Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blandade besked från skadefronten

Det kommer blandade besked från skadefronten. Samtidigt som det kommer positiva signaler beträffande Alhassan Kamara och Christer Lipovac så verkar det hårda matchandet under våren göra att diverse småskador gör sig påminda.

FotbollDirekt har talat med ÖSKs läkare Ulf Nordström om Alhassan Kamaras status. Nordström låter rätt positiv och utesluter inte ens speltid för ÖSKs anfallare innan U21-uppehållet.
– Det ser allt bättre ut. Ja, det är stor skillnad jämfört med för några veckor sedan, säger Nordström till FD.
– Han följer rehab. Det finns inga bakslag. Han svarar på all behandling vi ger honom, fortsätter läkaren och utesluter inte en comeback innan det månadslånga uppehållet.

FotbollDirekt: Helvetet släpper greppet om allsvenske stjärnan – mot genombrott. (Att sätta vettiga rubriker har väl aldrig varit någon av FDs starkare sidor).


Christer Lipovac spelade 45 minuter i U19-matchen mot Hammarby igår.


Samtidigt som Kamara och Lipovac verkar vara på väg tillbaka så tycks det täta matchande slita rätt hårt på ÖSKs spelartrupp. Jacob Rinne och Eidur Sigurbjörnsson har ju båda fått gå av under matchtid beroende på ljumskkänningar. Båda är i träning, men om de kan spela är en annan sak.

I dagens papperstidning kan man läsa, att Ahmed Yasin har problem med känningar i baksidan på sina lår och enligt rapporter från ÖSKs träning i går finns det även ett frågetecken för Ayanda Nkili.

Att ÖSK tagit ut en matchtrupp på 20 spelare för en match på hemmaplan är väl ett tecken gott som något på att en eller annan kan falla ifrån. Någon extra målvakt finns det dock inte bland de 20, vilket skulle kunna betyda att man räknar med att Jacob Rinne är tillräckligt återställd för att återta bänkplatsen från Kalle Westdahl.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.