Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Under tiden i Degerfors…

Tidigare i år efter Boris Lumbanas framgångar i Melodifestivalen kom han och Degerfors överens om att hans kulle avsluta sitt kontrakt ett halvt år i förtid. Hans engagemang som artist gjorde det svårt att dessutom vara fotbollsspelare på heltid. Nu verkar han dock att ha ändra uppfattning. Till Nya Wermlandstidningen säger han: ”Vi ska sätta oss ner och prata till veckan så får vi se vad som händer. Det är en god ton mellan oss och vi är positiva mot varandra, allt känns bra”.

Även från Degerfors sida är man förhoppningsfull.
Vi får se vad som händer. Klart man gärna vill hitta en lösning så han kan vara kvar under hösten också. Det är den ingångspunkten som vi har, säger Degerfors tränare Patrik Werner.

Vad är då problemet om båda parter tycker ungefär likadant om en fortsättning? Förmodligen ekonomin. Degerfors vill väl inte betala full lön till en spelare som de sedan inte vet om de kommer att kunna utnyttja fullt ut. Speciellt inte om de har någon annan spelare på gång som skulle kunna ta över om Boris lämnar.


Frågan om Pär ”Pärlan” Ericsson togs också upp i artikeln. Werner ha ännu inte haft någon kontakt med anfallaren visar det sig. Jag skulle tro att man hos Degerfors är medvetna om att spel med Degerfors inte är Pärlans första (eller andra eller tredje) alternativ så länge möjligheten att gå till en allsvensk (eller utländsk) klubb finns kvar. Detta av ekonomiska skäl. Eftersom Pärlans agent uppenbarligen inte haft någon kontakt Degerfors heller så tyder väl mycket på att Pärlan i första hand söker andra lösningar.

NWT: Boris: ”Vill stanna kvar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.