Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Västeråslån för Taha Ali

ÖSK lånar ut Taha Ali till Västerås SK under resten av den här säsongen. Inte så förvånande med tanke på att det redan – trots att Romain Gall återlämnats till Malmö FF – för hans del råder en alltför hård konkurrens om platserna längs vänsterkanten.

En lyckad låneperiod hos VSK skulle mycket väl kunna innebära att han nästa säsong kommer att ha bättre möjligheter att hävda sig.

Därmed blir Ali den fjärde spelaren med ÖSK-anknytning i höstens västeråstrupp. Sedan tidigare finns ju Erik Björndahl, Viktor Prodell samt målvakten Anton Fagerström hos de grönvita.

ÖSK: Taha Ali lånas ut till Västerås SK.
Västerås SK: Taha Ali ansluter på lån från Örebro SK

Silly Winter 2020/21: Taha Ali till ÖSK


ÖSK meddelande idag, att de kommit överens med Taha Ali om ett treårigt kontrakt. Den 22-årige kantspelaren spelade förra året för Sollentuna FK och har tidigare varit lagkamrat med David Seger då båda representerade IFK Stocksund.

Ali ansluter till truppen redan idag och skall enligt ÖSK vara tillgänglig för AIK-matchen i morgon. Frågan är dock om han har tillräckligt mycket försäsong i kroppen för att kunna spela match redan nu.

ÖSK: Taha Ali skriver på för ÖSK Fotboll

NA: Utmanades av utländskt klubb – talangen skriver på för ÖSK

NA: Utmanande nyförvärvet kan bli en publikfavorit

Youtube: Höjdpunkter 2020

Statistik från Transfermarkt.com

Silly Winter 2020/21: Taha Ali provtränar med ÖSK

Taha Abdi Ali från Sollentuna FK kommer att provspela med ÖSK några dagar. (Foto: ÖSK)


ÖSK skriver nu på eftermiddagen att den offensiva mittfältaren Taha Ali kommer att träna med ÖSK under några dagar med början i kväll.

Ali har det här året med påtaglig framgång representerat Sollentuna FK och spelade dessförinnan i IFK Stocksund. Karriären påminner alltså en del om David Segers.

För att vara en mittfältare kan man inte säga annat än att han producerat en hel del mål och poäng. På 29 matcher med Sollentuna gjorde han 10 mål och fem målgivande passningar för sitt lag. Dessutom har han gjort ett mål på Sirius i Svenska Cupen.

Youtube: Highlights

ÖSK: Taha Ali provspelar med ÖSK
NA: Uppmärksammades efter drömmål – nu ska han provspela för ÖSK
Expressen (200502): Okände landslagsmannen: ”Jag har ett visst övertag”
SvFF: Spelarstatistik

Statistik från Transfermarkt.com