖSK trots utlåningen till Karlslund.

ÖSK kommenterar eller kanske snarare bekräftar (eller hur man nu skall uttrycka det) utlåningen av Christer Lipovac till Karlslunds IF. Enligt ÖSK kommer Christer att fortsätta att träna med ÖSK och han kommer att vara tillgänglig för spel i Karlslund vid de tillfällen har inte ingår i ÖSKs matchtrupp.

Det skall bli intressant att se om han finns med i den ÖSK-trupp som reser till Norrtälje på onsdag. Det borde han väl göra i så fall.

ÖSK: Lipovac lånas ut till Karlslund

Lipovac listlånas till Karlslund

Efter det att Pär Ericsson och Astrit Ajdarevic tagits in blir det spel i moderklubben Karlslund IF för talangfulle Christer Lipovac.

Efter det att Pär Ericsson och Astrit Ajdarevic tagits in blir det spel i moderklubben Karlslund IF för talangfulle Christer Lipovac.

Karlslunds IF skriver idag på sin hemsida, att man kommer att låna in Christer Lipovac från ÖSK under resten av säsongen. Det rör sig om vad jag brukar kalla ett ”listlån”, vilket är tillämpbart för yngre spelare och som i praktiken innebär att spelaren är tillgängliga för både ut- och inlånande klubb med ett minimum av formaliteter vid klubbytena.

Nu tror jag iofs. inte att någon tillbakalåning är aktuell i Christers fall. Hans kontrakt går – såvitt jag vet – ut efter den här säsongen och att han nu går tillbaka till Karlslund innebär nog att det är färdigspelat hos ÖSK för hans del.

Karlslunds IF HFK: KIF lånar in Christer Lipovac under hösten!

Blandade besked från skadefronten

Det kommer blandade besked från skadefronten. Samtidigt som det kommer positiva signaler beträffande Alhassan Kamara och Christer Lipovac så verkar det hårda matchandet under våren göra att diverse småskador gör sig påminda.

FotbollDirekt har talat med ÖSKs läkare Ulf Nordström om Alhassan Kamaras status. Nordström låter rätt positiv och utesluter inte ens speltid för ÖSKs anfallare innan U21-uppehållet.
– Det ser allt bättre ut. Ja, det är stor skillnad jämfört med för några veckor sedan, säger Nordström till FD.
– Han följer rehab. Det finns inga bakslag. Han svarar på all behandling vi ger honom, fortsätter läkaren och utesluter inte en comeback innan det månadslånga uppehållet.

FotbollDirekt: Helvetet släpper greppet om allsvenske stjärnan – mot genombrott. (Att sätta vettiga rubriker har väl aldrig varit någon av FDs starkare sidor).


Christer Lipovac spelade 45 minuter i U19-matchen mot Hammarby igår.


Samtidigt som Kamara och Lipovac verkar vara på väg tillbaka så tycks det täta matchande slita rätt hårt på ÖSKs spelartrupp. Jacob Rinne och Eidur Sigurbjörnsson har ju båda fått gå av under matchtid beroende på ljumskkänningar. Båda är i träning, men om de kan spela är en annan sak.

I dagens papperstidning kan man läsa, att Ahmed Yasin har problem med känningar i baksidan på sina lår och enligt rapporter från ÖSKs träning i går finns det även ett frågetecken för Ayanda Nkili.

Att ÖSK tagit ut en matchtrupp på 20 spelare för en match på hemmaplan är väl ett tecken gott som något på att en eller annan kan falla ifrån. Någon extra målvakt finns det dock inte bland de 20, vilket skulle kunna betyda att man räknar med att Jacob Rinne är tillräckligt återställd för att återta bänkplatsen från Kalle Westdahl.


Lipovac från start

Christer Lipovac fick förnyat förtroende som startspelare då Sveriges P18-landslag avslutade ”trenationersturneringen” i Norge med att möta värdnationen. Utbytt blev han sedan i den 58:e minuten. Ett positivt besked för Christer att han fick en plats i startelvan både i den första och den andra matchen.

Efter den inledande förlusten mot Danmark blev det svensk seger den här gången. Sverige hämtade upp ett 0-2 underläge och vann landskampen med 3-2.

SvFF: Stark vändning mot Norge

Landslagssvep september 2014

Några av ÖSKs spelare har spelat landskamp under de senaste dagarna. Så här har det gått för dem.

Christer Lipovac kom med i den svenska P18-truppen till trelandskampen mot Danmark och Norge tack vare återbud. I den första matchen som spelades mot Danmark var Christer med från start. Utbytt blev han i den 55:e minuten. Matchen vanns av Danmark med 2-1.
SvFF: Förlust 1-2 mot Danmark


Alhassan Kamara spelade från start då Sierra Leone besegrades av Elfenbenskusten med 2-1 i en kvalificeringsmatch till Afrikanska Mästerskapen.


Ilir Berisha spelade tillsammans med ÖSKs föredetting Shpetim Hasani från start i Kosovos vänskapsmatch mot Oman. Det var Berishas första landskamp. Matchen slutade 1-0 till Kosovo och var landslagets första vinst någonsin. NA hjälteförklarar Berisha efter inhoppet – dock utan att förklara varför. Shpetim Hasani blev utbytt i den 72:a minuten då i stället Kushtrim Lushtaku byttes in.


ÖSKs föredetting Riku Riski blev matchvinnare för Finland i bortamatchen mot Färöarna. Hans två mål vände ett 0-1 underläge till ledning.


Lipovac landslagsuttagen

Christer Lipovac uttagen till P18-landslaget.

Christer Lipovac uttagen till P18-landslaget.


Jag glömde skriva om detta i går, men givetvis skall Bloggen uppmärksamma, att Christer Lipovac blivit kallad till P18-landslagets trupp avseende den nordiska trenationersturneringen i Norge. Det är Norge, Danmark och Sverige som kommer att möta varandra. Sverige kommer att möta Danmark den 6 september och värdnationen den 8 september i Lyngdal (inte så långt från Kristiansand). Christers uttagning skedde väl lite grand med armbågen efter fyra återbud från fyra av spelare.

SvFF: Trupp till trenationsturnering i Norge

Christer har matchats väldigt hårt den senaste tiden: 24.8 (U19 – 90 min), 27.8 (DM – 90 min), 30.8 (U19 – 90 min) och 2.9 (U21 – 76 min). Förhoppningsvis innebär att han kommer formtoppad till landskamperna. Nu senast mot AIK i U21 tyckte jag han såg rätt alert ut.