Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2018: Tre träningsmatcher inbokade

På ÖLFF:s webbplats hittar man nu tre nya träningsmatcher som är inbokade för ÖSK.

2018-01-19 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – FC Linköping City
2018-01-23 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – Karlslunds IF HFK
2018-01-24 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – Rynninge IK

Div 1-motståndare i alla tre matcherna – nyuppflyttade dessutom. Det är väl rimligt att anta, att det blir ”U21-karaktär” på de här matcherna med en blandning av spelare från A- och U-trupperna. Förhoppningen är väl att samtliga A-spelare skall få en lite lättare igångkörningsmöjlighet. För U-spelarna blir det givetvis tvärtom. De kommer att ställas mot mer kvalificerat motstånd än vad de är vana vid.

Rynninge och Karlslund kräver ingen närmare presentation. Det skall bli intressant att få en första syn på hur deras trupper ser ut inför årets säsong.

FC Linköping City är däremot en ny bekantskap. Linköpingsklubben vann div 2 Södra Svealand (Rynninges serie) i stor stil med 21 vunna, 4 oavgjorda och bara 1 förlorad match. Förlusten stod för övrigt Rynninge för, som vann med 1-0 i Linköping. Klubben har utan tvekan ambitioner att fortsätta marschen uppåt i fotbollshierarkin med en plats i Superettan som första mål. Tidigare har det ju varit Åtvidabergs FF, som dominerat den lokala fotbollen. men de är numera bara ett div-1 lag, så det är kanske läge för Linköping City att ta över.

Klubben har Örebrobekantingen Melke Alan som manager/huvudtränare och i truppen återfinns Levon Pachajyan (fd. armenisk landslagsspelare och GAISare) samt långe Dinko Felic. Båda har väl passerat sina bäst-före-datum med en god marginal, men är säkert sevärda om de inte tappat alltför mycket.

Lundberg till Rynninge

Rynninge firar jul med en välkommen julklapp.


Det är Rynninge IK som blir Jonathan Lundbergs nya klubbadress. Inte helt oväntat med tanke på att det var från Rynninge han kom till ÖSK för några år sedan.

Helt säkert en välkommen förstärkning för det nyuppflyttade div 1-laget. Jonis lyckades aldrig på allvar slå sig in i ÖSKs allsvenska lag, även om det ibland kändes som om han var nära. I Rynninge lär han kunna dominera med sin teknik och speluppfattning.

Rynninge IK: Jonathan Lundberg till Rynninge IK

Statistik SvFF.

Lokal fotboll: Unibet 2:an

Spelbolaget Unibet utser varje år de bästa spelarna i div 2. Totalt gör tre spelare upp om titeln på varje position och bakom nomineringarna står tränare, sportchefer, föreningar och lokala fotbollsjournalister.

I den första fasen av Unibet 2:an är tre spelare på varje position i vardera division 2-serie nominerade. I början på november utses säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i alla serier.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses i mitten av november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren.

I årets div 2-spel har BK Forward, Karlslunds IF och Rynninge IK haft stora framgånger. Helt logiskt alltså, att många av deras spelare finns bland de nominerade i sina resp. serier.

Division 2 norra Svealand:

 • Bästa målvakt: Jeff Gal, BK Forward, Steffen Alexander Kraus, Karlslunds IF HFK, Martin Sundström, Strömsbergs IF
 • Bästa back: Sebastian Starkenberg, FC Gute, Zakariah Epplette, Karlsunds IF HFK, Carl Klinton, Skiljebo SK
 • Bästa mittfältare: Laurance Bell, Karlslunds IF HFK, Mikael Rynell, FC Gute, Emil Berger, BK Forward
 • Bästa anfallare: Emil Fritzell, Eskilstuna City, Erik Björndahl, BK Forward, Adam Molin, Karlslunds IF HFK

  Division 2 södra Svealand:

 • Bästa målvakt: Ismael Diawara, Motala AIF, Michael Hartmann, FC Linköping City, Dildar Caliskan, Örebro Syrianska IF
 • Bästa back: Johannes Gustafsson, Rynninge IK, Hampus Näsström, IK Sleipner, Tarik Hamza, IF Sylvia
 • Bästa mittfältare: Carl Björck, IF Sylvia, Kyle Knotek, FC Linköping City, Levon Pachajyan, FC Linköping City
 • Bästa anfallare: Daniel Källsholm, IK Sleipner, Esat Jashari, FC Linköping City, Martin Springfeldt, Rynninge IK

  Unibet: Här är alla nominerade i Unibet 2:an

 • Bra säsong för distriktets herrlag

  Örebrodistriktets herrlag kan se tillbaka på en bra säsong.

