Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nilsson fortsätter i Brage

Erik Nilsson fortsätter hos Brage


ÖSKs föredetting Erik Nilsson, som representerat ÖSK både i Talangtrupp och A-lag har förlängt sitt kontrakt med IK Brage. Erik gick till Brage efter två år i Degerfors. Borlängeklubben skriver på sin webbplats att Erik var en starkt bidragande orsak till att Brage vann sin div 1-serie och tog sig upp till Superettan igen. Från sin mittfältsposition stod han för sex mål och förmodligen även för ett knippe målgivande passningar – just passningsspelet var ju något av hans specialitet.

I Brage finns dessutom ytterligare en före detta ÖSKare och talangtruppsspelare. Målvakten Peter Rosendal har varit given i dalamålet men har väl så vitt jag vet inte bestämt sig för om han skall fortsätta i Brage eller göra något annat.

Om allt går enligt plan (för ÖSK och Brage) kommer vi kanske att få en möjlighet att se Erik i aktion på Behrn Arena under försäsongen. Enligt Dalarnas Tidningar finns det en träningsmatch som preliminärt är inbokad mellan de två lagen den 11 mars. Om det blir någon sådan match är dock beroende på hur det går för ÖSK i Svenska Cupen. Helgen den 10/11 mars skall nämligen kvartsfinalerna i Svenska Cupen avgöras.

IK Brage: Erik Nilsson förlänger kontraktet

Erik Nilsson till Brage

Erik Nilsson fortsätter hos Brage

Erik Nilsson fortsätter hos Brage


ÖSK och Talangtruppens föredetting Erik Nilsson har gjort klart med en ny klubb. Efter fyra år i utkanterna av Degerfors matchtrupp blev det inför nästa år ingen förlängning av hans kontrakt. Sedan han lämnade Degen har han hållit igång med BK Forward som nog hoppades att kunna knyta honom till sig. Dessutom har han börjat med futsal i Spartak Örebros färger.

Nu blev det alltså inte BK Forward utan problemklubben (svag ekonomi och alltför många tränarbyten) IK Brage från Borlänge som fick hans signatur på ett spelarkontrakt. Två år har han bundit upp sig för hos dalaklubben.

Förhoppningsvis kommer han i sin nya klubb att få spela centralt till vänster på mittfältet – den plats där han kommer till sin rätta på bästa möjliga sätt, men där han egentligen aldrig fick möjlighet att visa upp sig hos Degerfors. Hos dem fick han i allmänhet ta jobbet någonstans längs vänsterkanten, vilket inte alls passar honom lika bra som uppgiften som spelmotor på mitten.

I Brage kommer han att återförenas med Peter Rosendal och Gustav Källberg som han spelade ihop med under åren i Talangtruppen.

IK Brage: Rutinerat nyförvärv till IK Brage
NA: Nilsson till division 1-klubb

Statistik Erik Nilsson

Nilsson får lämna Degerfors

Det är färdigspelat i Degerfors för Erik Nilsson.

Det är färdigspelat i Degerfors för Erik Nilsson.


Degerfors skriver på sin hemsida, att man inte kommer att förlänga kontraktet med Erik Nilsson. Detta innebär alltså, att Erik får lämna bruksklubben efter fyra år. De nya ettåriga kontrakten efter de inledande två åren verkar inte ha kommit helt automatiskt, så det kommer inte som en överraskning att han befunnit sig i utkanten av spelartruppen. I år har han dock varit med på planen i tjugo matcher av vilka han haft en startplats i tio.

ÖSK representerade han mellan åren 2009 och 2011 – tidvis utlånad till Ljungskile SK. Erik kom till ÖSK som 16-åring från Sturehov och tillhörde under flera år de ledande spelarna i Talangtruppen med seriespel i div 2 och 3. Totalt spelade han arton matcher för ÖSKs A-lag av vilka dock bara tre var från start.

Erik fyller 27 nästa år och frågan är väl om det inte är dags nu att börja fundera på vad han skall göra med resten av sitt liv (om han inte redan gjort det).

