Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Heiche och Stråle lånas till Rynninge

ÖSK har meddelat att Clara Heiche och Olivia Stråle går på lån till Rynninge IK.

Clara Heiche.
Heiche är äntligen på väg tillbaka efter den knäskada hon drabbades av i maj förra året. Med det överskott av mittbackar som ÖSK förfogar över i år skulle hon förmodligen få väldigt lite speltid, även efter det att hon blivit helt återställd.

Olivia Stråle.
Stråles förlängning kom sent inför årets säsong. Hon tycks inte ha haft Dennis Gabrielsson förtroende och verkar vara den spelare som legat längst från att ens ta en plats på ÖSK:s avbytarbänk.

Olivia Stråle har för övrigt redan hunnit debutera för sin nya klubb. Hon deltog i den senaste matchen mot Lysviks IF och utsågs då till Rynninges bästa spelare. Säkert betydligt roligare än att i bästa fall få sitta på en ÖSK-bänk och hoppas på att få några få minuter i slutet av en match.


Båda spelarna byter till Rynninge – en klubb som är i ett desperat behov av förstärkningar för att inte tvingas lämna sin plats i div 2.

Med tanke på att båda bara har ettårskontrakt med ÖSK är väl det troligaste att de inte kommer att återvända till ÖSK.

Att ÖSK Dam saknar möjlighet att ge matchtid till spelare som ligger långt ner på prioriteringslistan och även för sina egna talanger är en påtaglig svaghet i damverksamhetens organisation. Det idealiska vore att ha ett andralag på div 2-nivå, där de spelare som av olika anledningar inte får speltid i Elitettan kan hålla sig någorlunda i form.

ÖSK: Heiche och Stråle lånas ut
ÖSK (231227): Wennberg och Heiche förlänger
ÖSK (240112): Olivia Stråle klar för 2024
Lagstatistik: Clara Heiche
Lagstatistik: Olivia Stråle


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.