Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Två talanger provtränade med ÖSK

NA rapporterar, att idag hade ÖSK två inbjudna talanger med på träningen. Det passade väl bra eftersom ÖSKs juniorer spelade en tuff DM-final kvällen innan och knappast var i form för en A-lagsträning morgonen efter.

De två talangerna har det gemensamt, att de båda heter Pontus, men där slutar nog likheterna. Pontus Hatula från Rynninge är en 16årig anfallare från Rynninge som står på gränsen till spel med klubbens A-lag. Han har varit med i matchtruppen vid några tillfällen, men ännu inte fått göra sin debut. Jag såg honom spela i årets DM-semifinal för P16 och tyckte då, att han var riktigt bra. Det kändes definitivt farligt då han var i närheten av bollen.

Pontus Collander från Skiljebo är 18 år och har redan etablerat sig som högerback i div 2-laget. Pontus yngre bror Dennis är landslagskollega med ÖSKs Niclas Bergmark i P02-landslaget.

Båda spelarna är, enligt Magnus Sköldmark, i första hand tänkta för att ansluta till ÖSKs akademiverksamhet. För Hatula borde det väl ligga nära till hands att ta steget över till ÖSK.

När det gäller Collander är jag mera tveksam. Egentligen borde väl det för hans del vara naturligare, att ta steget över till Västerås SK, vilka bör ha en god chans att i höst kvalificera sig för Superettan. Men det kan ju vara så att en eventuell rivalitet mellan klubbarna gör att talangerna hellre väljer att gå vidare till andra klubbar. Dessutom har han ju i ÖSK sin tidigare pojklagskollega Simon Gustafsson som riktmärke. Och Simon har det ju gått bra för.

NA (Betalvägg): ÖSK plockade in Västerås-talang på provträning

Roderlöst Rynninge?

På sin webbplats skriver Rynninge om den svåra organisatoriska situation klubben har hamnat i. Vid årsmötet, som hölls igår, avgick den nuvarande styrelsen på fem personer men valberedningen hade bara ett namn på förslag som ny styrelseledamot.

Nu vädjar ÖSKs ordförande Carl Pauly, som tidigare varit medlem i Rynninges styrelse under åren 2013-2016, samt Fredrik Novak, avgående klubbordförande, och Göran Wickström, ordförande under åren 2003-2008, om nya namn till styrelse och utskott, så att klubben Rynninge kan fortsätta sin verksamhet. Får man inte fram en ny styrelse måste klubbens verksamhet avslutas, när höstsäsongen drar igång.

Rynninge IK: Viktigt meddelande till alla i Rynninge IK

Det vore onekligen en tragedi om en klubb som Rynninge med representationslag i div 1 för både herrar och damer, samt med en välskött och framgångsrik ungdomsverksamhet skulle tvingas lägga ner på grund av att det inte går att få fram en ny styrelse.

En extra föreningsstämma kommer att genomföras den 14 juni vid vilken klubbens framtid kommer att avgöras.

Tillägg.
NA: Rynninge IK kan läggas ner – om inte ny styrelse ställer upp

Försäsong 2018: ÖSK – Rynninge IK 0-1 (0-0)

Plats: Behrn Arena
Tid: Onsdagen den 24 januari kl. 18:00
Domare: Johan Krantz
På TV: Nej
Web-TV: NA Plus
Twitter: @oskfotboll @RynningeIK
Publik: Fri entré


Matchens domare.
Johan Krantz är vid det här laget en etablerad domare i Superettan. Inför den här säsongen har han dömt 66 matcher i Superettan samt dessutom 7 i Allsvenskan.


Matchfakta.
78. Spelarbyte Isac Eklöf ut, Odilon Sangwa in
87. 0-1 Henrik Hultberg (August Holmberg)

ÖSKs laguppställning (3-4-3): Oscar Jansson – Brendan Hines-Ike, Oskar Lennerskog, Sebastian Ring – Daniel Björnquist, Simon Amin, Nordin Gerzic, Isac Eklöf (78) – Nahir Besara, Adam Bark, Michael Omoh
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Odilon Sangwa (78), Almin Masic, Jonathan Aronsson, Edwin Lundqvist och Nadir Ayeva.