Statistik Erik Nilsson

Ett år till för Erik Nilsson

Det blir (minst) ett år till för Erik Nilsson i Degerfors.

Det blir (minst) ett år till för Erik Nilsson i Degerfors.


I NA kan man i kväll läsa, att Degerfors IF och Erik Nilsson kommit överens om en kontraktsförlängning på ett år. Han kan således se fram emot en fjärde säsong i brukslaget. I år gick det faktiskt rätt snabbt för Degerfors att komma till skott. Förra året tog det en bra tag in i januari innan allt var klart. Då hade Degen egentligen en annan spelare i sikte, men då den övergången sprack så blev det Eriks tur.

Erik har med tiden ( han fyller 26 i år) hunnit skaffa sig en hel del rutin från Superettan och Allsvenskan. Totalt klockar han nu in med 120 matcher varav 67 från start. Tyvärr har konkurrensen i Degerfors gjort att han väldigt sällan om ens alls får spela vänster innermitt – den position som passar honom bäst. I stället har han under de två senaste åren nyttjats som en truppspelare till vänster, mestadels som vänsterbräddare men ibland även som vänsterback. I och med att Ferhad Ayaz förmodligen lämnar Degerfors under vintern så bör möjligheterna öka för Erik att få speltid från start.

Erik Nilsson statistik. (Källa: SvFF)

Erik Nilsson statistik. (Källa: SvFF)

Erik Nilsson fortsätter i Degerfors

 

Erik Nilsson fortsätter (nog) i Degerfors.

Erik Nilsson fortsätter (nog) i Degerfors.

För några veckor sedan kom det fram information om att ÖSKs föredetting Erik Nilsson inte var säker på om det skulle bli en fortsättning för hans del i Degerfors. Kontraktet hade gått ut och Degerfors hade inte kommit tillräckligt långt i sitt rekryteringsarbete för att kunna avgöra om det fanns plats för Erik i spelartruppen även om Patrik Werner framhöll att han gärna såg en fortsättning.

Nu verkar dock frågetecknen hos Degerfors vara uträtade, enligt NA.  Erik har fått ett kontraktsförslag att ta ställning till.  Allt tyder enligt honom själv på att han skriver för en ettårig förlängning på endera dagen.

Tillägg dagen efter: Jodå, Erik fortsätter i Degerfors efter att ha skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. Detta innebär att det även nästa år blir fem före detta ÖSKare som spelar för ÖSK. Och då har jag inte ens räknat med Peter Samuelsson. De fem ÖSKarna är Niklas Klingberg, Patrik Anttonen, Marcus Astvald, Pontus Jakobsson och Erik Nilsson.

Degerfors IF: Erik Nilsson klar för ytterligare en säsong i DIF
NA: Dif-trupp spikad – ger upp sydafrikan

Erik Nilsson osäker på framtiden

Erik Nilsson: Osäker på hur fotbollsframtiden ser ut.

Erik Nilsson: Osäker på hur fotbollsframtiden ser ut.

NA skriver, att Erik Nilsson, som under de två senaste åren tillhört Degerfors IF och dessförinnan ÖSK resp. ÖSK Ungdom, ännu inte vet vilken hans klubbadress blir under årets säsong. Degerfors har valt att avvakta med att erbjuda honom en fortsättning i klubben. De vill väl se om något ”bättre” dyker upp under transferperioden. Under tiden känner sig Erik för genom att träna en vecka med BK Forward.

Efter att ha varit näst intill ordinarie under sitt första år i Degerfors blev det betydligt mindre speltid under det andra, då han bara spelade från start i åtta matcher. Före honom vid uttagningarna har Tobias Solberg, Niklas Klingberg och Erik Jernberg gått. Eriks problem eller vad det skall kallas är att han egentligen inte fått spela som offensiv central mittfältare, vilket är den position han trivs bäst i. I stället har han använts som defensiv mittfältare eller längs vänsterkanten, vilket inte alls passar honom lika bra.

