P19: Seger mot Rynninge

Ett förstärkt P19-lag mötte och besegrade idag Rynninges div 2-lag med siffrorna 2-1. Alla matchens mål kom på fasta situationer eller närmare bestämt på två straffsparkar och en innickad hörna.

Usel Play-tjänst.
Tyvärr är kvaliteten på ÖSKs Play-tjänst så usel att det i princip var omöjligt att bilda sig en uppfattning om vad som hände på planen. Speciellt hela andra halvlek präglades av ständiga buffringar och i samband med detta överhoppade matchsekvenser. Att det dessutom knappast går att se vad som sker på den motsatta sidan från kamerans placering gör det inte lättare.

Mållöst i första.
Efter en mållös första halvlek med ett stort spelmässigt övertag för ÖSK, men med rätt få chanser, gick båda lagen mållösa till halvtidsvilan.

Två straffar och en hörna i andra.
I andra halvlek blev det något överraskande Rynninge som tog ledningen efter det att ÖSKs målvakt Gustaf Leijon kommit ut och fällt (eller krockat med) en motståndare. Straffen slog ÖSK-dräparen Haris Karahmet i mål. Då hade det gått 55 minuter.

I den 73 minuten kunde ÖSK kvittera genom Helmer Andersson som klockrent nickade in en hörna slagen av Joel Andersson Segerlind. Joel blev sedan (ca) 7 minuter senare ÖSKs matchvinnare genom att slå in matchens andra straff. Helmer Andersson hade blivit solklart och onödigt fälld av Simon Amins lillebror Filip. Joel placerade (om han nu siktade där) straffsparken farligt nära ena krysset helt utom räckhåll för Rynninges målvakt.
Joel var bäst.
Bäst i ÖSK var – även om man bortser från straffmål och assist – Joel Andersson Segerlind. Mycket bra i både det korta och det långa passningsspelet och med en nordinsk förmåga att skydda bollen. Han påminner en hel del om Astrit i sina aktioner, men är betydligt mer löpvillig. Det är dags att låta honom göra Noel Milleskog sällskap på A-truppsträningarna.

Övriga.
Bra var även Gustaf Leijon i målet och Joels mittfältskollega Anton Ingves. David Seger förvånande anonym. De två mittbackarna hade i princip inget att göra. Gabriel Kaplan överraskade som offensiv vänsterback – han brukar ju spela mittback, men de platserna var ju upptagna i den här matchen. Hussein Ali märkte man inte mycket av – varken positivt eller negativt. Viktor Hallin helt anonym. Dino Salcinovic solid när han så småningom blev inbytt.

ÖSK: P19: Vinst mot Rynninge
NA: ÖSK U19 vände och vann mot Rynninge
NA: Snålt med speltid för ÖSK-talangen – då fick han 90 minuter i U19-laget

Matchfakta.
55. 0-1 Haris Karahmet, straff
74. 1-1 Helmer Andersson ( Joel Andersson Segerlind hörna)
81. 2-1 Joel Andersson Segerlind, straff

Laguppställning.
Gustav Leijon
Hussein Ali, Niclas Bergmark, Helmer Andersson, Oscar Windahl (60)
Noel Milleskog (ht), Joel Andersson Segerlind, Anton Ingves (k), Viktor Hallin (76?)
Herman Ragnarsson (60), David Seger (63)
Ersättare: Samet Burgaj (mv), David Sahakyan (ht), Gabriel Kaplan (60), Nadir Ayeva (60), Dino Salcinovic (63), Alexander Falkenström (76) och Olle Brorsson.

Bytena är delvis baserat på gissningar om hur det borde ha varit. Plötsligt så dök det upp en ny spelare i bilden som inte varit med tidigare. Vem han bytt med fick jag mer eller mindre gissa mig till, vilket även det var mycket svårt beträffande de som spelade ”på den andra sidan”.