Rynninge startade med: Andreas Carlström; Jens Arrby, Konrad Gustafsson, Mattias Floren, David Hasler, Agge Holmberg; Alex Floren, Emil Berger, Miran Abdulraham; Jonis Lundberg, Haris Karhamet.
In kom Pierre Hertin (tidigt för Hasler), Robin Ingvarsson, Rasmus Noren, Kristoffer Näfver, Henke Hultberg, Linus Jansson, Alex Hallin och Pontus Hatula


180124. NA (Betalvägg): Intervju med Emil Berger (video)
180124. NA (Betalvägg): ÖSK:s chockförlust mot Rynninge: ”Ska vara besvikna”
180124. NA (Betalvägg): Målet
180124. Rynninge IK: Intervjuer (video)
180124. Rynninge IK: Rynninge besegrade ÖSK
180124. ÖSK: Axel Kjäll efter derbyförlusten mot Rynninge (video)
180124. ÖSK: Förlust i säsongens tredje träningsmatch


180126. Svartvitt: Örebro SK – Rynninge IK 0-1: Sömnpiller
180124. Svartvitt: Örebro SK – Rynninge IK: Stadskampen del 2
180124. ÖSK: Motståndarkollen Rynninge IK
180124. Rynninge IK: Stellan och Jonathan inför ÖSK

Försäsong 2018: Tre träningsmatcher inbokade

På ÖLFF:s webbplats hittar man nu tre nya träningsmatcher som är inbokade för ÖSK.

2018-01-19 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – FC Linköping City
2018-01-23 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – Karlslunds IF HFK
2018-01-24 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – Rynninge IK

Div 1-motståndare i alla tre matcherna – nyuppflyttade dessutom. Det är väl rimligt att anta, att det blir ”U21-karaktär” på de här matcherna med en blandning av spelare från A- och U-trupperna. Förhoppningen är väl att samtliga A-spelare skall få en lite lättare igångkörningsmöjlighet. För U-spelarna blir det givetvis tvärtom. De kommer att ställas mot mer kvalificerat motstånd än vad de är vana vid.

Rynninge och Karlslund kräver ingen närmare presentation. Det skall bli intressant att få en första syn på hur deras trupper ser ut inför årets säsong.

FC Linköping City är däremot en ny bekantskap. Linköpingsklubben vann div 2 Södra Svealand (Rynninges serie) i stor stil med 21 vunna, 4 oavgjorda och bara 1 förlorad match. Förlusten stod för övrigt Rynninge för, som vann med 1-0 i Linköping. Klubben har utan tvekan ambitioner att fortsätta marschen uppåt i fotbollshierarkin med en plats i Superettan som första mål. Tidigare har det ju varit Åtvidabergs FF, som dominerat den lokala fotbollen. men de är numera bara ett div-1 lag, så det är kanske läge för Linköping City att ta över.

Klubben har Örebrobekantingen Melke Alan som manager/huvudtränare och i truppen återfinns Levon Pachajyan (fd. armenisk landslagsspelare och GAISare) samt långe Dinko Felic. Båda har väl passerat sina bäst-före-datum med en god marginal, men är säkert sevärda om de inte tappat alltför mycket.

Lundberg till Rynninge

Rynninge firar jul med en välkommen julklapp.


Det är Rynninge IK som blir Jonathan Lundbergs nya klubbadress. Inte helt oväntat med tanke på att det var från Rynninge han kom till ÖSK för några år sedan.

Helt säkert en välkommen förstärkning för det nyuppflyttade div 1-laget. Jonis lyckades aldrig på allvar slå sig in i ÖSKs allsvenska lag, även om det ibland kändes som om han var nära. I Rynninge lär han kunna dominera med sin teknik och speluppfattning.

Rynninge IK: Jonathan Lundberg till Rynninge IK

Statistik SvFF.

Lokal fotboll: Unibet 2:an

Spelbolaget Unibet utser varje år de bästa spelarna i div 2. Totalt gör tre spelare upp om titeln på varje position och bakom nomineringarna står tränare, sportchefer, föreningar och lokala fotbollsjournalister.

I den första fasen av Unibet 2:an är tre spelare på varje position i vardera division 2-serie nominerade. I början på november utses säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i alla serier.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses i mitten av november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren.

I årets div 2-spel har BK Forward, Karlslunds IF och Rynninge IK haft stora framgånger. Helt logiskt alltså, att många av deras spelare finns bland de nominerade i sina resp. serier.

Division 2 norra Svealand:

 • Bästa målvakt: Jeff Gal, BK Forward, Steffen Alexander Kraus, Karlslunds IF HFK, Martin Sundström, Strömsbergs IF
 • Bästa back: Sebastian Starkenberg, FC Gute, Zakariah Epplette, Karlsunds IF HFK, Carl Klinton, Skiljebo SK
 • Bästa mittfältare: Laurance Bell, Karlslunds IF HFK, Mikael Rynell, FC Gute, Emil Berger, BK Forward
 • Bästa anfallare: Emil Fritzell, Eskilstuna City, Erik Björndahl, BK Forward, Adam Molin, Karlslunds IF HFK

  Division 2 södra Svealand:

 • Bästa målvakt: Ismael Diawara, Motala AIF, Michael Hartmann, FC Linköping City, Dildar Caliskan, Örebro Syrianska IF
 • Bästa back: Johannes Gustafsson, Rynninge IK, Hampus Näsström, IK Sleipner, Tarik Hamza, IF Sylvia
 • Bästa mittfältare: Carl Björck, IF Sylvia, Kyle Knotek, FC Linköping City, Levon Pachajyan, FC Linköping City
 • Bästa anfallare: Daniel Källsholm, IK Sleipner, Esat Jashari, FC Linköping City, Martin Springfeldt, Rynninge IK

  Unibet: Här är alla nominerade i Unibet 2:an

 • Bra säsong för distriktets herrlag

  Örebrodistriktets herrlag kan se tillbaka på en bra säsong.

