Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangerna: Carl Ekstrand Hamrén

Carl Ekstrand Hamrén sommaren 2017 efter det att han återvänt från Västerås.

Även på hemmaplan följer NA på ett förtjänstfullt sätt ÖSKs arbete med talanger. Carl Ekstrand Hamrén kom fram som en mycket lovande mittback, men lyckades aldrig ta det sista steget från talang till A-truppsspelare.

NA (Betalvägg): Lyckades inte slå sig in i ÖSK:s A-lag – nu pluggar han till mäklare och spelar i division 1

Med lite tur hade nog Carl kunnat ta (få) en plats i A-truppen. Men som mittback på sista reservplatsen måste man han en hel del tur för att få speltid. Det brukar krävas både skador och avstängningar innan den möjligheten uppenbarar sig.

En offensiv spelare kan man alltid testa utan att ett misslyckade behöver få katastrofala konsekvenser. Men ju närmare det egna målet man kommer ju mindre benägna blir i allmänhet tränare att spela andra än sina etablerade spelare. Carl hade otur i det avseendet, medan Arvid Brorsson hade tur när omständigheterna gav honom en möjlighet att visa att han håller på allsvensk nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.