Degerfors avvaktar om Samuelsson

Bloggen tycker att NA lyckades betydligt bättre med sin uppföljning av Degerfors träningsuppstart än vad man gjorde med ÖSKs. Brännmyr är en produktiv journalist. Intressant sett med ÖSK-ögon är givetvis om det finns några tankar angående Peter Samuelsson, som inte lyckats ta en stadig startplats under sina två år hos ÖSK. Ett år av kontraktstiden återstår och det spekuleras om att det skulle kunna bli en retur till Degerfors i förtid.

Från tränare (och sportchef) Werners sida ligger man av förståeliga skäl lågt när det gäller Samuelsson. Samtidigt som han bekräftar att han snackar med spelaren, det gör han. Peter bor ju trots allt fortfarande i Degerfors och där är det väl omöjligt att röra sig utomhus utan att stöta på varandra. Om ÖSK och Samuelsson kommer överens om att gå skilda vägar lär Degerfors vara de första som får veta. Däremot är det nog inte så troligt att det kan bli aktuellt att köpa loss honom.

ÖSK har ingen större nytta av en spelare som man inte tycker är bra nog för att på allvar kunna konkurrera om en plats i lagets startelvor. Forwardsbesättningen är dock tunn, speciellt med det konstanta frågetecken som vilar över Atashkadehs förmåga att hålla sig skadefri. Innan förstärkningar på anfallssidan är inloggade lär en utlåning eller frisläppande av Samuelsson inte vara aktuellt.

Det finns ju numera en rätt stor kontingent före detta ÖSKare i Degerfors trupp och de flesta av dessa fanns på plats då träningen drogs igång. Patrik Anttonen, Pontus Jakobsson och Marcus Astvald har alla kontrakt över den kommande säsongen. Erik Nilsson, som även han var med, vet fortfarande inte om det blir någon fortsättning. Degerfors säger att man gärna vill behålla honom, men att det är en fråga om det finns ekonomi för det. Man vill väl avvakta och se vilka nyförvärv man tar in och vad de kostar innan beslut tas om Eriks framtid. Niklas Klingberg, slutligen, kommer att rehabträna efter sin operation under december och man hoppas att han kan vara igång med den gemensamma träningen under januari månad.

NA: Rapport från en träning.
VF: Werner imponerad av provspelarna

Örebroare i Degerfors

Nya Wermlandstidningen skriver idag om örebroarna i Degerfors. Det har ju blivt några stycken som bilpendlar till och ifrån bruket. Utöver årets övergångar Erik Nilsson och Pontus Jakobsson så har även Niklas Klingberg och Johan Bohlin rötterna i Örebro. Till gruppen bosatta i Örebro räknas även den fd. västeråsaren Christopher Brandeborn. Slutligen verkar det som om även Daniel Sundgren och Robert Medvegy kommer att bosätta sig här.

Jag skulle kunna tänka mig att för spelare som kommer från större orter så räcker det med att spela för Degerfors – att även bosätta sig där blir för mycket.

NWT har valt att rubriksätta sin artikel med ”Örebroarna som valde Degerfors”, men det är klart – man kunde ha gjort tvärt om. Speciellt som inte alla spelarna är örebroare.

Vinterfönstret 2012

Allmänt

121204. ÖSK svajar om mittbacksförstärkning
120202. Stabil mittfältare sökes
120201Ingen mittback, eller…?
120117. Sjögren hoppas på nyförvärv i januari
111229. Inget nytt från kansliet (eller NA-borgen)
111215
. Sjögren hoppas på nyförvärv före jul
111212. ÖSK rensar i truppen
111206. Mittback och mittfältare återstår
111109. Aftonbladets silly season
111023. Lennart Sjögren om planerna för 2012


Spelare med kontrakt över detta år.

Denis Abdulahi.
120302Abdulahi lånas ut till VPS
120228Fortsatt oklart för Saeid
120217Abdulahi provtränar med Vasa
120214Abdulahi tillgänglig
120131Abdulahi vill bli utlånad
111013Läget på mitten

Boris Lumbana.
120228Fortsatt oklart för Saeid
111229. Inget nytt från kansliet (eller NA-borgen)
111025Boris och Simon till U21

Andreas Haddad.
111106Haddad kvar i Örebro
111010Intresse för Haddad?