   Allsvenskan.

  • ÖSK fortsätter i Allsvenskan och spelar nästa år sin 50:e säsong i den högsta serien.Div 2.
  • Div 2.

  • BK Forward tar steget tillbaka till div 1 efter att ha hämtat nya krafter under en div 2-säsong.
  • Karlslunds IF och Rynninge IK kvalar båda tillsammans med Timrå om två platser i nästa års Norretta. Vill det sig väl kan Örebro alltså ha tre div 1-lag nästa säsong.
  • Örebro Syrianska IF klarade sig kvar i serien även om man nog hade hoppats på en bättre tabellplacering.
  • IFK Kumla får tyvärr lämna tvåan.Div 3.
  • Div 3.

  • Kumlas plats i tvåan tas över av ambitiösa Nora BK.
  • Yxhults IK och FK Bosna 92 försvarade sina platser i trean.
  • Ur serien åker ”klassiska” lag som KB Karlskoga och Köping FF, vilket är anmärkningsvärt. Det är ju ändå rätt stora städer de kommer ifrån.

   Div 4.

  • Scandinavian FC Örebro tar steget upp från den lokala div 4-srien.
  • Dessutom har Adolfsbergs IK chansen att kvala sig upp till trean. Avgörande kvalmatch mot SK Sifhälla den kommande helgen.Med så många som flyttar upp en serie lär de olika lagens sportchefer få räkna med en mycket arbetsintensiv vinter.

  Diawara åter i Rynninge

  Tidigare i veckan har det rapporterats om att BK Forwards målvaktstalang Ismael Diawara har tränat med ÖSK. Rätt, men också fel. Isma, som han kallas, har spelat för BK Forward under den gångna säsongen, men han ”tillhör” fortfarande Rynninge IK, som lånade ut honom till div 1-klubben år 2014. Nu är det lånet avslutat och Ismas klubbadress är ånyo Rynninge IK.

  På sin hemsida reder RIK ut hur det förhåller sig: Ismael har under 2014 varit utlånad till BK Forward, och är alltså nu tillbaka i Rynninge. Vid förfrågan från ÖSK, har Rynninge givit ÖSK tillåtelse att ta kontakt med Ismael, som fortfarande har 2 år kvar på sitt kontrakt med Rynninge.

  Det verkar hos Rynninge som om man räknar med att Diawara kommer att lämna klubben. På klubbens websida spekulerar man om en kommande allsvensk brödrafight. Ismas yngre (-98) bror Tidjani spelar ju för IFK Norrköping.

  Rynninge IK: Isma tränar med ÖSK

  Det finns många unga och duktiga målvakter i distriktet för tillfället och det gäller för alla inblandade klubbar att se till att talangerna får den speltid de behöver. Bloggen tror, att en idealisk lösning vore om ÖSK värvar Diawara och sedan lånar ut honom till BK Forward. Oskar Klasson i Forward var under hösten utlånad till Karlslund och mycket talar väl för att det vore en fördel – både för honom och för KIF – om den utlåningen kunde fortsättas. I ÖSK har vi även talangfulle Kalle Westdahl, som fick fjolåret förstörd av en efterhängsen knäskada, på väg tillbaka. Dessutom lär ju klubben ha försökt locka över Douglas Bjäresten (-98) från AFK Linköping.

  Söndagsderby mot Rynninge

  Efter en moralhöjande utflykt till Assyriska i Göteborg förra helgen är det dags för ÖSK att försöka bärga ytterligare en trepoängare för att skaffa sig lite glapp till lagen på de mest utsatta placeringarna i serietabellens botten. För motståndet står Rynninge IK, som för tillfället återfinns i det placeringsmässiga ingenmanslandet fem poäng högre upp i tabellen.

