Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Andreas Ståhl med från start

101023 em. Slutspelat för den här gången.
U16-lagets försök att ta sig vidare till elitkvalomgången för U17-EM tog slut redan i grundspelet. Georgien vann den tredje och sista matchen med 1-0 och går nu vidare tillsammans med England medan det är slutspelat för Sverige och Polen. Att Georgien gjorde sitt segermål på övertid gjorde nu egentligen inte så mycket. Sverige var på grund av den stora förlusten mot England tvungna att vinna den sista matchen med hela 4-0. Så i princip var det kört redan vid avspark. För Andreas del avslutades landskampsveckan med spel hela matchen som vänsterback. Vilket väl får sägas vara ok med tanke på att han kom med som reserv efter det att en av mittfältarna fått lov att lämna återbud.

101023. Andreas i startelvan.
Efter att ha fått lov att sitta på bänken under de första två kvalmatcherna har Andreas Ståhl fått förtroendet att ta hand om vänsterbacksplatsen, då den tredje och avgörande matchen skall spelas i kvalet till U17-EM. För motståndet står hemmanationen Georgien.

101020 em. Oavgjort mot Polen.
Sverige spelade oavgjort 0-0 mot Polen och har därmed fortfarande en viss chans att gå vidare. Men då måste laget i den sista matchen slå hemmanationen Georgien samtidigt som Polen inte får besegra England. I dagens andra match spelade även England och Georgien oavgjort med slutresultatet 1-1. Precis som mot England blev det inte någon speltid för Andreas som satt på bänken matchen igenom. Sverige gjorde för övrigt bara ett byte.

101020 Förlust då EM-kvalet inleddes.
Sverige förlorade sin första match i gruppspelet då kvalet till U17-inleddes i Tblisi, Georgien. Den engelska laget var alldeles för bra och vann matchen med 3-0. ÖSKs Andreas Ståhl, som kallats in i laget efter det att en vakans uppstått, fick ingen speltid utan tillbringade hela matchen på avbytarbänken.  I eftermiddag spelas den andra matchen i gruppen och då möter Sverige Polen – ett lag som förlorade sin första match mot hemmalaget Georgien med 2-1. För att ha en chans att nå en av de två platserna som ger vidare avancemang till fortsatt kvalspel gäller det således för killarna att vinna idag.

101013 Andreas Ståhl snabbinkallad.
Andreas Ståhl får packa sina fotbollsgrejor i all hast och ställa in sig på spel i Georgien. Han har nämligen efter ett återbud blivit uttagen till den svenska P16-trupp som den 18 oktober skall möta England i Tblisi, Georgiens huvudstad. Det handlar om den första matchen i kvalgrupp 3 inför nästa års U17-EM. Två dagar senare möter laget sedan Polen och kvalificeringsspelet avslutas den 23 oktober mot värdnationen Georgien. De två bästa lagen i varje kvalgrupp går vidare till den s.k. Elite Round i vilken EM-deltagarna skall vaskas fram.

Lite överraskande har Andreas placerats på en mittfältsposition i truppen – förmodligen beroende på att det var en mittfältsspelare som lämnade återbudet. Andreas trivs ju annars bäst som vänsterback,  men kan säkert även komma till sin rätt som vänsterbreddare i en 4-4-2 uppställning.

Svenska Fotbollförbundet: P16/94: Ståhl ersätter Affane i EM-truppen

1 kommentar – kommentera

Bosse

Så var det roliga slut för U17. Platsar en sån som Ståhl så förstår jag att det måste vara dålig kvalitet på landslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.