Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Överraskningar i kvalet till Superettan

Kvalet till Superettan har av kända anledningar blivit intressant denna höst/vinter. Idag spelades den första kvalomgången och överraskande nog var det lagen från Ettan som besegrade sina motståndare från Superettan.

Skövde AIK gjorde processen kort med sina motståndare från Akropolis. Västgötarna vann med 3-0 och borde i praktiken redan vara mer eller mindre klara för Superettan nästa år. Den andra kvalmatchen mellan Dalkurd och GAIS såg ut att sluta oavgjord 1-1, men den avgjordes till Dalkurds fördel på övertid genom ett självmål av en GAIS-försvarare.

En intressant (tycker jag) notering är att i all fyra kvallagen fanns det spelare med en viss ÖSK-anknytning. I Skövde spelade Oscar Lennerskog mittback från start och fram till den 86:e minuten. Han spelade ett (eller om det var två ) år i ÖSKs akademi och U21-lag. För motståndarna från Akropolis var det John Alvbåge som stod i mål.

Dalkurd hade som vanligt (är jag böjd att skriva) sitt ÖSK-lån Fabio de Souza Silva på bänken hela matchen. Även GAIS ÖSK-föredetting Boris Lumbana startade på bänken – det brukar han inte göra. Boris blev sedan inbytt i den 73:e minuten.

Silly Winter 2020/21: Alvbåge till Akropolis

ÖSKs föredetting Johan Alvbåge besökte klubben för lite drygt en månad sedan. Förhoppningen från hans sida verkar ha varit att få in en fot i organisationen på Behrn Arena. Ambitionerna var inte så höga.
– Jag skulle kunna sälja korv, pumpa bollar eller vad de nu vill ha mig till, sade 38-åringen till NA.

Axel Kjäll lät försiktigt positiv, men det gör han ju nästan jämt. För det blev inte någon tredje gången gillt för den nyinflyttade Lindesbergsbon.

Att avsluta sin karriär verkar dock ännu inte vara ett alternativ för den profilstarka målvakten. Idag blev det nämligen klart att han ansluter till Akropolis IF fram till sommaren. I Stockholmsklubben kommer han att återförenas med Mirza Jelecak och Astrit Ajdarevic, så det bli en liten ÖSK-koloni hos förortslaget.

Jag kan ju inte låta bli att tycka att det vore bättre för Alvbåge att ta sig en ordentlig funderare på vad han skall göra med resten av sitt liv. Men han kanske fortfarande tycker att det är väldigt roligt att spela fotboll.

210303. NA : Därför gjorde John Alvbåge comeback på ÖSK-träningen – stor intervju om framtiden
210406. NA: Öppnade för återkomst till ÖSK – nu är Alvbåge klar för superettanklubb
Fotbollskanalen: Alvbåge tillbaka i elitfotbollen
Tillägg.
Akropolis hamnade i ett minst sagt besvärligt läge. Ordinarie målvakt skadad och den enda ersättaren var junioren som stod mot ÖSK. Han är inlånad från Västerås SK. Så därför var nog en inlåning av Alvbåge inte en så dum idé.
Akropolis IF: Välkommen till Akropolis IF John Alvbåge

Försäsong 2021: Örebro SK – Akropolis IF 2-0 (2-0)

Plast: Behrn Arena
Tid: Lördagen den 3 april kl. 14:00
Domare: Richard Sundell
På TV: Nej
Web-TV: NA Plus
Twitter: @oskfotboll, @Akropolis_IF
Publik: Nej


Tidigare möten.
Lagen har såvitt jag vet bara mötts en gång tidigare. Det var i Svenska Cupens andra omgång år 2018. Inga mål i första halvlek. Sedan gav Viktor Sköld ÖSK ledningen i inledningen av den andra. Det resultatet såg ut att stå sig matchen ut. Men hemmalaget kvitterade i den 88:e minuten och matchen såg ut att gå till förlängning. ÖSK räddades dock tursamt av Nahir Besara vars långskott touchade på en förvarare innan den gick i mål.


Akropolis försäsong.