  Till skillnad mot ÖSK lär Rynninge inte ha några speciellt trevliga minnen med sig från sin senaste match. Efter att ha hamnat i underläge efter en knapp halvtimme kom laget så småningom in i matchen och kunde i den 67 minuten utjämna. I samband med detta blev dock den tidigare talangtruppsspelaren Sandro Pavicevic utvisad – inte för någon ojusthet under spelet utan för ett en knuff efter målet. Rynninge verkade sedan trots allt att klara av att spela av matchen med en man mindre på planen, men i den 90:e minuten får ändå motståndarna från Jonsered ett trepoängsmål.

  I årets upplaga av Rynninge återfinns en hel del spelare med ÖSK i sitt fotbolls-CV. Den i den senaste matchen utvisade Sandro Pavicevic lär vi definitivt inte få se på plan, men kanske på läktaren. Edvin Möller kom till klubben under våren, men byttes ut redan efter en kvart i den senaste matchen, vilket väl borde tyda på någon slags skada. Definitivt skadad har Gustav Lundholm varit – det är dock inte hans knä som spökat utan en mera vardaglig baksida (eller om det var en framsida). Mattias Norgren börjar nuförtiden oftast på bänken, men inbytt är han ju alltid ett hot genom sin nickstyrka. Robert Dahm har varit skadad under våren, men verkar nu ha tagit tillbaka en plats i backlinjen – numera som högerback.

  ÖSK Ungdom.
  ÖSKs talanger vann som sagt mot Assyriska i en match som inte dominerades spelmässigt, men väl målmässigt. Alltså ungefär tvärtemot hur det i allmänhet sett ut denna säsong. Mot Rynninge får vi se om det förbättrade försvarsspelet var en tillfällighet eller om det är något vi kan räkna med även i fortsättningen.

  På ÖSKs hemsida aviseras följande spelartrupp för örebroderbyt:
  Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Albin, Anel Coralic Ek, Simon Enqvist (mv), Adam Eriksson, Kalle Holmberg, Pontus Jakobsson, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Claus Pedersen(mv), David Rohlén och Muamer Sepic.

  Detta innebär att Håkan Juhlin kan matcha en rätt komplett trupp. Saknas gör Miralem Malic, som lär ha varit sjuk och Gustav Källberg, som rehabtränar efter en fotskada. A-truppens Simon Leonidsson spelade några matcher med laget i början av årets serie men har sedan dess varit skadad. Oskar Johansson, som dock inte varit med på ett tag, har lämnat ÖSK och står därför inte längre till truppens förfogande. Tillbaka i truppen är Adam Botvidsson, som förra veckan hjälpte Karlslund att säkra tre poäng mot Ludvika.

  Efter att ha sett hur det ser ut på diverse fotbollsplaner under Örebrocupen skall man nog vara glad över att örebroderbyt spelas på Behrns vattentåliga plast.

  ÖSK Ungdom – Rynninge IK
  Behrn Arena, 19 juni, kl. 16:00

  Vårnyheter från Norra Götaland

  Assyriska BK.
  110410. Oavgjort i genrepet mot Gunnilse

  Carlstad United.
  110410. Carlstad United nollade i genrepet (vf)
  110409. Dalkurd vann seriegenrepet (Dalarnas Tidningar)
  110407. Carlstad United vill till division ett (P4 Värmland, audio)
  110407. L-O om läget
  110402. Svikande självförtroende fällde Oddevold (Bohuslänningen)

  IK Gauthiod.
  110411. GAUTHIOD–TORD 3–0 (nlt)
  110410. Vinst i genrepet!

  Gunnilse IS.
  110411. Assyriska BK – Gunnilse IS 2-2
  110405. Gunnilse IS A vs Sandareds IF A 5-1
  110401. Norrby IF – Gunnilse IS 2-1

  Götene IF.
  110411. Heimer körde över Götene (nlt)
  110410. Urdåligt genrep mot Heimer
  110407. Vinst mot Lilla Edet
  110404. Seger mot Corner i DM

  Jonsereds IF.
  110411. Snygga mål när Sandareds IF besegrades!
  110410. Oavgjort mot Kållered!