U21-truppen

Albert Bunjaki.
111202. Bunjaki tränar U21

Simon Leonidsson.
111229. Inget nytt från kansliet (eller NA-borgen)
111025. Boris och Simon till U21

Peder Ståhl.
120104. Ståhl tränar och leder


Ryktas/spekuleras på väg in.

Mika Ojala.
111207
. Ojala intresserar många
111122. ÖSK har sett Ojala
111117. Ojala till ÖSK?

Sedin Torlak.
120116
Torlak-bud förkastat
120113. Torlak – nytt ÖSK-mål?


Nya kontrakt.

Armend Alimi (3 år).
120120. 
ÖSK kontrakterar Alimi
120118
Bråk om pengar bakom rivet kontrakt
120117
Alimi ingen videovärvning
120116
Mittfältare känner sig för i Örebro

Daniel Bamberg (4 år).
120131Bamberg klar (enligt ÖSK)
120131Bamberg klar (enligt Aftonbladet)
120130
Bamberg nära Örebro
120126
För låga bud på Bamberg
120120
Bamberg vill till ÖSK
120112
Dags för Bamberg(sryktet) igen

Ilir Berisha.
120219. Berisha nu helt helt klar
120217Mittbackshålet tätat
120215Plats saknas på mittfältet
120207Berisha ingen Bunjaki-värvning
120206. Berisha åker med till Finland
120205
ÖSK testar ung mittback

Tomer Chencinski (2 år)
111205. Två år
111205. Chencinski klar för ÖSK
111205. Chencinski på ingång
111202. Chencinski – kvar i bilden?
111123Ingen Chencinski till ÖSK
111122Chencinski – the video
111120Chencinski väntar på besked
111108Nordamerikanskt besked i veckan
111025Vasabladet om Chencinski
111024ÖSK kollar Tomer Chencinski

Tobias Grahn (2år).
120203. Grahn till ÖSK
120202Grahn ytterst nära Örebro: Vi behöver en ledare
120130Grahn till MSL?
120130Beslutsångest hos Grahn?
120126ÖSK tiger om Grahn
120119Expressen: Grahn ersätter Gerzic
120118.Grahn mot ÖSK?
120110Inställd julgrahnsplundring i Mjällby?
120109. Åker Grahn ut till tjugondaknut?
120107. Oklart läge för Grahn och Osiako
111227Grahn mot beslut
111226Nya Grahn-rykten
111217. Inget hot från Grahn
111214Barrar Grahnen redan?
111110. Grahn siktad?
111102. Grahn vet inte vad han skall göra
111101. Sportchefen om ditt och datt.
110831. En Grahn till nyår?

Lars Mosander (2 år).
111003. Mosander förlängd.

Mohammed Saeid (3 år).
120302. Saeid mot kontrakt 2
120301. Saeid mot kontrakt 1
120228Fortsatt oklart för Saeid
120220Sjögren öppnar (möjligen) för Saeid
120215Plats saknas på mittfältet
120214Saeid till Åland
120211. Saeid prövar nytt
120207Berisha ingen Bunjaki-värvning
120205Saeid med till Finland
120201Saeid nära kontrakt
120117Förlängt för Saeid
120101Saeid tränar med ÖSK
111215. Staaf och Saeid till Norge
111214Inget nytt om Saeid
111206Provspelare även i januari

Peter Samuelsson (3 år).
111129. Samuelsson kommer
111129. Samuelsson kommer nog.
111128. Samuelsson snart i Örebro?
111115. Inget konkret för Peter Samuelsson
111018. Samuelsson har klausul
111017. Samuelsson villig att lyssna
110922. ÖSK har tittat på Samuelsson

Jonas Sandqvist (3år).
111114. Sandqvist och Wiktorsson klara
111021. På jakt efter nya mål (att stå i)
111013ÖSK vill se Wicks
111006. Oklart om Sandqvist
111004. Jonas Sandqvist ”prov”tränar.

