Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nilsson lämnar Brage

Erik Nilsson får söka ny klubb efter tre år i Borlänge.

Den före detta ÖSK-talangen Erik Nilsson får lov att lämna IK Brage med ett år kvar på kontraktet. Dalarnas Tidningar skriver att han, efter samtal med klubben, meddelar att han lämnar Brage för att gå vidare i karriären. Det verkar väl som om det var Brage som tog initiativet till att avsluta kontraktet.

Efter att under två år i div 1 haft en ordinarie mittfältsroll och varit en bärande kraft i jakten på platsen i Superettan blev det under den gångna säsongen närmast en statistroll för spelaren. Han finns noterad för endast fyra matcher från start samt sjutton inhopp.

Erik, som fyller 30 nästa år, verkar av allt att döma vara inriktad på att fortsätta med fotbollen i ytterligare några år. Var och hur verkar dock vara en fråga som beror på vilka erbjudanden som ”dyker upp”.

Erik har IK Sturehov som moderklubb och kom till ÖSK 16-åring. I ÖSK tillhörde han under flera år en av de drivande krafterna på det centrala mittfältet i det talanglag som spelade i div 3 (och ibland i div 2). År 2009 tog han steget till A-lagstruppen som han tillhörde under tre år. Något genombrott i ÖSK blev det dock aldrig utan det blev faktiskt fler matcher som utlånad till Ljungskile än vad det blev för ÖSK under de tre åren i Sportklubben.

Efter ÖSK tillhörde han under fyra år Degerfors, där han aldrig riktigt lyckades etablera sig som en startspelare, men ändå förkom rätt ofta i laguppställningarna. I Degerfors användes han mest som kantspelare till vänster, vilket väl egentligen inte är hans bästa position även om han har en väldigt bra vänsterfot. Jag antar, att man inte ansåg honom tillräckligt dynamisk för att få speltid på det centrala mittfältet.

NA, som nöjt sig med att kopiera DT:s artikel rakt av, nämner inte alls spelarens bakgrund i ÖSK. Något man väl tycker att man borde ha gjort i en tidning med utgivningsorten Örebro.

NA (Betalvägg): Klart – lämnar Brage efter tre säsonger

IK Brage: Tack för allt Erik!
Spelardata från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.