  KB Karlskoga.
  110413. KB-kaptenen kan missa hela våren (Karlskoga-Kuriren)
  110411. Armin Mustafic ger aldrig upp (nwt)
  110410. Efraimssons nolla spräcktes mot FBK (vf)
  110408. Det vill Selmer se i genrepet (nwt, video)
  110404. KB:s efterlängtade seger
  110402. Selmer hoppas på första segern (Karlskoga-Kuriren)

  Rynninge IK
  .
  110409. Förlust i genrepet mot Karlstad BK
  110403Stabilt Rynninge vann mot Sköllersta.
  110401. Förlust mot Forward

  Skoftebyns IF.
  110409. Seger i genrepet!
  110407. Pontus flyttar hem – väljer Skoftebyn? (ttela)
  110404. Ullared 2011
  110402Träningsmatch mot Vinbergs IF
  110401. Adolfsson byter Skoftebyn mot TFK (ttela)

  Tibro AIK.
  110410. Seger i genrepet mot IFK Ölme.

  Nyheter från 16.3 – 31.3
  Nyheter från 1.3 – 15.3.
  Nyheter från februari
  .
  Nyheter från januari.
  Nyheter från december.
  Nyheter från november.

  Edvin Möller till Rynninge

  Edvin Möller - Bolltrollare som gått till Rynninge.

  En av talangtruppens mest inflytelserika spelare under de senaste åren har fått en ny klubbadress. Edvin Möller lämnade ÖSK förra sommaren efter att bland annat ha fått vara med och träna med A-truppen under en period. Men det blev ingen fortsättning där och Edvin tröttnade och trappade ner på fotbollen under en höst med Adolfsberg.

  Nu verkar dock lusten ha återkommit och det blir Rynninge IK, som kommer att kunna dra nytta av hans kreativitet på fotbollsplanen. I och med rekryteringen av Edvin får Rynninge den kreativa spelare, som laget nog saknat så här långt. Kul för Edvin, tycker bloggen som önskar honom Lycka Till, även om han kommer att representera en seriekonkurrent till ÖSK Ungdom.

  Rynninge IK: Edvin Möller spelar i Rynninge i år.

   

  Vinternyheter från Norra Götaland

  Assyriska BK.
  110313. Slitet Assyriska förlorade mot Ytterby
  110311. Assyriska BK vidare till semifinal i Västra Cupen
  110307. Assyriska BK vidare i Västra Cupen – ny match på torsdag
  110306. Seger i Västra Cupen – ny match på söndag

  Carlstad United.
  110313. Carlstad United förlorade mot Mellerud (nwt)
  110313. Mellerud – CU 3-0
  110311. L-O om läget
  110308. Degerfors möter KBK i stället för United (vf)
  110305. Carlstad Uniteds trendbrott (vf)
  110304. Carlstad United vann derbyt mot Karlskoga (nwt)
  110303. L-O om läget
  110302. CU – KB

  IK Gauthiod.
  110307. Fullbordad fotbolls helg för IKG!

  Gunnilse IS.
  110315. Svenska Cupen
  110313. Gunnilse IS vs V Frölunda IF
  110313. Östra cupen 2011
  110309. Två mål av Bilgin mot Gunnilse (ttela)
  110303. Gunnilse IS A vs Kållered SK A 0-2 (0-1)

  Götene IF.
  110315. Dubbla segrar i helgen!
  110312. Förlust mot Elfsborg U21
  110309. Förlust mot Annelund

  Jonsereds IF.
  110313. Hockey siffror även under lördagen
  110310. Jonsereds IF vidare i Östra Cupen!

  KB Karlskoga.
  110311. Ingen match för KB i helgen
  110305. KB Karlskoga vill ha tillbaka Fredrik Ahlman (nwt)
  110304. Ny KB-förlust – då surnar Selmer till
  110304. Många borta när KB Karlskoga jagar första segern (nwt)
  110304. Selmer inte orolig trots tre raka förluster (video, nwt)
  110302. Klart för konstgräs i Karlskoga (kk)
  110301. I år ska ”Jocke” ge hundra (kk)

  Rynninge IK.
  110311. Ingen match för KB i helgen
  110305. Förlust i Söderköping
  110302. Lika mot Motala på onsdagskvällen.

  Skoftebyns IF.
  110314. Stabil seger!
  110313. Kamraterna vann 
i Trollhättederbyt (ttela)
  110312. Förlust mot IFK
  110310. Lindblom åter i Skoftebyn (ttela)
  110306. Första vinsten!
  110305. Förlust mot Edet

  Tibro AIK.
  110315. Seger mot Ulvåker
  110313. Oavgjort mot Annelund.
  110306. Ineffektivitet mot Tenhult...

  Nyheter från februari.
  Nyheter från januari.
  Nyheter från december.
  Nyheter från november.