   Allsvenskan.

  • ÖSK fortsätter i Allsvenskan och spelar nästa år sin 50:e säsong i den högsta serien.Div 2.
  • Div 2.

  • BK Forward tar steget tillbaka till div 1 efter att ha hämtat nya krafter under en div 2-säsong.
  • Karlslunds IF och Rynninge IK kvalar båda tillsammans med Timrå om två platser i nästa års Norretta. Vill det sig väl kan Örebro alltså ha tre div 1-lag nästa säsong.
  • Örebro Syrianska IF klarade sig kvar i serien även om man nog hade hoppats på en bättre tabellplacering.
  • IFK Kumla får tyvärr lämna tvåan.Div 3.
  • Div 3.

  • Kumlas plats i tvåan tas över av ambitiösa Nora BK.
  • Yxhults IK och FK Bosna 92 försvarade sina platser i trean.
  • Ur serien åker ”klassiska” lag som KB Karlskoga och Köping FF, vilket är anmärkningsvärt. Det är ju ändå rätt stora städer de kommer ifrån.

   Div 4.

  • Scandinavian FC Örebro tar steget upp från den lokala div 4-srien.
  • Dessutom har Adolfsbergs IK chansen att kvala sig upp till trean. Avgörande kvalmatch mot SK Sifhälla den kommande helgen.Med så många som flyttar upp en serie lär de olika lagens sportchefer få räkna med en mycket arbetsintensiv vinter.

  Diawara åter i Rynninge

  Tidigare i veckan har det rapporterats om att BK Forwards målvaktstalang Ismael Diawara har tränat med ÖSK. Rätt, men också fel. Isma, som han kallas, har spelat för BK Forward under den gångna säsongen, men han ”tillhör” fortfarande Rynninge IK, som lånade ut honom till div 1-klubben år 2014. Nu är det lånet avslutat och Ismas klubbadress är ånyo Rynninge IK.

  På sin hemsida reder RIK ut hur det förhåller sig: Ismael har under 2014 varit utlånad till BK Forward, och är alltså nu tillbaka i Rynninge. Vid förfrågan från ÖSK, har Rynninge givit ÖSK tillåtelse att ta kontakt med Ismael, som fortfarande har 2 år kvar på sitt kontrakt med Rynninge.

  Det verkar hos Rynninge som om man räknar med att Diawara kommer att lämna klubben. På klubbens websida spekulerar man om en kommande allsvensk brödrafight. Ismas yngre (-98) bror Tidjani spelar ju för IFK Norrköping.

  Rynninge IK: Isma tränar med ÖSK

  Det finns många unga och duktiga målvakter i distriktet för tillfället och det gäller för alla inblandade klubbar att se till att talangerna får den speltid de behöver. Bloggen tror, att en idealisk lösning vore om ÖSK värvar Diawara och sedan lånar ut honom till BK Forward. Oskar Klasson i Forward var under hösten utlånad till Karlslund och mycket talar väl för att det vore en fördel – både för honom och för KIF – om den utlåningen kunde fortsättas. I ÖSK har vi även talangfulle Kalle Westdahl, som fick fjolåret förstörd av en efterhängsen knäskada, på väg tillbaka. Dessutom lär ju klubben ha försökt locka över Douglas Bjäresten (-98) från AFK Linköping.

  Söndagsderby mot Rynninge

  Efter en moralhöjande utflykt till Assyriska i Göteborg förra helgen är det dags för ÖSK att försöka bärga ytterligare en trepoängare för att skaffa sig lite glapp till lagen på de mest utsatta placeringarna i serietabellens botten. För motståndet står Rynninge IK, som för tillfället återfinns i det placeringsmässiga ingenmanslandet fem poäng högre upp i tabellen.

  Till skillnad mot ÖSK lär Rynninge inte ha några speciellt trevliga minnen med sig från sin senaste match. Efter att ha hamnat i underläge efter en knapp halvtimme kom laget så småningom in i matchen och kunde i den 67 minuten utjämna. I samband med detta blev dock den tidigare talangtruppsspelaren Sandro Pavicevic utvisad – inte för någon ojusthet under spelet utan för ett en knuff efter målet. Rynninge verkade sedan trots allt att klara av att spela av matchen med en man mindre på planen, men i den 90:e minuten får ändå motståndarna från Jonsered ett trepoängsmål.

