Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pärlan har spelat klart

Pär Ericsson tycker nu att han spelat klart.


Pär ”Pärlan” Ericsson lånades in av ÖSK från Kalmar FF under hösten 2015. Totalt spelade han 13 matcher för Sportklubben varav åtta från start. Målskörden för den notoriska målgöraren inskränkte sig dock till 3 stycken, varför det inte blev mer än en halv säsong hos ÖSK innan han återvände till Kalmar FF. Fotbollsfärden gick sedan vidare till Kongsvinger via Jönköping Södra för att sedan avslutas hos div 2-laget Karlstad BK. Till värmlänningarna anlände han korsbandsskadad, så det blev inte så många matcher för dem.

Jag fick ett väldigt gott intryck av den sympatiske värmlänningen under hans tid i Örebro.

KBK, som från och med år 2019 utmanar Carlstad United i div 1, får dock inte med sig sin stjärna till nästa säsong. ”Pärlan” som faktiskt inte är äldre än 30 år (jag tycker att han varit med hur länge som helst), har beslutat sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan. Bristande energi och en sliten kropp gör att han tycker att han nu spelat klart.

Karlstad BK: Pär Eriksson avslutar sin karriär

Pärlan till Kongsvinger

Pärlan till Kongsvinger. (Foto: Kongsvinger IL)

Pär ”Pärlan” Ericsson, ÖSKs anfallare för en halv säsong, har nu gjort klart med en ny klubb. Det blev inte Degerfors, som nog många trodde och hoppades, utan norska Kongsvinger IL som fick hans påskrift. KIL som spelar i den norska andraligan har kommit överens med anfallaren om ett tvåårskontrakt.

Kongvinger IL: PÄRLAN KLAR FOR KIL
NA: Inget Degerfors den här gången heller – Pär Ericsson flyttar utomlands: ”Ska bli roligt”

Silly Summer 2016: Pärlan till J-Södra?

Pär Ericsson, som under det här värvningsfönstret setts både som en tänkbar sommarvärvning för ÖSK och som en serieräddare i Degerfors verkar hamna längre söderut. Enligt Jnytt ligger han bra till att ta/få en plats i J-Södras lagbygge. Pärlan var faktiskt redan före säsongen i Jönköping för att känna sig för, men då tackade han nej. Utkomstmöjligheterna för hans del verkar dock vara begränsade (ÖSK vill tydligen inte och Degerfors har väl inte råd att hålla en allsvensk lönenivå) så det blir tydligen J-Södra till slut i alla fall.

Jnytt: Han kan bli J-Södras nästa nyförvärv

En pärla för Degen?

Vart är Pär Ericsson på väg?

Blir det en retur till Degerfors för Pär Ericsson?

NA tror, att Pär ”Pärlan” Ericsson kommer att spela för Degerfors under resten av den här säsongen. Bruksklubben som för tillfället har dåligt med anfallare har ändå lånat ut sin norrman Magnus Solum till Raufoss. Solum värvades inför årets säsong på ett tvåårskontrakt. Han har dock inte lyckats något vidare och åker alltså nu tillbaka till Norge.

Utlåningen av Solum skulle därmed kunna öppna för att Degerfors tar in Ericsson, som är klubblös sedan Kalmar FF avslutade hans kontrakt för några månader sedan. Pärlan har även förekommit i spekulationerna som en sommarförstärkning för ÖSK. Han lånades ju in förra sommaren, men fick mindre och mindre speltid allteftersom säsongen gick. ÖSK intresse verkar därför inte alltför stort. Hade man velat ha honom hade de säkert redan gjort klart med den saken.

NA: Dif lånar ut Solum – enligt uppgifter ersätter förre ÖSK-spelaren

Under tiden i Degerfors…

Tidigare i år efter Boris Lumbanas framgångar i Melodifestivalen kom han och Degerfors överens om att hans kulle avsluta sitt kontrakt ett halvt år i förtid. Hans engagemang som artist gjorde det svårt att dessutom vara fotbollsspelare på heltid. Nu verkar han dock att ha ändra uppfattning. Till Nya Wermlandstidningen säger han: ”Vi ska sätta oss ner och prata till veckan så får vi se vad som händer. Det är en god ton mellan oss och vi är positiva mot varandra, allt känns bra”.

Även från Degerfors sida är man förhoppningsfull.
Vi får se vad som händer. Klart man gärna vill hitta en lösning så han kan vara kvar under hösten också. Det är den ingångspunkten som vi har, säger Degerfors tränare Patrik Werner.

Vad är då problemet om båda parter tycker ungefär likadant om en fortsättning? Förmodligen ekonomin. Degerfors vill väl inte betala full lön till en spelare som de sedan inte vet om de kommer att kunna utnyttja fullt ut. Speciellt inte om de har någon annan spelare på gång som skulle kunna ta över om Boris lämnar.