  Vinternyheter från Norra Götaland

  Assyriska BK.
  100228. Vinst mot Lerum med 1-0
  110226. Krister Ucar förstärker Assyriska BK: ”Klubbens mål gjorde valet enkelt”
  110225. Nya träningsmatcher inbokade mot FC Trollhättan och IF Elfsborg
  110219. Assyriska besegrade Skottfint
  110213. Arash Bayat klar för Assyriska BK: ”Kändes rätt från början”
  110213. Fredrik Lagemyr förstärker Assyriska BK: ”Jag vill vinna serien”
  110213. Assyriska BK värvar David Asmar från IFK Göteborg: “Det känns underbart”
  110206. Oavgjort i första träningsmatchen.

  Carlstad United.
  110227. Träningsmatch mot Örebro Syrianska IF (Svenska Fans)
  110226. Målkalas för Örebro Syrianska (Örebro Syrianska)
  110226. United testar liberianska landslagsmän (vf)
  110225. Örebro Syr. – CU
  110225. Bara en konstgräsplan spelbar i Karlstad (nwt)
  110225. Provspelare i helgen
  110219. United och FBK Karlstad kryssade i Kristinehamn (vf)
  110218. CU – FBK 2-2
  110214. Träningsmatch mot Rynninge IK (Svenska Fans)
  110214. Pinsam förlust för Carlstad United (vf)
  110213. ”Första gången jag ser snö” (nwt)
  110212. Inför Rynninge – CU
  110212. Från Brasilien till Karlstad
  110212. Fredag 11/2
  110205. Ölmes vassa kontringar fällde United (nwt)
  110205. IFK Ölme – Cu 3-1
  110202. United letar målvakt och mittback (nwt)

  IK Gauthiod.
  110227. Snöplig förlust mot FC Trollhättan
  110226. FCT-seger i första träningsmatchen (ttela)
  110223. Oavgjort i premiären.
  110212. Truppen!

  Gunnilse IS.
  110226. Östra Cupen 2011
  110220. GIS  vs. Lindome GIF

  Götene IF
  .
  110211. Förlust mot IFK Mariestad
  110206. Positivt, trots förlust mot Örebro SK U

  Jonsereds IF.
  110227. En bra halvlek mot IF Vallen!
  110227. Stabil insats mot Croatia Göteborg!
  110226. Jonsereds IF vidare i Östra Cupen!
  110218. Seger mot Partille!
  110206. Jonsereds IF – Assyriska BK 3-3
  110205. Oavgjort mot Assyriska
  110204. Intensiv månad för Jonsereds IF!
  110203. Semifinal för Asp & co i helgen!

  KB Karlskoga.
  110228. Förlust för KB trots bra spel (nwt)
  110226. Kif-KBK 2-0 (Karlslunds IF)
  110226. Wångblad klar för KB (kk)
  110221. BK Forward – KB
  110217. Tungt tapp för KB (kk)
  110211. Mark Selmer inför säsongen (video, nwt)
  110211. KB Karlskoga testar ny mittfältare (nwt)
  110204. Kovändningen: Immetorp och KB överens (kk)

  Rynninge IK.
  110227. Seger mot Bosna
  110219. Förlust För Rynninge mot Karlslund.
  110218. August Holmberg om inledningen av säsongen.
  110218. Truppen mot Karlslund.
  110214. Jonas Malmström efter matchen (video)
  110213. Rynninge vann enkelt mot Carlstad United
  110212. Mattias inför helgen
  110206. Övertygande Rynninge vann komfortabelt
  110203. Mattias Wikström inför träningsmatcherna

  Skoftebyns IF.
  110226. HerrA: Förlust i Götet
  110225. Skoftebyns IF nästa för Pajtim (ttela)
  110224. Helgen v. 7
  110213. SIF-polarna byter till VIF (ttela)
  110206. Lite mer från igår…
  110205. Förlust idag
  110203. Stridh till Oddevold (ttela)

  Tibro AIK.
  110225. Vinst mot IFK Tidaholm
  110205. Förlust med 4-2 mot SAIK
  110202. Seger i första matchen för året.

  Ytterby IS.
  110227. Ytterby IS – Västra Frölunda IF (Västra Frölunda)

  Nyheter från januari.
  Nyheter från december.
  Nyheter från november.