  I årets upplaga av Rynninge återfinns en hel del spelare med ÖSK i sitt fotbolls-CV. Den i den senaste matchen utvisade Sandro Pavicevic lär vi definitivt inte få se på plan, men kanske på läktaren. Edvin Möller kom till klubben under våren, men byttes ut redan efter en kvart i den senaste matchen, vilket väl borde tyda på någon slags skada. Definitivt skadad har Gustav Lundholm varit – det är dock inte hans knä som spökat utan en mera vardaglig baksida (eller om det var en framsida). Mattias Norgren börjar nuförtiden oftast på bänken, men inbytt är han ju alltid ett hot genom sin nickstyrka. Robert Dahm har varit skadad under våren, men verkar nu ha tagit tillbaka en plats i backlinjen – numera som högerback.

  ÖSK Ungdom.
  ÖSKs talanger vann som sagt mot Assyriska i en match som inte dominerades spelmässigt, men väl målmässigt. Alltså ungefär tvärtemot hur det i allmänhet sett ut denna säsong. Mot Rynninge får vi se om det förbättrade försvarsspelet var en tillfällighet eller om det är något vi kan räkna med även i fortsättningen.

  På ÖSKs hemsida aviseras följande spelartrupp för örebroderbyt:
  Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Albin, Anel Coralic Ek, Simon Enqvist (mv), Adam Eriksson, Kalle Holmberg, Pontus Jakobsson, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Claus Pedersen(mv), David Rohlén och Muamer Sepic.

  Detta innebär att Håkan Juhlin kan matcha en rätt komplett trupp. Saknas gör Miralem Malic, som lär ha varit sjuk och Gustav Källberg, som rehabtränar efter en fotskada. A-truppens Simon Leonidsson spelade några matcher med laget i början av årets serie men har sedan dess varit skadad. Oskar Johansson, som dock inte varit med på ett tag, har lämnat ÖSK och står därför inte längre till truppens förfogande. Tillbaka i truppen är Adam Botvidsson, som förra veckan hjälpte Karlslund att säkra tre poäng mot Ludvika.

  Efter att ha sett hur det ser ut på diverse fotbollsplaner under Örebrocupen skall man nog vara glad över att örebroderbyt spelas på Behrns vattentåliga plast.

  ÖSK Ungdom – Rynninge IK
  Behrn Arena, 19 juni, kl. 16:00

  Vårnyheter från Norra Götaland

  Assyriska BK.
  110410. Oavgjort i genrepet mot Gunnilse

  Carlstad United.
  110410. Carlstad United nollade i genrepet (vf)
  110409. Dalkurd vann seriegenrepet (Dalarnas Tidningar)
  110407. Carlstad United vill till division ett (P4 Värmland, audio)
  110407. L-O om läget
  110402. Svikande självförtroende fällde Oddevold (Bohuslänningen)

  IK Gauthiod.
  110411. GAUTHIOD–TORD 3–0 (nlt)
  110410. Vinst i genrepet!

  Gunnilse IS.
  110411. Assyriska BK – Gunnilse IS 2-2
  110405. Gunnilse IS A vs Sandareds IF A 5-1
  110401. Norrby IF – Gunnilse IS 2-1

  Götene IF.
  110411. Heimer körde över Götene (nlt)
  110410. Urdåligt genrep mot Heimer
  110407. Vinst mot Lilla Edet
  110404. Seger mot Corner i DM

  Jonsereds IF.
  110411. Snygga mål när Sandareds IF besegrades!
  110410. Oavgjort mot Kållered!

  KB Karlskoga.
  110413. KB-kaptenen kan missa hela våren (Karlskoga-Kuriren)
  110411. Armin Mustafic ger aldrig upp (nwt)
  110410. Efraimssons nolla spräcktes mot FBK (vf)
  110408. Det vill Selmer se i genrepet (nwt, video)
  110404. KB:s efterlängtade seger
  110402. Selmer hoppas på första segern (Karlskoga-Kuriren)

  Rynninge IK
  .
  110409. Förlust i genrepet mot Karlstad BK
  110403Stabilt Rynninge vann mot Sköllersta.
  110401. Förlust mot Forward

  Skoftebyns IF.
  110409. Seger i genrepet!
  110407. Pontus flyttar hem – väljer Skoftebyn? (ttela)
  110404. Ullared 2011
  110402Träningsmatch mot Vinbergs IF
  110401. Adolfsson byter Skoftebyn mot TFK (ttela)

  Tibro AIK.
  110410. Seger i genrepet mot IFK Ölme.

  Nyheter från 16.3 – 31.3
  Nyheter från 1.3 – 15.3.
  Nyheter från februari
  .
  Nyheter från januari.
  Nyheter från december.
  Nyheter från november.