Frågan om Pär ”Pärlan” Ericsson togs också upp i artikeln. Werner ha ännu inte haft någon kontakt med anfallaren visar det sig. Jag skulle tro att man hos Degerfors är medvetna om att spel med Degerfors inte är Pärlans första (eller andra eller tredje) alternativ så länge möjligheten att gå till en allsvensk (eller utländsk) klubb finns kvar. Detta av ekonomiska skäl. Eftersom Pärlans agent uppenbarligen inte haft någon kontakt Degerfors heller så tyder väl mycket på att Pärlan i första hand söker andra lösningar.

NWT: Boris: ”Vill stanna kvar”

Kalmar släpper ”Pärlan”

Vart är Pär Ericsson på väg?

Vart är Pär Ericsson på väg?


Kalmar FF och Pär ”Pärlan” Ericsson har kommit överens om att nu är det slut. Med ett halvt år kvar på kontraktet släpper KFF sin anfallare som nu är fri att på egen hand söka efter en ny arbetsgivare.

Tiden i Kalmar blev aldrig någon succé för Pärlan, som i år bara fått göra ett allsvenskt inhopp. Jag tyckte, att han försvarade sin plats när han under fjolåret som inlånad gästspelade en halv säsong hos ÖSK. Det lär ju ha funnits en option att ta över honom, men det var inte en möjlighet som ÖSK utnyttjade inför årets säsong. Även om det ibland verkade som om det fanns ett intresse. Man ville väl inte betala för en spelare som Kalmar ville bli av med, antar jag.

Alexander Axén verkar ju gilla Ericsson så vi får se om ÖSK tar in honom igen när det inte längre kostar något att lösa honom från hans kontrakt. Annars lär det väl inte vara alltför svårt för spelaren att hitta en ny klubb som behöver en målgörare.

Kalmar 24: Kalmar FF dumpar petad anfallare: “Bäst för min fotbollskarriär”

Pärlan tränar med Kalmar

Pär Ericsson tränar numera med Kalmar FF.

Pär Ericsson tränar numera med Kalmar FF.


Kalmar FF har dragit igång sin försäsongsträning och en av spelarna på planen var ÖSKs höstlån Pär ”Pärlan” Ericsson. Lokaltidningen var på plats och på frågan om ÖSK nu slutgiltigt är ute ur bilden, svarar han: Du kan egentligen inte fråga mig sådana frågor för jag har inte en aning. Det jag kan säga är att det är kul att vara här igen.

Vilket väl får tydas som att det fortfarande finns ett möjligt intresse från ÖSKs sida.

För övrigt kan noteras, att han haft ont i ett knä och dessutom fick han lov att korta av det första träningspasset på grund av en ljumskkänning.

Barometern: Pär Ericsson: ”Man får tolka signalerna”

Silly Winter 2015/16: ÖSK utnyttjar inte optionen för Ericsson

Webbsiten 24Kalmar skriver, att ÖSK inte kommer att utnyttja optionen de har att köpa loss Pär Ericsson från Kalmar FF.
– Det stämmer, det har Örebro meddelat oss. Men med det sagt så har de inte avfärdat “Pärlan”, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till siten.

Inte så förvånande. Det har framstått som rätt klart att ÖSK ville förhandla fram bättre (billigare) villkor. Hade de accepterat optionen med dess villkor hade Pärlan redan varit hos ÖSK på en permanent basis. Nu har de uppenbarligen sagt att de inte tänker utnyttja optionen, men att de vill fortsätta att diskutera villkoren för en eventuell övergång.

Av artikeln framgår också att Kalmar har gott om anfallare och egentligen inte behöver Ericsson med nuvarande anfallsbesättning. ÖSKs förhandlingsposition är alltså klart starkare än Kalmars.

Nu förstår jag dessutom varifrån Kalmars påstådda intresse för Marcus Pode kommer. Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam var sportchef/tränare hos Mjällby då Pode spelade där. Fast vad skall de ha Pode till när de redan har en Pärla för mycket kan man tycka.

Silly Summer 2015: Pärlan till ÖSK!

Pär Ericsson lånas in av ÖSK under hösten.

Pär Ericsson lånas in av ÖSK under hösten.


ÖSK bekräftar nu på sin hemsida, att man lånar anfallaren Pär ”Pärlan” Ericsson från Kalmar FF under hösten. ÖSK har option att förlänga när säsongen är slut, skriver man dessutom.

ÖSK: Pär Ericsson till ÖSK på lån
Kalmar FF: Pär Ericsson lånas ut till Örebro
NA: Klart: Han ska rädda ÖSK kvar i allsvenskan
Barometern: Pär Ericsson lånas ut till Örebro
NA: ÖSK-förvärvet: ”Kändes helt rätt”
ÖSK: ”Pärlans” första träning med ÖSK (video)