Christoffer Wiktorsson (4 år).
111114. Sandqvist och Wiktorsson klara
111108. Wiktorsson på väg?


På väg bort?

Paulinho de Oliveira.
120215ÖSK spolar Paulinho
120207Berisha ingen Bunjaki-värvning
120118Knappast någon Paulinho i år
120112Paulinho: det dröjer
120111Paulinho: Indirekt kontakt
120111Paulinho: Ingen kontakt säger ÖSK
120111. Paulinho: Kontakt etablerad.
120108. Paulinho vill inte tillbaka
111206. Vill inte Paulinho komma tillbaka?
110104. Saknad brasse

Valdet Rama.
111119. Rama vill bli såld: ”Många tittar på honom”.

Tommy Wirtanen.
120401. Wirtanen reser hem
120117Mariehamn vill ha hem Wirtanen
120103. Vill Wirtanen hem?


Spelare som lämnar.

John Alvbåge (IFK Göteborg).
111006. Alvbåge lämnar
110923. Fortsatt dödläge beträffande Alvbåge
110906. Alvbåge funderar
110716. Vill Alvbåge flytta?
110527. Alvbåge och Gerzic mot förlängning?

Nordin Gerzic (IFK Göteborg).
120201Nordin klar för IFK Göteborg
120131Nordin till IFK Göteborg…
120128Nordin siktad i Göteborg?
120124GP: Klubbarna inte överens
120123Är Nordins övergång på väg att spricka?
120123Inget nytt om Gerzic
120119Mild om Gerzic-ryktena
120119Sista träningen med gänget?
120119Expressen: Grahn ersätter Gerzic
120119Nordin sågar NA
120118Inga (egentliga) dementier från ÖSK-håll om Nordin och IFK Göteborg
120118Nordin blir blåvit – trots allt?
120105Gerzic – fjäder eller höna?
120103Prislapp på Gerzic
120102ÖSK öppnar för Nordin-försäljning
111231Inget bud på Gerzic
111230Bud på Gerzic?

Brunet Hay (halvårslån).

Per Johansson (BK Forward).
111209. Per Johansson till BK Forward
111205Per i valet och kvalet
111119Per mot Degerfors?
111115Staaf och Johansson till Degen?
111021ÖSK vill förlänga med Per
111013Läget på mitten

Magnus Kihlberg, (slutar).
111017Kihlberg ser slutet
111009Kihlen ser ett slut (på fotbollskarriären)

Erik Nilsson (Degerfors IF).
111130. Erik Nilsson till andra sidan.
111013Läget på mitten
111011. Ingen fortsättning för Erik Nilsson

Fredrik Nordback (slutar).
111018. Fredrik Nordback lämnar ÖSK
111011. Nordback lämnar?

Simon Nurme (IFK Mariehamn).
120310. Nytt jobb för Nurme
120301. Ny målvakt behövs i Mariehamn
120118. Inget nytt om Nurme
120117Nurme mot Superettan
111229. Inget nytt från kansliet (eller NA-borgen)
111116. Nurme avvaktar.
110929ÖSK förlänger gärna med Nurme

Riku Riski (Hönefoss BK).
120105Bröderna Riski till Hönefoss BK
120103Riski mot Norge
111129Inget bud på Riski.
111112Riski: ÖSK har option månaden ut
111013Läget på mitten

Johannes Skoglund (Köping FF).
120326. Skoglund åter i Köping
120127. City sade nej till Skoglund
121011. Skoglund i Västerås
120108.Skoglund mot City
111229. Inget nytt från kansliet (eller NA-borgen)
111212. Skoglund lämnar.
111013Läget på mitten

Robin Staaf (Ängelholms FF).
120124.
 Tvåårskontrakt för Staaf
120116. 
Staaf till Ängelholm
120112
Snart klart för Staaf
111215. Staaf och Saeid till Norge
111123. Staaf om framtiden
111119. De fördömdas legion.
111115. Staaf och Johansson till Degen?
111014. Staaf lämnar efter säsongen

