Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Truppbygget 2022: Bud på Taha Ali?

NA skrev igår, att de ”erfarit” att ÖSK fått ett bud på Taha Ali, som tillbringat sin fotbollshöst utlånad till Västerås SK. Hos VSK, som kämpar för att behålla sin plats i Superettan, har det gått riktigt bra för Ali som bokat in ett mål och sju målgivande passningar under de 14 matcher han spelat.

Inte för att man blir så mycket klokare på vad NA skriver.
– Nej, ingenting som har blivit konkret. Det är ingen klubb som ställt en förfrågan kring honom, säger ÖSK:s fotbollschef Axel Kjäll till tidningen.

Det fanns alltså något som inte hunnit bli konkret då NA talade med Kjäll, men tydligen har det i alla fall har det funnits något slags intresse. Det är väl så man får tyda det. Sedan kan det mycket väl vara så att nu ett bud är på väg in till ÖSK.

Om man skall försöka sammanfatta ÖSKs hantering av Taha Ali till dags dato skulle det väl kunna bli så här.

  • Det var bra gjort att ”hitta” honom i Sollentuna och knyta honom till klubben.
  • Det var dåligt av dem att inte låta honom spela mer under den första delen av säsongen. Möjligen för att man enbart såg honom som en rätt begränsad kantspelare, medan han i VSK visat upp ett betydligt större register.
  • Det var ett bra beslut att låna ut honom till VSK för att ge honom en möjlighet att visa upp sin potential.

    I övrigt hävdar Kjäll att det inte förekommit några kontakter beträffande Erik Björndahl – det andra VSK-lånet.
    – Ingenting. Det är ingen som hört av sig till oss. Han har ett avtal med oss, vilket betyder att om någon klubb är intresserad av honom, så måste de höra av sig till oss innan de kontaktar spelare och agent, är beskedet till tidningen.


    Beträffande de två inlånade anfallarna Richard Friday och Patrick Luan finns det inte så mycket att berätta. Kjäll säger att man skall göra en utvärdering om man vill ta över spelarna efter säsongen. Det finns dock inte något som tyder på att de skulle kunna tillföra laget något av värde.


    NA: ÖSK har mottagit miljonbud på utlånade yttern

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.