Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2017: Ekstrand Hamrén till Karlslund

Carl Ekstrand Hamrén åter i Karlslunds färger.

Karlslunds IF skriver på sin webbplats, att de kommit överens med Carl Ekstrand Hamrén (och ÖSK antar jag) om en permanent övergång till hans tidigare klubb. Carl, som skrivit ett flerårskontrakt med Karlslund, kommer därvid att återförenas med ett antal spelare från Karlsunds framgångsrika P96:or.

Det här visar med all tydlighet hur svårt det kan vara för en talang att få ta steget upp till spel med A-laget i Allsvenskan. Carl var förra året en del av A-truppen, men bara på fjärdepositionen som mittback. Detta innebar, att det bara blev spel vid ett enda tillfälle för hans del. Det skall mycket till för att två av de mittbackar som gick före honom i rangordningens skulle falla bort.

Arvid Brorsson har i år fått ett bättre utgångsläge. Efter det att Damien Plessis på något sätt diskvalificerat sig för mittbacksuppdraget så blev Arvid tredjealternativ. I och med skadan på Michael Almebäck fick han en möjlighet att visa, att han klarar av att spela i allsvenskan.

Det räcker inte att vara talangfull – i alla fall inte om man spelar på någon av de positioner som tränare sällan byter spelare på – som målvakt och mittback. Man måste ha lite tur också så att det uppstår en lucka som måste besättas.

Karlslunds IF: Karlslund värvar från ÖSK Fotboll

4 kommentarer – kommentera

Mf

Så sant men nyss 21 år fyllda finns framtida möjligheter att spela allsvenskt trots allt :)

Ficedula hypoleuca

Han var utlånad till VSK. Men det verkar som om det lånet upplöstes innan man gjorde klart med Karlslund.

ÖSK

Lånet upphörde på spelarens begäran då Mjällby inte gav den speltid som utlovats..trots att de matcher som han spelade i div 1 var målsnåla bakåt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.