Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekstrand Hamrén fortsätter i Karlslund

ÖSKs föredetting Carl Ekstrand Hamrén har inte lagt fotbollsskorna på hyllan än. Trots två knäskador sedan återkomsten till Karlslund för fem år sedan tycker tjugofemåringen fortfarande att det är roligt att spela fotboll. Vilket nu materialiserats i ett nytt kontrakt med Karlslund.

Div 2-klubben kan alltså inför den kommande säsongen glädja sig över att ha ett verkligt stabilt mittförsvar med de två före detta ÖSKarna Helmer Andersson och Carl Ekstrand Hamrén.

Karlslunds IF FK: Carl Ekstrand Hamrén förlänger!

Back in business. 2021 var ett spelmässigt bra år för Ekstrand Hamrén. Bilden från den informativa sajten Lagstistik.

Lagstatistik: Spelade matcher

Tredje gången gillt för Ekstrand Hamrén?


Carl Ekstrand Hamrén med en bakgrund i ÖSKs akademi och A-lagstrupp har fått sina senaste två säsonger förstörda av korsbandsskador. Men han har ännu inte givit upp utan gör ett nytt försök till återstart med Karlslund. Klubben skriver på sin webbplats att man nu är överens med Carl, som hunnit bli 24 år (tiden går), om ett kontrakt för den kommande säsongen. Det är bara att hoppas att knäna håller den här gången.

Karlslunds IF: Carl Ekstrand Hamrén förlänger!

Talangerna: Carl Ekstrand Hamrén

Carl Ekstrand Hamrén sommaren 2017 efter det att han återvänt från Västerås.

Även på hemmaplan följer NA på ett förtjänstfullt sätt ÖSKs arbete med talanger. Carl Ekstrand Hamrén kom fram som en mycket lovande mittback, men lyckades aldrig ta det sista steget från talang till A-truppsspelare.

NA (Betalvägg): Lyckades inte slå sig in i ÖSK:s A-lag – nu pluggar han till mäklare och spelar i division 1

Med lite tur hade nog Carl kunnat ta (få) en plats i A-truppen. Men som mittback på sista reservplatsen måste man han en hel del tur för att få speltid. Det brukar krävas både skador och avstängningar innan den möjligheten uppenbarar sig.

En offensiv spelare kan man alltid testa utan att ett misslyckade behöver få katastrofala konsekvenser. Men ju närmare det egna målet man kommer ju mindre benägna blir i allmänhet tränare att spela andra än sina etablerade spelare. Carl hade otur i det avseendet, medan Arvid Brorsson hade tur när omständigheterna gav honom en möjlighet att visa att han håller på allsvensk nivå.

Loön till Syrianska, men Ekstrand Hamrén stannar

Örebro Syrianska meddelar att de gjort klart med ytterligare en av ÖSKs tidigare akademispelare. Det är Mikael Loön som ansluter till klubben efter en säsong hos Nora BK. Därmed återförenas han med bland annat sin tidigare mittfältskollega Mirza Turan som gick till Syrianska redan förra året.
Örebro Syrianska: Fjärde nyförvärvet klar för Örebro Syrianska IF


En före detta ÖSKare som blir kvar i sin hittillsvarande klubb är Carl Ekstrand Hamrén. Han har förlängt sitt kontrakt med Karlslunds IF med ytterligare två år.
Karlslunds IF: Carl Ekstrand Hamrén klar för ytterligare två år!

Silly Summer 2017: Ekstrand Hamrén till Karlslund

Carl Ekstrand Hamrén åter i Karlslunds färger.

Karlslunds IF skriver på sin webbplats, att de kommit överens med Carl Ekstrand Hamrén (och ÖSK antar jag) om en permanent övergång till hans tidigare klubb. Carl, som skrivit ett flerårskontrakt med Karlslund, kommer därvid att återförenas med ett antal spelare från Karlsunds framgångsrika P96:or.

Det här visar med all tydlighet hur svårt det kan vara för en talang att få ta steget upp till spel med A-laget i Allsvenskan. Carl var förra året en del av A-truppen, men bara på fjärdepositionen som mittback. Detta innebar, att det bara blev spel vid ett enda tillfälle för hans del. Det skall mycket till för att två av de mittbackar som gick före honom i rangordningens skulle falla bort.

Arvid Brorsson har i år fått ett bättre utgångsläge. Efter det att Damien Plessis på något sätt diskvalificerat sig för mittbacksuppdraget så blev Arvid tredjealternativ. I och med skadan på Michael Almebäck fick han en möjlighet att visa, att han klarar av att spela i allsvenskan.

Det räcker inte att vara talangfull – i alla fall inte om man spelar på någon av de positioner som tränare sällan byter spelare på – som målvakt och mittback. Man måste ha lite tur också så att det uppstår en lucka som måste besättas.

Karlslunds IF: Karlslund värvar från ÖSK Fotboll

Silly Summer 2017: Ekstrand Hamrén tillbaka från Västerås.

Carl Ekstrand Hamrén återvänder från Västerås.