Peter Rosendal (FK Mjölner, Narvik)).
120315. Rosen rotar sig norrut
120124Rosendal provspelar i Norge
111215. Keita mot VSK
111206. Västerås testar Rosendal
111025. Boris och Simon till U21


Avskrivna rykten/provspelare

Jonathan Borrajo.
120105Borrajo till Red Bulls
111111Inget napp för Borrajo
111108Nordamerikanskt besked i veckan
111101Borrajo provtränar med ÖSK

Mattias Bulun.
120201
Saeid nära kontrakt
120122. Inget kontrakt för Greenfield
120121. 
Svartvitt intervjuar Mattias Bulun
120120.
 Förmiddagsträning den 20 januari

Yankuba Ceesay.
120330. Yankuba Ceesay till Nömme
120104. Ceesay provspelar med ÖSK

Louay Chanko
120209. Chanko till Syrianska
120202. Stabil mittfältare sökes
120201. Chanko tackade nej till ÖSK
120125Inga förfrågningar om Chanko
120124Nytt rykte: Chanko

Magnus Eriksson
.
120315Eriksson stannar i Åtvidaberg
120110Åtvidaberg håller i Eriksson
111025. Eriksson till Norge?
111025. Intresse för Eriksson?
111004. ÖSK-intresse för Magnus Eriksson?

Shaun Greenfield.
120122Inget kontrakt för Greenfield
120103Amerikansk mittfältare provtränar med ÖSK

Emad Javanmiri.
111128.
Inget Mjällby för Javanmiri.
111103
. Stort intresse för Emad
110921ÖSK kollar Emad Javanmiri

Alhassan Kamara.
111005. Kamara till AIK.
111004. Kamara intressant, trots allt?
110929. Kamara inte längre intressant
110923. Kamara fortsatt intressant
110920. Kamara provtränar med ÖSK

Aly Keita.
111215. Keita mot VSK
111122. Inget kontrakt för Keita
111116Målvakt provtränade

Stojan Lukic.
111103.  Stojan Lukic?

Patrick Osiako.
120321. Osiako – spelaren som ingen ville ha
120125. Mjällby vill inte ha Osiako
111207. Oklart läge för Grahn och Osiako
111211. Osiako velar vidare
111201. Osiako till Israel?
111104. Osiako – en sillysåpa?
111017. Osiako har bestämt sig
110927. Osiako till ÖSK?

Gabriel Petrovic.
111116. Petrovic stannar
111108. Svalt intresse för Petrovic
111026. ÖSK funderar på Petrovic

Anel Raskaj.
120130. Raskaj till Sandnes Ulf
111025Anel Raskaj intresserad av ÖSK

Martin Rudolfsson.
120130Rudolfsson till Landskrona
111206Provspelare även i januari
111121ÖSK testar försvarsspelare

Ricardo Santos.
120117Santos till Djurgården
111124Santos till Norge?
111017Santos till Örebro?

Brian ”Cobi” Span.
11122. Span till Djurgården
111219Målvideo
111217Span på ingång?

Ari Skúlason.
111111. Skúlason stannar i Sundsvall
111103Skúlasson: Örebro intressant
111103. Fortsatt intresse för Skúlason
111013Läget på mitten

Kevin Walker.
111128. Walker till Sundsvall!
111117. Walker till Sundvall?
111108. Att sno en Walker
 111104Tur och retur för Walker?

Josh Wicks.
120301. Ny målvakt behövs i Mariehamn
111123. Ingen Chencinski till ÖSK
111108. Nordamerikanskt besked i veckan
111013. ÖSK vill se Wicks
110930. Amerikansk målvakt provtränar

Anders Wikström.
120212. Wikström till Mjällby
120207Mjällby vill låna Wikström
120201Ingen mittback, eller…?
120130Vem vill ha Wikström?
120129. Wikström har blivit billigare
120114. Wikström i limbo
111222. Märkliga turer kring Wikström
111216
. Wikström intresserar ÖSK