Matchfakta.
31. 1-0 Deniz Hümmet (Romain Gall)
37. 2-0 Agon Mehmeti (Dennis Collander)
56. Spelarbyte: Anton Ingves ut, Nordin Gerzic in
72. Spelarbyte: Agon Mehmeti ut, Noel Milleskog in
78. Spelarbyte: David Seger ut, Taha Ali in
78. Spelarbyte: Romain Gall ut, Alfred Ajdarevic in
84. Spelarbyte: Michael Almebäck ut, Niclas Bergmark in

ÖSKs laguppställning.
Bobby Allain
Hussein Ali, Michael Almebäck (k,84), Andreas Skovgaard, Daniel Björnquist
Romain Gall (78), Dennis Collander, Anton Ingves (56), David Seger (78)
Deniz Hümmet
Agon Mehmeti (72)

Ersättare (10 spelare):
Gustav Leijon (mv), Nordin Gerzic (56), Noel Milleskog (72), Taha Ali, (78)Alfred Ajdarevic (78), Niclas Bergmark (84), Joel Andersson Segerlind (U19), Adi Fisic (U19),  David Kanto (U19),  och Johannes Danho (U19).

Spelare som saknas:
Rasmus Karjalinen (halspulsåder/nacke) Erik Björndahl (ljumske), Kevin Wright (hälsena), Martin Broberg (lår), Jake Larsson (har varit sjuk), Kevin Walker (känning vad), Johan Mårtensson (återhämtningsträning), Benjamin Hjertstrand (har varit sjuk) och Mergim Krasniqi (?).


Akropolis matchtrupp: 01. Sebastian Selin (mv), 02. Cesar Weilid, 04. Panajotis Dimitriadis, 05. Oscar Pehrsson, 06. Mauricio Albornoz, 07. Fredrik Hammar, 08. Pontus Asbrink, 09. Oscar Pettersson, 10. Linus Mattsson, 11. Mattias Bouvin, 12. Nicklas Lindqvist, 13. Christian Rubio Sivodedov, 16. Marcus Burman, 17. Daniel Larsson, 18. Alexander Abrahamsson, 19. Kristoffer Grauberg Lepik, 20. Sotirios Nikopoulos, 23. Lamine Nekrouf, 24. Andrew Stadier, 25. Astrit Aidarevic, 26. Kevin Ohlsson Lounis och 30. Daniel EK (mv).


210404. Akropolis IF: Förlust i genrepet
210404. NA: Anton Ingves efter dubbla framgångarna – riktig debut och uppflyttad till ÖSK:s A-trupp
210404. Svartvitt: Comebackande Gall bakom allt – ÖSK vann genrepet mot fjolårssuccén
210404. NA: Efterlängtade nollan, tonårsmittfältet och nyförvärvets offensiva succé
210403. NA: Höjdpunkter (Det var inte så många)
210403. NA: Intervju med Agon Mehmeti (video)
210403. ÖSK: ÖSK-TV efter genrepet (Kjäll, Gall och Ingves)
210403. ÖSK: Vinst i genrepet


200402. Akropolis IF: Inför matchen mot Örebro SK
200402. NA: Lagkaptenen tillbaka men flera förändringar inför ÖSK:s genrep
200402. NA: Flera ÖSK-spelare riskerar missa allsvenska premiären

Försäsong 2021: ÖSK möter Akropolis på påskafton

Det fattas en match för ÖSK i årets förberedelser inför den kommande allsvenskan premiären. I morgon, som är den 26 mars spelar laget sin sista officiellt utannonserade träningsmatch då AIK kommer till Örebro och Behrn Arena. Men allsvenskan börjar först den 10 april så det borde onekligen finnas plats och behov för ytterligare en match.

Det verkar som om den matchen kommer att spelas mot Akropolis IF den 3 april (som är påskafton). Motståndarlaget från Superettan tränas av ÖSKs föredetting Mirza Jelecak och har under försäsongen förbarmat sig över Astrit Ajdarevic och ytterligare några slocknande ”stjärnor”.

Tillägg.
Nu har även ÖSK uppmärksammat att de har en träningsmatch som skall spelas. Kanske efter min lilla puff. Vem som kommer att sända matchen är i dagsläget inte klart än.

Astrit till Akropolis

ÖSKs föredetting Astrit Ajdarevic har gjort klart med en ny klubb efter sommarens uppbrott från Djurgården. Det blir Akropolis i Superettan som i fortsättningen kommer att dra nytta av hans fotbollskunnande. Ansvarig tränare i Akropolis är Mirza Jelecak, en annan tidigare ÖSK-profil. Vi får väl se om de klarar av att dra åt samma håll.

Akropolis IF: Klart! Vi välkommnar Astrit Ajdarevic till Akropolis IF

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com