När ÖSK tränade igår dök det upp en nygammal bekantskap i truppen. Carl Ekstrand Hamrén skrev under vintern på ett tvåårskontrakt med ÖSK och lånades sedan ut till Västerås SK över den här säsongen. Tanken var att han skulle få regelbunden speltid under laget som tränas av Johan Mjällby.

Nu blev det tyvärr inte riktigt så. Mjällby valde ofta andra mittbackar och Carl fick sitta på bänken. Inför höstsäsongen har VSK värvat den tidigare ÖSK-spelaren och mittbacken Ilir Berisha, vilket knappast ökar Carls möjligheter till spel.

Han har därför kommit överens med VSK om att avbryta utlåningen i förtid och har nu alltså återvänt till ÖSKs A-trupp. Eftersom ÖSK inte längre verkar vilja använda Damien Plessis som mittback så finns det väl på sätt och vis en plats över i ÖSKs A-lagstrupp – i alla fall om man tycker att det är för lite med bara tre mittbackar. Samtidigt behöver Carl regelbunden speltid så det är möjligt att man fortsätter utlåningen om än till ett annat lag.

NA (Betalvägg): ÖSK-spelaren återvänder från VSK

Silly Winter 2016/17: Ekstrand Hamrén lånas ut till Västerås SK

Han blir gurka för ett år. Idag blev allt klart beträffande Carl Ekstrand Hamréns utlåning till Västerås. ÖSK skriver på sin webbplats att allt nu är klart med utlåningen som sträcker sig över hela säsongen.

ÖSK: Carl Ekstrand Hamrén lånas ut till Västerås
Västerås SK: VSK lånar in allsvensk mittback

Det blir på många sätt ett stort steg för Carl. Från att ha varit en truppspelare med tre mittbackar före honom i ”turordningen” blir han nu en startspelare i ett lag som siktar mot att ta steget upp till Superettan. Dessutom med nästan det mobila kärnkraftverket Johan Mjällby som tränare. Säkert både spännande och utvecklande.

Carl Ekstrand Hamrén spelade med VSK

Carl Ekstrand Hamrén i VSKs klubbdress. (Foto: VLT)


Medan ÖSK tog emot Brommapojkarna för en U21-match var Carl Ekstrand Hamrén i Västerås för en träningsmatch mot Hammarby. En match som slutade 1-1.

Mycket tyder alltså på att nu när ÖSK tagit in ytterligare en mittback så öppnas vägen för en utlåning av Carl.

VLT: Här är VSK-truppen mot Hammarby – allsvenska provspelaren tillbaka

VLT: Johan Mjällby om Carls insats: Med i VSK:s trupp fanns den allsvenska provspelaren Carl Ekstrand Hamrén från Örebro SK. En spelare som Johan Mjällby ser som intressant men menar har en bit kvar till fullgod matchform.
– Han behöver få matcher, det är inget snack om det. Med regelbundet matchande så kommer han hitta in i tempot. Han är en spelare som har mycket kvalitet och talang men det räcker inte för honom att bara träna, han behöver matcher för att hitta tempot. Sen behöver han komma in i hur vi spelar och det är inte så lätt. Förra gången han var med oss så spelade vi med trebackslinje och nu spelar vi på ett annat sätt, säger VSK-managern.

Västerås SK vill låna Ekstrand Hamrén

Västerås SK träningsspelade idag mot Assyriska FF från Södertälje. En match som gurkorna vann med 2-0 mot fjolårets superettor.

ÖSKs mittback Carl Ekstrand Hamrén som tränat med VSK under veckan spelade från start och fram till den 79:e minuten. VSK, som tränas av Johan Mjällby, använder sig av en trebackslinje där Carl hade sällskap av likaledes provspelande Calle Svensson (tidigare i bland annat J-Södra och Husqvarna).

Enligt Mjällby har båda spelarna fått ett kontraktsförslag att ta ställning till. För Carls del rör det sig i första hand om ett lån och ÖSK vill säkert även de ha ett ord med i laget. Innan man löst sitt eget problem med den saknade mittbacken har jag svårt att tänka mig att man är intresserade av att släppa iväg sin mittback.

VLT (samma betalvägg som NA använder): Beskedet från Mjällby – VSK nära att signa dubbla nyförvärv: ”De är jättenära”

Silly Winter 2016/17: Västerås vill låna Ekstrand Hamrén

VLT (och NA) skriver i kväll, att Västerås SK är intresserade av att låna Carl Ekstrand Hamrén. Carl gjorde bra ifrån sig under sina provträningar med klubben och nu vill de uppenbarligen gå vidare. Carl vill nog helst vara kvar så länge som möjligt hos ÖSK medan VSK väl vill få honom på plats så snabbt som möjligt för att kunna spela in honom i laget. ÖSK å sin sida vill väl inte släppa iväg honom innan de fått ytterligare in en mittback i truppen. Det finns alltså fortfarande en del om och men i det här ärendet.

NA: Mjällby hoppas på allsvenska mittbacken till VSK Fotboll: ”Det är nästan bara positivt”