Överraskningar i kvalet till Superettan

Kvalet till Superettan har av kända anledningar blivit intressant denna höst/vinter. Idag spelades den första kvalomgången och överraskande nog var det lagen från Ettan som besegrade sina motståndare från Superettan.

Skövde AIK gjorde processen kort med sina motståndare från Akropolis. Västgötarna vann med 3-0 och borde i praktiken redan vara mer eller mindre klara för Superettan nästa år. Den andra kvalmatchen mellan Dalkurd och GAIS såg ut att sluta oavgjord 1-1, men den avgjordes till Dalkurds fördel på övertid genom ett självmål av en GAIS-försvarare.

En intressant (tycker jag) notering är att i all fyra kvallagen fanns det spelare med en viss ÖSK-anknytning. I Skövde spelade Oscar Lennerskog mittback från start och fram till den 86:e minuten. Han spelade ett (eller om det var två ) år i ÖSKs akademi och U21-lag. För motståndarna från Akropolis var det John Alvbåge som stod i mål.

Dalkurd hade som vanligt (är jag böjd att skriva) sitt ÖSK-lån Fabio de Souza Silva på bänken hela matchen. Även GAIS ÖSK-föredetting Boris Lumbana startade på bänken – det brukar han inte göra. Boris blev sedan inbytt i den 73:e minuten.