Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Två nej och ett kanske

Papperstidningens Lasse Wirström skriver idag om läget på ÖSKs anfallsfront. Christian Noah och Finnur Justinusson – de två provspelarna från onsdagsmatchen mot Syrianska – har fått beskedet att de inte ingår i ÖSKs framtidsplaner. Beträffande Mame Niang väljer ÖSK att vänta i stället för att lämna besked. Någon ytterligare provspelare på ingång har man inte, men detta kan enligt Lennart Sjögren snabbt ändra sig. Det är till och med möjligt att man kan testa ytterligare någon provspelare i matchen mot Degerfors på onsdag.

Skadesituationen bland anfallarna är inte så bra. Kim Olsen har blödning i vaden och det går inte att säga hur lång tid läkningen kommer att ta. Robin Staaf är långt från speldugligt skick och för första gången säger man att det är osäkert om han överhuvudtaget kommer att kunna spela. Positivt är det dock att Michael Jidsjö verkar vara återställd och har kunnat gå för fullt de senaste sex veckorna (enligt NA).

Syriansk efterskörd

Papperstidningen innehöll några omdömen från ÖSK-håll efter matchen mot Syrianska FC. Givetvis var det när- och frånvarande provspelare som var i fokus för intresset.

Lennart Sjögren var inte nöjd med den agent som rekommenderat Christian Noah till ÖSK.
– Han (Noah alltså) har inte kvaliteterna och det slår tillbaka på den som rekommenderat honom, konstaterade sportchefen.

Enligt Sixten Boström vill man ge Noah ytterligare en chans att visa vad han eventuellt går för och han stannar därför i Örebro till och med måndag för att vara med på några träningar med laget. Hans framtidsutsikter i Örebro verkar dock obefintliga.
– Noah var inte fit och det var tydligt att han inte har de kvaliteter som vi söker, tyckte Lennart Sjögren.

Svårt att inte hålla med om det. Beträffande färöingen Finnur Justinusson var tongångarna något positivare.
– Han var inte någon färdig allsvensk spelare, men kan vara intressant för framtiden, ansåg sportchefen.

Frågan som sedan återstod att besvara var om detta öppnar vägen för Mame Niang. På den punkten var man från ÖSKs sida förvånansvärt svävande.
– Vi får diskutera under måndagen hur vi skall göra, om vi skall leta vidare eller gå vidare med någon av de här spelarna, berättade Sixten Boström.

Frågan är bara vad man vet på måndag som man inte vet redan idag. Men det är klart. Trupp och ledare har just kommit tillbaka från Spanien med en mycket tröttande hemresa som sista programpunkt. Även om man vet vad man vill göra, så antar jag att ett beslut måste förankras i styrelse etc. och det klarar man nog inte av förrän i början av nästa vecka.  Alternativt har man redan en annan kandidat som man väntar ett besked från under helgen.

Ring Niang!

Efter att ha sett dagens två provspelare IRL så är slutsatsen entydig: Ring Niang och erbjud honom ett kontrakt. Om man nu från ÖSKs sida inte har något bättre på lut. För dagens två testspelare hade inga allsvenska kvaliteter.

* Christian Noah var inte vän med bollen och tyvärr inte med något annat heller. Kan skickas hem i morgon.

* Finnur Justinusson var mycket rörlig matchen igenom. Hans arbetsinsats imponerade. Men så fort bollen kom i närheten blev det en mindre kris. Bollmottagningarna och bollbehandlingen räcker inte till i dessa sammanhang. Dessutom verkade han överraskad över den fysiska dimensionen av spelet. Han gick inte in i närkamperna och såg överraskad ut då han själv fick en törn eller smäll. Kanske spelar man snällare på Färöarna. Jag skulle kunna tänka mig, att han kan göra en hel del nytta i div 2-laget tack vare sin rörlighet mot försvar som ger anfallarna något större friheter, men för Superettan eller Allsvenskan räcker han inte alls till.

De bästa prestationerna hos ÖSK stod Erik Nilsson, Magnus Kihlberg (om än något matchotränad) samt Daniel Björnkvist (högerback från ÖSK U) för. Den sistnämde gjorde inga större misstag defensivt, vårdade i allmänhet sina uppspel och kom upp ett antal gånger efter kanten. Dessutom sprang han vid ett tillfälle ikapp en fri syrian och blockerade ett bra skottläge.

Matchen slutade med seger för Syrianska FC med 1-0, vilket inte alls var orättvist även om 0-0 nog hade varit rättvisare. ÖSK skapade absolut ingenting framför Frealdsson i södertäljelagets mål.

Noah nästa testspelare

ÖSK skall redan i morgon testa ytterligare en anfallare som uppbackning för Kim Olsen. Den 24-årige kameruniern Christian Noah spelar för tillfället i Makedonija GP i landet med nästan samma namn. Det planerade morgonträningspasset lär det väl knappast bli någonting av med, eftersom ÖSKs trupp fastnat i en flygstrejk på vägen hem. Men till kvällsmatchen mot FC Syrianska är nog laget hemma igen och då är det meningen att han skall spela.

NA: ÖSK testar 24-årig anfallare från Kamerun.